9 Nisan 2012 Pazartesi

Akşam Kaçamağım :) TİGEM-Atatürk Orman Çitfliği

(Dikkat, yemek görüntüleri içerir!)

Merhaba!!! :)

Ya ben yine blog tembelliği yapıyorum, mesela haftasonu hiç post giremedim ama şehirdışından teyzemler ve anneannemler gelmişti :( Beni uyarın tamam mı ben yazı girmediğimde, ben artık dürtüklenmedikçe iş yapmıyorum, böyle de tembel oldum!!! Oysa bahar geldi, gezmelere gitmeye başladık :)

Kıştan beri inanın öyle yoğun zamanlar geçiriyoruz ki, nişanlımla doğru düzgün gezmeye, dışarı çıkmaya hiç vaktimiz olmuyor biliyor musunuz? Kışın zaten pek dışarılara çıkılmıyor, genelde kapalı ortamlarda bir yerler ercih ediliyor.. Tam havalar düzelirken, önce annemler Umre'den döndü, sonra görümcemin bebeği oldu derken ben bir baktım ki, adamla biz çoook uzun zamandır hiç kendimiz için bişey yapmamışız :( Bu biraz üzüyor insanı, karşılıklı oturup konuşma olayı bambaşka birşey. Ne kadar caın ciğerin de olsa yanındakiler; onunla başbaşa olmak daha bir farklı, konuşmasan sussan kafanı dinlesen de ayrı lezzetli. Bazen bazen nişanlanmadan önceki günlerimizi düşünüyorum; o zaman daha rahattık daha serbesttik gezip tozarken, iş resmiyete binince o da ayrı güzel, mesela akşamları bize yemeğe geliyor filan ama, sadece kendimizin zamanı da daralıyor... Offf, siz beni anlaşmışsınızdır sanırım :(

Neyse, yukarıda yazdım ya, haftasonu teyzemler geldi bize. Teyzemin oğlu da Konya'da okuyor, ismi Tufan :) e tabii ailesi Ankara'ya gelir de benim kuzum kalır mı orda, o da çıktı geldi, hızlı trenle :))) Perşembe akşamı 20:30'da biz onu Gar'dan karşılayacağız. O gün işte benim beynimde şimşekler çaktı. Hemen babamı aradım, "Baba Tufan sekizde :))) gelecekmiş, e biz eve gelsek tekrar onu karşılamaya gitsek boşa zaman geçer, biz işten çıkınca biraz dursak, sonra Tufan'ı almaya gitsek olur mu?" Babam  müsaade etti :)) Tabii ben havalardayım :))) eee, adamla başbaşa zaman geçircem :)

"Nereye gidelim?" dedi,
"Tigem'e gitsek mi? Hava da çok güzel, bahçesinde otururuz" dedim.
Tigem'i bilenler bilir, AOÇ tarafında, ama o Çiftlik Kokoreççilerinin olduğu kadar kalabalık bir yerde değil... Kocaman bir bahçesi ve çok değişik yemek alternatifleri var. Aynı zamanda bahçesinde Semaver keyfi de yapabiliyorsunuz. Çocuklu aileler için çok ideal bir yer kısacası :)

Mutlu mutlu vardık Tigem'e, hafta içi de olduğundan çok sakindi :) Önce bir Tivmaş Market var orada, orayı gezdik zaman geçsin diye.

Benim resimlerimde ağaçlar yeni budandığı için fazla birşey anlaşılamıyor ama, siz kusuruma bakmazsınız yabancım değilsiniz :P






Sonra içeri girdik, mamalarımızı istedik. Herşey var, mantıdan balığa kadar. Meşhur Çitflik Kokoreçi filan da var ama nedense ben bu sefer Kumpir yemek istedim. Adam da, kendi klasiği olan lahmacundan yemek istedi. Bahçeye çıkıp kendimize bir yer seçtik;


Benim kumpirim resimdeki gibi çok büyük ve iştah açıcıydı, Nişanlı çok sulandı, hatta kumpirci çocuk iki kaşık vermişti ama ben hiç elletmedim :))) Hep üstünden yiyor,
"Aşkım alma üstünü toplamasana ya, ben ne yicem, sadece patates mi???"
"Ama orası çok güzel görünüyo... :D"
"Sırıtma öyle, istiyosan git kendine kumpir de al bak kasa orda..."
Hohoho çok fenayım :D


Halbuki kendisi kendine üç tane lahmacun söyledi, bir de geldi benim kumpirime sulanıyo :)))
"Sen niye üç tane lahmacun söyledin???"
"Birini sen yersin demiştim canım ya.."
"Yaaa, bende kumpir var hıh, kendin için yicen dii mi??"

Acaba üçüncü bana mıydı kendine miydi bilemedim :)))
Bıraktım kendi yesin :)))


Eeee, yemek olur da çay olmaz mı üzerine? Bahçedeki çay köşesinden knedimize iki kıpa da çay aldık :) Aslında tavla da vardı ama, Nişanlı haftasonu AÖF sınavlarına gireceğinden ders notlarını yanında getirmişti, ona muhasebe tekrarı yaptırdım :) Dersaneye git demiştim, gitmedi. Ben de birkça şey öğrettim kurtarır sanırım. Acaba özel ders ücreti mi alsam?? :) Hatta hediye istemeliyim :))) hahaha :)))


Sonrasında Gar'a geçtik ve Tufan'ımı aldık, çok da tatlı bir haftasonu geçirdik :)
Buradan Tufan'ımın Kız Arkadaşı Saime'ye de çok çok sevgilerimi gönderiyorum :)) O da okuyormuş beni sağolsun :)
hihihi, TV'de gibi oldu di mi? :)))

Sonraki postta görüşmek üzere :)

Kocaman Sevgiler :)))

(Hamiş: Kitaplaşalım mı? etkinliğini erken başlatmaya karar verdim :))

28 yorum:

  1. çok keyifli bir hafta sonu geçirmişsiniz mayacım çok sevindim senin adına :) bende sevgilimi özledim ama :( bu hafta sonu gelecek ti ama kısmet olmadı ... bu arada kumpirine sulanmamak elde değil benim bile buradan ağzımın suyu aktı:)) öpüyorum seni kocaman sevgiler canım benim:)

    YanıtlaSil
  2. Güzel birgün olmuş gerçekten.Kumpire bayıldım doğrusu:)

    YanıtlaSil
  3. hayat yemek yiyene güzel be..
    bir de sevişene :)

    YanıtlaSil
  4. kaçamaklar her zaman daha keyiflidir. Nişanlılığın tadını çıkar canım. En güzel günler bu günler :))))

    YanıtlaSil
  5. Canım yaa :) Tabii ki anlıyorum seni :) Başbaşa kalınca sohbet etmeden bakışmak bile keyif veriyor insana. Ne güzel fırsat yaratmışsınız mekan da çok güzel kumpir ise gözlerimi aldı:) mutlu haftalar MayaM

    YanıtlaSil
  6. Mayacım, aferin sana, fırsat yaratmak diye buna derim ben, ne güzel bi gün olmuş, öptüm kocaman:)

    YanıtlaSil
  7. Mayam flört evresinde çiftler daha çok birlikte oluyor haklısın o konuda. İş resmiyete binince sanırım daha çok sorumluluk var ama bu kaçamak fikri iyi olmuş :) Çok güzel bir yermiş, kumpir nefis zaten :) nişanlıya verseydin keşke azcık :) bence o üçüncü lahmacunu senin için söylemiş :)

    YanıtlaSil
  8. Güzel bir pazar olmuş,kumpir iştah açıcı afiyet olsun:))Her günün böyle güzel geçsin ablacım,kendine iyi bak:))

    YanıtlaSil
  9. Ayhhh çok üzüldüm bak ya :( O zaman Süm le buluşcam de ben kütüphane deyken siz de gezin :D nasıl fikir :D Bence tektas aldırmalısın özel ders ücreti sende zaten var :D Hediye hediyedir :D

    YanıtlaSil
  10. Oooo ne güzel bir gün böyle... :))) Ankara'ya gelmeyi çok istiyoruz özellikle de Anıtkabir için. Dediğin yerde oralara yakınsa bir uğrayabiliriz. :)
    Bu arada haklısın iş resmiyete dönüşünce, flört dönemindeki gibi kaçamaklar daha az oluyor. Bu seferde büyükler kendilerine bekliyorlar. Her biri ayrı tatlı dönemler...
    İnşallah Maya'cım nişanlın sınavlarda başarılı olur.
    Yazı yazmayı da unutma bak, hiç hoşlanmadım okuduğumda tembellik meselesine :)))))))))))))
    Haydin iyi akşamlar.

    YanıtlaSil
  11. Uzun zaman oldu çiftlikte bişeyler yemeye gitmeyeli.
    Fotoları görünce farkettim ki özlemişim..

    YanıtlaSil
  12. Meraba Mayaa
    Evet, biz düşündüğün kişileriz. Çok teşekkür ederiz. Gönderdiğin TV yorumu gitmesi gereken yere gitti. Bizdende sana Sevgiler, Selamlar. Tekrar teşekkürler. Bir sonra ki blogunu merakla bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
  13. Mayacım ne güzel bir gün geçirmişsiniz,inş bundan sonra hep böyle uzun uzun zaman ayırabilirsiniz birbirinize. Bıktım artık bende alışveriş merkezlerinden bende şimdiden kocacığa yalvarmalıyım haftasonu beni buralara götürsün diye:)

    YanıtlaSil
  14. yaa ben de sinir oluyorum kumpirimin üstü yenirse :))
    mekan da güzelmiş. nerede, ankara mı?

    YanıtlaSil
  15. : ) Bir solukta okudum...

    Nişanlılık dönemini anlayabiliyorum: ) Şimdi nasıl önceki dönemini arıyorsan, evlenince de bu dönemi arayacaksın emin ol: )

    KEyifli gezmeler, kumpir süper duruyor...

    YanıtlaSil
  16. Yaa uyarıyı dikkate alıp bu postu açmamalıydım. Uzun zamandır kumpir yemeyen ve buna hasret biri olarak sabah sabah ağzımın suyu aktı resmen. Mekan çok güzel görünüyor. Ah şu yoğun günler.. Hepimizin en büyük derdi güzel şeylere vakit ayıramamak sanırım. Daha güzel, kendimize daha çok vakit ayırdığımız günler en çabuğundan bizi gelsin bulsun artık..

    YanıtlaSil
  17. mayacım ne güzel bir mekanmış bayıldım doğrusu..mamalarda süpermiş..afiyet olsun canım benim

    YanıtlaSil
  18. MAYAM SEFANIZ OLSUN
    :)
    MMM KUMPİRİ ÇOK SEVERİM BENDE YAPARIM AMA
    :)
    İSTANBULA GİDİNCE OTAKÖYDEN YEMESİ ÇOK GÜZEL
    :)

    YanıtlaSil
  19. okurken çok keyif aldım =)
    şu zamansızlık sorunu bende de var, tembellikten mi yoksa zamanı değerlendiremediğimden mi bir günü kendime yetiremiyorum bi bakıyorum zaman akıp gitmiş..
    gerçi benimki kesin tembellikten bahar rehaveti sanırsam =p
    bu arada mutluluğunuz daim olsun! =)

    YanıtlaSil
  20. @Yeni başlangıçlar, Gizem'im, kıyamam sana, Allah tez zamanda kavuştursun sizi inşallah, sonra birlikte benden kat kat fazla gezip tozun e mi? :)))

    @Kitap Cumhuriyetim, hava da ılıktı ya pek hoştu :) Yakınlarda bir kumpirci varsa hiç durma bence :)

    @DarLa'm alemsin :))) ama ben şu an yeme aşamasındayım, hatta dün gece yatmadan evvel yarım paket ayçekirdeği çıtlattım, pişman değilim :D

    @Mehtap'ım, aaah ah keşke diyorum ben de bu kaçamakların sayısı artsa ama nerdeee?? :) zaten nişanlılık döneminin bitmesine de az kaldı, artık evlenince halim ne olur bilmem :P

    @Bugy'm benim :)) gel bir gün birlikte Kumpir yiyelim seninle, tadına doyum olmazdı eminim :)))

    YanıtlaSil
  21. @Bahar ablam, tam son anda aklıma geldi, yoksa o akşam evde tren gelene kadar kös kös beklerdik, bazen çok bunalık oluyorum bu yüzden :S daha fazla fırsat gözetmeye bakıyorum bu aralar hehehe :) öpücükler benden de:)

    @Aslı'm çok doğru, iş resmiyete binince, her iki taraf da birşeyler bekliyor, yapılmazsa da alınganlıklar filan da çıkıyor :( inşallah bir gün sen de gelirsin buralara, ben de seni en güzel şekilde misafir ederim, ne hoş olur :)

    @Birincisin, ablacım ne güzel yazmışsın, inşallah her günümüz böyle keyiflerle, minik mutluluklarla geçer, zaten önemli olanı da minik mutluluklarla hayatı güzelleştirmek :) kocaman sevgiler :)

    @Renklihayat'ım, valla babama hiçbişey sökmüyor ben onu anladım, biraz değişik bi insan kendileri, ama seni tanısa belki bu yargılarını silerdi :P e tabii sen kütüphanede çalışırken ben de seni düşünmemezlik edemezdim bir güzellik yapardım :))) hehe, ortak fikirler hayat kurtarır di mi :P

    @Gülşah'ımmm, gelin gelin tabii :) nasıl güzel olur, zaten neredeyse her yer birbirine yakın gibi, Anıtkabir'den Çitfliğe en fazla 15 dk'da gidersiniz arabanızla :) çok hoş olur :) haber verirsen ben bile damlayabilirim hatta :P Nişanlılık evresinin evliliğe evrildiğinde nasıl olacağını da merak ediyorum şimdiden, benim ailem senin ailen paradoksuna düşmemeyi umut ediyorum :) öpücükler :)

    YanıtlaSil
  22. @NarÇelen'im, buralardaysan haber ver, bir ara da seninle gidelim :)))

    @Sevgili Adsızlar, Tufan&Saime çifti, çok tatlısınız, ikinizi de seviyorum :)))

    @Kırmızı Evin Cadısı, ah cadım benim, cidden ben de artık AVM'lerde bir saatten fazla dayanamıyorum, ille ki dışarı, hele de ağaçlar çiçek açarken içerilerde olmak haksızlıktan başka birşey değil :) kocacığın sözünü dinlesin, alsın götürsün seni, olmadı başının etini ye :P ben öyle yaparım da tutmazsa :D

    @Sırrakalem'im, yaşasın seni buldum kumpir üstü tırtıklanmasını sevmeyen biri daha :) bir de patateslerimin yenmesini sevmiyorum :) evet Ankara'da mekan, gelmek istersen beklerim her daim :)

    @annemahsustan, annem evet haklısın sanki, baksana çıktığımız günleri özlüyorum daha, herhalde nişanlılık dönemini mumla ararım ne de olsa silinip süpürülmeyi bekleyen koca bir ev olacak :S gözüm korktu :P daha güzel kumpirler sizin olsun tüm ailecek efendim, kocaman sevgiler:)

    YanıtlaSil
  23. @Lavinia'm, evettt, hayatımıza ayıracak daha çok zamanımızın olduğu günler bizimle olsun, yoksa hep bir koşuşturmacayla geçecek hayatımız ve biz hep bakakalacağız o geçip giderken :(((

    @Pompişim, gel beraber olsun canım benim (ah ne hoş olurdu :)))

    @Bir kase lezzet'im çok sağol, ama dediğin gibi senin elinden yemesi, bir de yanında güzel sohbeti ne tatlı olurdu aaah ah :)

    @Kuccukkurba'm, mutluluğumuz bulaşıcı olsun :))) daim olsun, amin :))) bizde kronik rehavet var bacım, ben bunu anladım, kış gelir mevsim geçişi, bahar gelir bahar rehaveti, yaz gelince hava çok sıcak, sonbaharda da melankoliğiz, her mevsimi kendi ruh halimize adapte ediyoruz :))) hem de büyük başarıyla :D

    YanıtlaSil
  24. yazını okurken çok özendim sana:)
    Allah mutlluğunuzu daim etsin inşallah.
    Şuan aclık sinyalleri veren midem için görüntüler işkence gibi olsa da zevkle okudum canım:)
    seviyorum seni okumayı ben.

    YanıtlaSil
  25. oh oh maşallah maşallah.
    :)
    benim bildiğim çiftlikte köfte piyaz bira meşhur bir de.
    e bi de dondurma.
    :)

    YanıtlaSil
  26. Okudum ,okudum okudum ama aklım gözüm Kumpir de kaldı :) Güzel bir gezi olmuş , sen böyle bol bol yaz benim gibi Ankara özürlüler faydalansın ;)

    YanıtlaSil
  27. @Bluestyle'm, Allah çok çok daha güzllerini, iyilerini sana nasip etsin inşallah. Bu arada beni okumayı sevdiğini söyledin ya, dile benden ne dilersen en güzel iltifat bu benim için :) canımsın :) ben de senin hikayelerini dört gözle bekliyoruuum :)

    @Deep, köfte piyaz bira yapmadım ama gel birlikte kokoreç partisi yapalım, bayılırım :))) üstüne de dondurma :)

    @Damla'm aşkolsun, yolun izin düşer buraya gelirsin, kumpirler sana feda olsun olur mu öyle şey :)))

    YanıtlaSil
  28. Ne güzel bir yermiş, sevdim ben de. Afiyet olsun, kumpir çok iştah açıcı görünüyor :)

    YanıtlaSil