5 Nisan 2012 Perşembe

Kitap İzlenimim: "Aşk ve Çocuk"

Merhaba!

Şu an yağmurlu bir Ankara'dan yazıyorum size, ve uzun zamandır yazmayı özlediğim bir konuda, kitap izlenimimde sıra :)

Maeve Binchy'nin yazdığı Aşk ve Çocuk :) Bu kitabı benim için özel kılan şeylerden ilki, Maeve Binchy hastası olmam; ikincisi de bu kitabın Sevgili Diloş'un "Kitaplaşalım mı?" etkinliği sonucu birbirimizle eşleştiğimiz Canım DarLa'm dan gelmiş olmasıdır efendim :) (Hamiş: Kitaplaşalım mı? Mayıs ayı etkinliği de benim blogumda düzenlenecek, bu güzel etkinliğin ikinci ev sahibesi ben oluyorum, izlemede kalın. Ha niye Mayıs ben de bilmiyorum, sizden ısrar gelirse daha da öne alabiliriz :)

Şimdiye dek Binchy'den "Gizlidir Bütün Aşklar", "Gümüş Yıldönümü"nü okudum. Ama tarzına, akıcılığına ve onun hikayelerinin gerisinde yaşamın büyük bir lezzetle aktığı İrlanda'ya hayran kaldım. Çeşitli vesilelerle belirttiğim üzere, biz Maeve'Severler olarak bir gün "İrlanda-Dublin Turu" düzenlersek hiç şaşırmayın tamam mı? Hatta bir rezervasyon da kendiniz için yapın :)


Evet, okuduğum "Aşk ve Çocuk" adlı güzel Maeve eserinin de arka planında Dublin var.. Dublin'in küçük bir semti olan St. Jarlath's Crescent 23 numarada yaşayan ve cidden tekdüze bir hayat süren Lynch ailesine bir gün evin babası Chares Lynch'a New York'tan haber gelir. Yıllar önce Amerika'ya yerleşen ağabeyinin kızı Emily emekli olmuştur ve birkaç haftalığına babasının köklerinin bulunduğu Dublin'e ziyarete gelmek ister... Bu bir otelde kapı görevlisi olan Charles'ın, bisküvi fabrikasında sabahtan akşama kadar didinen Josie'nin ve bir yapı markette çalışıp akşam da eve gitmeden muhakkak meyhaneye giden alkolik ve asosyal oğulları Noel'in hayatlarının ortasına birden bir yabancının gelip yerleşmesi demektir... Ama Emily Lynch, sadece Lynch ailesi için değil bütün bir St. Jarlath's Crescent için büyük bir değişimin tetikleyicisidir :) Daha fazla yazmıyorum, okudukça çözeceksiniz zaten, heyecanınız kaçsın istemem.

Kitabın arka kapağındaki minik bir yoruma göz atalım şimdi de, bakın bu benim çok hoşuma gitti ama: "Maeve Binchy hayranları ayakkabılarını bir tarafa fırlatacak, kendilerine güzel bir çay demleyecek ve koltukta kıvrılıp Binchy'nin sıcak dünyasına bir kez daha adım atacaklar." Melinda Bargreen, The Seattle Times

Sözün özü, okuyun derim, kefil olurum yani Maeve'ye o derece :))) ama önceden uyarayım; siz de iflah olmaz bir Dublinsever olabilirsiniz :)

Kocaman sevgiler :)

34 yorum:

  1. ilk kitaplarını zevkle okuyup,
    sonra sıkıldığım yazar...
    ama...
    İrlanda-Dublin turu düzenlenirse mutlaka katılırım :)))

    YanıtlaSil
  2. Ben de Maeve Binchy hayranlarındanım ama uzun zamandır okuyamıyorum:( İtalyanca Aşk BAşkadır ile başladım sonra devamı geldi... :)
    Kitaplaşalım etkinliğini öne al benceee:))) Bende katılmıştım Diloş'un yaptığı etkinliğe Bricit le eşleşmiştim çok güzeldi. Zaten kitap denince akan sular duruyor benim için:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada ben karıştırdım:) Zoey'in kitaplaşma etkinliğiydi:)

      Sil
  3. Maeve Binchy okumak güzeldir, hoştur, bu son kitabını okumadom, kardeşim almış ,okurum bir ara .Teşekkürler tanıtım ve hatırlattığın için ;)

    YanıtlaSil
  4. canım mayacıkım güzel bi post olmuş benim gibi bir kitap manyağı için hemen gidip alınası bir kitap :) kitaplaşma etkinliğine ben de katılacağım ama önce sana ben de şahsen bir kitap hediye etmek isterim :)

    YanıtlaSil
  5. Mayacım kitabın kapağı bile beni çekmeye yetti.Ah şu elimdekileri bir biterebilsem sıradakilerden biri bu olucak:)

    Bu arada bugün yağmur mu yağdı ya?söylemesen haberim bile olmuycak:)

    YanıtlaSil
  6. CANIM ÇOK GÜZEL PAYLAŞIM OLMUŞ TEPRİKLER:)))

    YanıtlaSil
  7. Binchy severler , gerçekten severler, bu kitabını henüz okuma fırsatım olmadı ama benden kaçamaz, teşekkürler paylaşım için..Bu arada tura beni de ekleyin:)

    YanıtlaSil
  8. BENDE MERAK EDİYORDUM PAŞLAŞIMIN İÇİN TEŞEKKÜRLER :)))

    YanıtlaSil
  9. ilk defa Gizlidir Bütün Aşklar'la tanışmıştım Dublin'in o güzel havasıyla sonra aklıma koydum bir gün gidip gezmeyi tur düzenlersen ilk gelici benim yani :)
    güzel bir kitaba benziyor, kitabı ilk alıp paylaştığında görmüştüm o zamandan beri aklımda :)
    ikinci etkinliği dört gözle bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  10. sana nasıl imreniyorum canım.sürekli okuyosun.harikasın gerçekten canım.öpüyorum çok.

    YanıtlaSil
  11. Maeve Binchy nasıl sevilmez Mayam ya :) ilk kitabından başlayıp son iki kitabı hariç hepsini okudum. Sırf onun yüzünden İrlanda hayalleri kurdum ve turda bende varım haberim olsun :)

    YanıtlaSil
  12. ben de severim Maeve Binchy'nin romanlarını. Aşkı yarın yaşayacaksın, Aşıklar jorosu ve Bir dilek Tut Benim için bunları okumuştum ben de. Son zamnlardır bu yazardan uzaktım şimdi alır okurum iyi oldu hatırlattığın. Gerçekten insan hayran oluyor Dubline. Tasvirler o kasaba hayatları insanı cezbediyor. Ben de gelitrim derim o Dublin turuna :))))

    YanıtlaSil
  13. Arada kafa dağıtmak için okunabilecek yazarlardan. :) Okuması keyifli, sıkmayan bir yazar.
    Keyifli okumalar şeker. :)

    YanıtlaSil
  14. bütün aşklar gizlidir nasıl bir kitap yazdın mı daha önce acaba ?

    YanıtlaSil
  15. Ben de bu yazarın bir adet kitabı var daha okumadım.Tanıtım için teşekkürler okuyacağım ki hep gözüme çarpıyordu kitapçılarda...

    YanıtlaSil
  16. Bulmam lazım bu kitabı:))

    YanıtlaSil
  17. ŞEKERİM MERAKLANDIM ŞİMDİ HAFTASONU ALALIM OKUYALIM DİMİ AMA :) ÖPTÜM ÇOK

    YanıtlaSil
  18. Bende kendisinin hayranıyım bu kitapta şu an alınacaklar listesinde kitap fuarını bekliyorum izmitte her mayıs kitap fuarı varda yani 3 senedir :) Oradan alıcam inşallah bu güzel kitabı :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. @Cepayna'm, bakalım ben de şimdi Binchy'den "İtalyanca Aşk Başkadır"ı okumaya başladım, bir vesile ile elime geçti. Ard arda iki Binchy kitabı okumak bünyede nasıl bir etik bırakacak merak ediyorum :P İrlanda Dublin turumuzun ilk üyesi sen oldun, haydi hayırlısı :)

    @Suzangia, hoşgeldin :) İtalyanca Aşk Başkadır'a yeni başladım ben de, bakalım nasıl hissettirecek :) Kitaplaşalım mı? etkinliği için de böyle güzel yorumlar alamaya devam edersem öne çekebilirim o vakit, yaşasın :)

    @Gonca'm, o zaman kardeşten sıra gelirse sen de oku, bana çok iyi geldi, ruhun Maeve'ye de ihtiyacı varmış :)

    @Balıkım, muhakkak edin ve oku, inan beğenmesem tavsiye etmezdim :) Kitaplaşalım mı? için bir istekli daha, çok mutlu oluyorum :))) ama ben sana yük olmak istemem kuzum, güzel düşüncen beni çok mutlu etti, çok teşekkürler :)))

    @Kırmızı Evin Cadısı, canım benim o zaman sana büyük bir okuma hızı diliyorum ki, bu güzelliğe çabuk sıra gelsin :) Ankara garip kent, mesela gün içinde farklı yerlerde yağmur yağarken, farklı bir yerde tam tersi olabiliyor :) biz babamla telefonda konuşurken çok yaşarız bunu hihih :) yine de sen beni okumaya devam et, senin ayaklı meteorolojistin olurum ben :)))

    YanıtlaSil
  20. @Bir Kase Lezzet'im ne demek, ben de teşekkür ediyorum buradan sana :)

    @Kitap Eylemcim, ne güzel demişsin, evet onu sevenler gerçekten seviyorlar, tarzıyla, kelimeleriyle değil mi? heyy, turumuzun ikinci katılımcısı da geldi, haydi bakalım sayıyı artırmalıyız :)))

    @Yağmurun Dünyası, ne demek, ben devam edeceğim bu serilere zaten, takipte kalın efendim :)

    @Greta'm ne güzel yorum olmuş bu :) Gizlidir Bütün Aşklar, beni de gerçekten o atmosferin içine daha bir çekmişti. Turda sen de varsın demek yaşasın :)))
    Kitaplaşalım mı? için de görüşünü belirtmen iyi oldu, ben bu gidişle iki hafta içinde bu etkinliği başlatacak gibi duruyorum, haydi bakalım :)))

    @Sevda ablacığım, ama sen de ne kadar harika yemekler, nefis tarifler paylaşıyorsun bizimle, ben de sana hayranım bak o konuda :))) teşekkür ederim çok güzel yorumun için, öpüyorum kocaman :)

    YanıtlaSil
  21. @Aslı'm budur işte yaaa :) sen de geliyorsun yaşasınnn :))) Biz Maeve'Severler topluluğu gerçekten azımsanmayacak bir güruhmuşuz meğersem :))) Bekle bizi İrlanda :PpP

    @Mehtabım, yaşasın sen de Maeve'cisin :) yazarın üslubu bizi gerçekten cezbediyor demek ki, düşünsene bir kitapla kendimize birkaç günlük Dublin turuna çıkarabiliyoruz :) Veee seni de kaydettim turumuza tabii ki :)))

    @Gülşah'cım evet, sakin bir yerde bir fincan çay ile birlikte ruha en iyi gelen şeylerden biri de bir Maeve kitabıdır :)))

    @Elma Kurdu'm, hayır tanıtmadım o kitabı ama en az bu kitap kadar tavsiye edebileceğim bir diğer Maeve eseridir, gözün kapalı al diyebilirim bu tarzı seviyorsan eğer :)

    @Kitap Cumhuriyetim :) senin ismine hayranım :) evet, yukarıda dediğim gibi ruha yumuşacık gelen bir yazar, ben bir kitabını daha tanıtacağım sırada :)) ona da bakarsın sonra :) ama tavsiye ediyorum gerçekten :)

    YanıtlaSil
  22. @Siyahkuğu'm, hediye olmasa ben yollardım sana :)))

    @Pompişim, evet meraklan tabii, hatta okuduktan sonra İrlanda turumuza kayıt bile yaptıracaksın eminim :PpP öpücükler :)

    @Fatma'm, bir kitabı fuardan almak onu ayrı güzel kılıyordur bence, beklemek ve kavuşmak gibi :) çok hoş düşünmüşsün, zaman çabuk geçsin o vakit :) Dublin'e de bekliyoruz :))) hihih, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  23. Mayam kefil olmuş okunmaz mı :) İştahlandım :)) Mutlu hafta sonları canım arkadaşımmm

    YanıtlaSil
  24. guzel ve gızemlı bı kıtaba benzıo:)

    YanıtlaSil
  25. İtalyanca Aşk Başkadır kitabını okumuştum ve İtalya aşkımın startını o kitapla vermiş bulunmuştum :) Maeve Binchy bu kadar sevdiğine göre okumanı tavsiye ederim canım.Yalnız Kadınlar Sokağını da beğenmiştim. Bir de nerdeyse bir yılı aşkın süredir kitaplığımda duran Gizlidir Bütün Aşklar kitabı var kısmetse bir gün inşallah okuycam ;) ve evet kitaplaşalım lütfen.

    YanıtlaSil
  26. Kitaplaşalım mı? nasıl oluyor :)
    alıp okumam lazım bu kitabı. öyle bir yazmışsın ki! :)

    YanıtlaSil
  27. mimledim seni seneler öncesinin bi mimiyle :)
    http://sansli-kedi.blogspot.com/2012/04/mim.html

    YanıtlaSil
  28. Canım ben de çok severim Maeve Binchy'i. Neredeyse bütün kitaplarını okudum (Sendeki hariç)

    YanıtlaSil
  29. @Bugy'm sen hep böyle güzel yorum mu yazcan bana :) canım benim :) seviyorum seni :)))

    @Biricitim, güzel güzel, Maeve olur da güzel olmaz mı :)

    @Ne dedim ben, tam da İtalyanca Aşk Başkadır'a başladım biliyor musun :))) ah vaktim olsa elimden düşmeyecek :))) Kitaplaşalım mı? bu gidişle bu hafta başlayacak canım :)))

    @Birdeli, etkinliği başlatırken şartları yazacağım canım, zaten şartlı şurtlu bişey de değil, sen katılmak istersen bir yorum bırakıyorsun, ben de kura ile seni bir başka katılmak istyen arkadaşla eşleştiriyorum, sonra birbirinize kitapları gönderiyorsunuz, bu basit hali, ben detayları yazacağım :)

    @Şanslıkedim, mimi gördüm, çok eğlenceli, çok teşekkürler, bugün olmazsa yarına kesin cevaplarım :)))

    YanıtlaSil
  30. @SEvda'm o vakit hemen bunu da bir çırpıda oku bitir, eminim çok beğeneceksin :)))

    @Greta'm koşup geliyorum mimi almayaaaaa, çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  31. Neden Mayıs demiştik ona da açıklık getireyim :) Ben, Mayacığım sen , Damla ve Hamide ev sahibi olma konusunda isteklilerdi bu etkinlik için seneye bölersek herkes 3 ayda bir yapacak şekilde oluyor. Ben Şubatta yapmıştım Mayacığım sen Mayıs Damlacım Ağustos Hamideme de Ekim gibi denk geliyordu :) Ama senede 5 e de çıkarırız ne olacakki :D Ben şimdiden özledim etkinliğimi yapalım hadi :)

    YanıtlaSil
  32. Ah ben de yeni aldım Aşk ve Çocuk'u ancak henüz okuyamadım, sırasını bekliyor kendisi.
    Ben, maeve Binhy kitaplarının hepsini okudum, basit anlatımına, sıradan insanların günlük yaşamlarını konu almasına bayılıyorum. Sayesinde İrlanda'ya hayranım ve Dublin de Dublinciyim:)

    Sevgiler,
    Benden Geçen Hikayeler

    YanıtlaSil