13 Mart 2012 Salı

Yaşıyorum, Sadece Yoğunum!!!

Merhaba!!!

Bloga yazı girme rutinimin dışına baya bir çıktım son günlerde, hiç vaktim de olmadı desem inanır mısınız? Annemler gideli bir hafta oluyor bugün, ve bir haftadır bendeniz Maya evin annesi modundayım...

Akşam yemeklerimizi halamda yiyoruz çok şükür, oradan kurtarıyorum akşamları ama, yine de evin çoğunluğunu çekip çevirmek bana ait. Sabah babama erkekn kalkıp kahvaltı hazırlıyorum, sonra kardeşimi uyandırıyorum; babam kahvaltısına devam ederken kardeşimle ben evden çıkıyoruz, Beggy'i okula bırakıp oradan işe doğru gidiyorum.. Akşam halamlardan eve dönünce de kardeşimin okuldan sonra eve gelince dağıttığı mutfağı topluyorum... Faturaları takip ediyorum, evin bütün bütçesi bende olduğu için harçlık veriyorum, marketten ufak tefeği alıyorum... Haftasonu bütün evi baştan aşağı süpürgeliyorum, çamaşırları makineye atıp, çıkan çamaşırları seriyorum... Neyse ki kardeşim kendi ütüsünü kendi yapıyor :)

Meğerse annem ne çok işi çevirip kotarıyormuş...

Yokluğu belli olyor, Allah can sağlığı versin inşallah cümlemizle birlikte...

İşte bu koşturmaca arasında ben de ancak vakit bulup size bugün yazma fırsatı yakalayabildim :) Çünkü dairede de bu aralar ne zaman yazı girmek istesem araya hep engeller takıldı :)

Ha bir de elimde sürünen "Bir Yumak Mutluluk"u bitirdim... Postunu yarına yayınlarım inşallah...

Gelelim asıl konuya :) Şuradaki yazımda size bir daktilo aldığımdan söz etmiştim hatırlarsanız...

İşte o daktiloyu cumartesi günü tamire götürdük... Ama ben tamircide daha eski ve daha güzel olan alttaki güzelliği görünce ona vuruldum birden... Aklımda tilkiler dolanmaya başladı ve farkını verip buna atladım... Öyle güzeldi ki :) Neyse adamlarla konuştuktan sonra işi bağladık ve ben bunu kaptığım gibi eve getirdim :)


Baksanıza bir :)


Portakal gibi aynı :)


Tarihimizi de attık :)


Ve dün akşam ilk defa, evin en sevdiğim yeri olan mutfakta masaya Olympia'mı koyup, ilk öykü denememi yazmaya başladım.... :) Çok heyecanlıyım doğrusu :)



Bakalım devamı nasıl gelecek :)))


Ama bu yoğunlukta sizleri okumayı hiç ihmal etmiyorum arkadaşlar :)
Sizi çok seviyorum :)

31 yorum:

  1. Ev işleri dünyanın en zor işleri yahu bende annem gittiğinde anlamıştım Allah kolaylık versin annelerimize.. Bu daktilo gerçekten çok daha güzelmiş Maya'm ve öykün için bende heyecanlandım bayağı da yazmışsın valla süpersin!! Daha da devamı geleceğinden eminim canım öperim seni sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Öykü mü yazıyorsun? Merakla bekliyorum.

    Daktilo çok güzel bu arada. Güle güle yaz. :)

    YanıtlaSil
  3. Saktilona bayıldım mavi bitane bulsam ben de kapacağım ama yok :( öykülerini biz de okuyacakmıyız :))

    YanıtlaSil
  4. bencede bu daktilo daha güzelmiş canım, yaz ve bizimlede paylaş :)

    YanıtlaSil
  5. annelik zor iş... kolay gelsin
    daktilon çok hoşuma gitti.. biraz da anılara taşıdı.. herkes bunları bir kenera atıvermişti bigisayarlar çıktı diye ama.. yerleri dolmaz..

    öykülerinin de lezzetli olacağını şimdiden biliyor ve sabırsızlıkla okumak için bekliyorum..

    YanıtlaSil
  6. Hadi hayırlı olsun. Çok güzel duruyor, nice güzel sözler dökülsün tuşlarından: )

    YanıtlaSil
  7. çok beğendim ... yazdıklarını bizde okuyabilcekemiyiz???

    YanıtlaSil
  8. AFERİN CANIM ÇOK İYİ ETMİŞSİN.
    TEBRİK EDER BAŞARILARIN DEVAMINI DİLERİM
    :))

    YanıtlaSil
  9. Bu daktilo daha güzelmiş tilkilerin döndüğü kadar var :) güle güle kullan canım.
    Ev işlerinde ve öykünde kolay gelsin.
    Biz ne zaman okuruz acaba çok merak ettim öykünü :)

    YanıtlaSil
  10. Bu aralar ben de öyleyim daktilo ve F klavye özlemişiz aslında Maya'cım :))
    güzel günlerde kullan ...

    YanıtlaSil
  11. Merhabalar,

    Siz daktilo ile yazmayı seviyorsunuz, anlaşıldı. Ben de hala daktilo ile yazmayı seven biriyim ama, bir hata ya da geriye yönelik bir düzeltme icap ettiğinde geri dönüşü zor olduğu için, ekranlı klavyeyi tercih ediyorum. Ben yazdığım konular üzerinde çok gel git yapıyorum, onun için daktilo bana göre değil. Ama nostalji olarak kullanabilirim. 1972 yılında Almanya'da iken satınaldığım daktilom hala durur. Ama nerede biliyor musunuz? babamın evinde. İnşallah bir daha ki sefere alır gelirim. Çünkü beni de iştahlandırdınız. Belki ben de daktilo ile yazmaya geri dönerim.

    Bu arada eski makinayı verip, yerine yine kullanılmış ama güzel bir makina almışınız. Ben bu Olympia markasını da bu daktiloları da iyi bilirim. Bunlar güzel makinalardır. Temizliğini ve bakımını yaptınız mı koca bir ömür gider bu makinalar.

    Bu bloğunuzda anlattığınız günceniz çok güzeldi. Her cümlesini, her kelimesini tek tek okudum. Buna sindire sindire okumak deniyor.

    Allah yar ve yardımcınız olsun. Hem evin işleri, kahvaltı hazırlamak, kardeşi okula bırakmak ve oradan da işe gitmek. İşiniz gerçekten zor. Size kolaylıklar dilerim.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  12. Annenler hayırlısıyla gelsin, her şey düzene girer Mayam. Bu yoğunluğun azalır biraz.

    Evet. Bu daktilon daha güzelmiş, öbürününde hakkını yemeyelim, oda güzeldi :) Kolay gelsin, bende öykünü merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  13. önce ben okuyacagım :) Söz verdin unutmadım :D

    YanıtlaSil
  14. Canımmm, kolay gelsin sana, hadi merakla bekliyorum, bakalım ne çıkacak o daktilodan:)

    YanıtlaSil
  15. Anneler hiçbir şey yapmıyormuş gibi gelir, ama evden uzaklaştıkları an çığlığı basarız:)
    Daktilon çok güzel,güle güle yaz öykülerini.

    YanıtlaSil
  16. Maya'cığım anneler hep hayatımızda olduğu için onların neler yaptığını anca iş başa düşünce anlıyoruz...
    Sana kolaylıklar diliyorum, eh bir nevi staj sayılır seninkisi :))
    Daktilon çok şirin, öyküyü merak ettim doğrusu, öpüldün...

    YanıtlaSil
  17. yeni daktilon çok daha güzel hem turuncu benim rengim :)
    ilham perileri eksik olmasın daktilonun o güzel sesini çıkaran parmaklarından...
    ev işlerinde de kolaylıklar Mayacım :)

    YanıtlaSil
  18. Maya'cım aslında annenlerin yokluğu sana evlilik öncesi hazırlık gibi olmuş. :)))) Annem derdi ki " yaparsın bana öğrenirsin kendine" esprisi bir yana gerçektende ev kadını olmak sorumluluk ve çabukluk isteyen bir şey bence. :)
    Gerçi annenler en güzel yeri ziyarete gitmişler, iş te neyin nesi canım. :)
    Yeni daktilona sevindim iyi günlerde kullan canım. Bol yazıların olsun...
    Keyifli yazılar...

    YanıtlaSil
  19. kıyamamm çok çok kolay gelsin canım. daktilona bayıldım kim bilir ne güzellikler çıkaracaksın ondan :)) sabırsızlanıyorum

    YanıtlaSil
  20. gerçektende çok güzel canım.hemde turuncu.çok şeker.gülerek kullan canım.bu arada annenin yokluğuda sana pratik olur.evlenince hep bu modda olacaksın ya canım.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  21. daktiloda yazmak o tıkır tıkır sesleri duymak ne hoş olur ama

    YanıtlaSil
  22. kolay gelsin maya... hem ev işlerinde, hem de yazma işinde :))

    YanıtlaSil
  23. hayırlı olsun Maya'm yeni dostun Olympia'yla nice güzel öyküleri güle güle yaz =)

    YanıtlaSil
  24. Maya'cım, güle güle kullan daktilonu, parmaklarınla paralansın :))
    Bizde de iki daktilo var; biri annemin diğeri babamın :) Bir de işyerinde babamın ofisinde var; o da dedeminmiş :) Ne zaman çatada çutada daktilo sesleri duysam, aklıma hep dumanlı bir odada piposunu tüttürürken romanını yazan, boğazlı bir siyah kazak giymiş ve gözlüklü bir yazar gelir. Filmlerin etkisinde kalmışım galiba :)
    Bak beni de özendirdin şimdi daktiloda yazmaya! Anneminkini bir elden geçirteyim bakayım, yazılacak durumdaysa yazayım ben de :)) Çok heyecanlandım şimdi bak yaa :D

    YanıtlaSil
  25. mayaaa'm! seni nasıl iyi anlıyorum bi'bilsen! şöyleki; annem 1 aylığına ablamın yanına gitmişti. ben evde babamla kalmıştım. işte o zaman hem ev kadını hem iş kadını hem öğrenci olmuştum :) sonra da oturup bi'yazı yazmıştım. bknz: evlilik hayalini gözden geçirme sanatı. vaktin olursa okursun :)) kolaylar gelsin tatlım^^

    daktilona hasta olmuştum, buna bi'daha hasta oldum. maşallah diyim de nazar değmesin :))

    YanıtlaSil
  26. @Kız Kardeşim Derya'm, evet hem de ne zor işmiş evi çekip çevirmek :) öyküm bitti bile :) yarın yayınlamayı hedefliyorum bakalım kısmetse :)

    @Dilara Aksoy'cum teşekkürler :) evet kendi çapımda heveslendim yazmaya ama bakalım, kısmet, hayallerimin peşindeyim o kadar :)

    @Dilara'm inşallah en kısa zamanda sen de bi tane bulursun bu güzellikten :) öykümü de tabii ki sizlerle paylaşacağım, her türlü eleştiriye açığım :)

    @Yekta'm dii mi, turuncu turuncu hanım kız bu :) yarın yayınlayacağım inşallah artık, görücüye çıkarayım öyküceğizi :)

    @Dayatılanla Yaşayan, sağol teşekkür ederim, annem gelsin istiyoruuum :) ya bak mahcup oldum, sen benim öykü ustamsın, senin gibi olsa daha ne isterim :)

    YanıtlaSil
  27. @annemahsustan, güzel yorumun çok mutlu etti beni, teşekkür ederim :) ben de güzel şeyler yazmak için elimden gelen çabayı göstereceğim inşallah :)

    @Nesrin'cim, teşekkürler :) evet tabii ki, yazdıklarımı sizinle paylaşmasam birşeyler eksik kalır :)

    @Bir Kase Lezzet'im, asıl ben teşekkür ederim, güzel yorumların beni hep mutlu ediyor :)))

    @Şehirler Arası Aşk'ım, cidden benim de içime bu daha çok sindi :) ev işleri için ayrıca teşekkürler, bu sabah yine mutfak dandiniydi zaten sinir patlaması yaşayacaktım nerdeyse :( öykümü kısmetse yarın yayınlıyorum efendim :)))

    @Hayat İzlerim, çok teşekkürler :) F klavyeye biraz yabancıyım ama, tuşları iki saat arıyorum bulabilmek için :) yine de o da ayrı bir keyif, yazarken düşündürme imkanı veriyor bana :)))

    YanıtlaSil
  28. @Recep Bey, bence siz de eski daktilonuzu geri getirin, masanızın bir köşesinde dursun, evet düzeltmesi filan zor ama baktıkça sizi mutlu edecektir :) Bu arada bir daktilo ustası olmanız da gözümden kaçmadı hani, sizi ayrıca tebrik ederim :) Selam ve saygılarımla :)

    @Aslı'm, inşallah herşeyin hayırlısı değil mi? Bence de, diğerinin hakkını yemek istemiyorum ama, bu minik kız benim kalbimi daha çok fethetti :) öykü yarın yayında, bakalım nasıl bulacaksınız :)

    @Renklihayat'ım unutur muyum hiç? Sana mail atacağım bilgisayara geçince :)

    @Bahar ablacım çok sağol, bitirdim bile, ama siz okuyunca nasıl bulacaksınız ben de onu çok merak ediyorummm :)

    @Nar-ı Can, dediğin çok doğru, anneme kızardım ben "sen ev işi delisi misin? niye robot gibi sürekli dolanyıorsun?" meğerse kadıncağız yerden göğe kadar haklıymış, yoksa evin hali harap :) daktilom için de ayrıca teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  29. @İlknur ablacım, evet annem her yeri çekip çeviriyormuş da ben kadrini kıymetini bilmiyormuşum :) evet aslında staj ama, gerçek gibi offf :) öykümü de yarın yayınlıyorum inşallah, bakalım nasıl bulacaksınız :)

    @Greta'm ne kadar güzel bir dilek bu :) çok teşekkür ederim :) ilham perisi denince senin bu güzel dileğini anımsarım ben artık :) öyküde sizi merakta bırakmıcam, yarına yayınlıyorum inşallah :) ama ev işleri beklesin haftasonuna kadar :D

    @Gülşah'ım :))) yorumunu okurken nasıl da gülümsedim, annemin dediklerinin aynısını demişsin :) o da der ki "bana yapıyorsan kendine öğreniyorsun, yarın bir gün o böcü gözlerinle ağlamazsın işte ben beceremiyorum diye" der bana :) inşallah evdekilere de onun yokluğunu hissettirmiyorumdur ama bizimkiler biraz zor beğeniyorlar :P hehe :) öykü için de ayrıca teşekkürler :)

    @ne dedim ben, ah canım sen bir de evde görsen beni :))) için parçalanır :P minik kız için de teşekkürler, birinci öykümüz bitti bakalım yayınlayınca ne diyeceksiniz :)))

    @Sevda ablacım turuncu miniğim için teşekkür ederim :) ve evet haklısın, evlilik idmanı yapıyorum, dediğin gibi, evlenince hep bu modda olucaz, bakalım şimdilik fena değil, ne de olsa o zaman kardeşim gibi bir ev dağıtma canavarım olmayacak :P öpüyorum çok seni :)

    YanıtlaSil
  30. Evin annesi olmayınca, ne kadar da hayat zorlaşıyor değil mi? Bu arada daktilonuzla hep güzel yazılar yazın, hayırlısı olsun.

    YanıtlaSil
  31. @Mehtap'ım evet, tık tık tık, yağmur damlası gibi geliyor bana o sesler :)

    @Sırrakalem, çok teşekkürler, her ikisi için de :) ama yazmak ev işinden daha beter yoruyor zihnimi :P

    @Tosbaa'm çok teşekkür ederim o güzel dileğin için, benden de sana bir kucak mutluluk dileği gelsin :)

    @Düş Kızı'm sen benden daha çok şanslısın o zaman :) ne kadar hoş yaaa :) ve inanır mısın bende de aynı izlenim var nedense biliyor musun, sanki hepsi kelli felli olmak zorundaymış gibi :P veee, heves ettiysen bir an bile durma :) kesinlikle dene derim, ne biliyim, apayrı bir keyif, senin de bayılacağına eminim :)

    @Kuulumsu'm hemen damlıyorum bloguna, eminim hislerime tercüman olan bir yazı döktürmüşsündür :))) ve bence de, bu daha bi şirin dii mi? ilham mıknatısı olacak benim için :P xoxo!!!

    YanıtlaSil