7 Şubat 2012 Salı

:( Telaşeli Bir Gündü, Ama Çok Şükür Tatlı Bitti :)

Merhaba :) Bu post, oldukça uzun bir posttur, bunu dikkate alarak okumaya başlayınız lütfen :)

Önce şunu söylemek istiyorum, insanın bir blogunun olması demek onun cidden sorumluluk sahibi olması demekmiş, bugün bunu çok ciddi bir şekilde anladım dostlar :) Birazdan buna da değineceğim, ondan sonra bir evvelki yazıma bıraktığınız o güzel yorumlarınızı cevaplayacağım, yani bugünlük koşturmacam hala bitmedi :)

Neyse, baştan başlayalım..

İnsanın sağlığının yerinde olması ne kadar büyük bir nimet, Allah'a binlerce kere şükretmeliyiz bunun için. Birkaç ay önce annem sağ göğsünden bir kitle aldırmıştı. Memede kitle vakası bana hamileyken gerçekleşmiş ilk önce. Annem bana 7 aylık hamileyken bu kitleyi aldırıyor, ondan sonra patolojik sonucu temiz çıkıyor. Bu yaz dedemin vefatından sonra bu kitle tekrar oluşuyor, birkaç ay içerisinde ciddi bir büyüklüğe ulaşıyor. Sonrasında annem doktora gidiyor, mamografi sonucunda biyopsiye karar veriliyor, ancak doktoru biyopsi esnasında kitlesini alıyor, bu kitlenin de patolojik sonucu temiz çıktı Allah'a şükür, ancak bu durum takip edilmeli diyor doktoru. Annem de bu ay içinde kontrole gidiyor tekrar...

Dün gitti işte. Ankara Onkoloji Hastanesi. Annemi dün doktor çıkışı aradım, çünkü dün meme ultrasonu çektirip, bugün de doktora kontrolüne gidicek. "Anne ne yaptın, ultrasonu çektirdin mi?" dedim, annem biraz bozuk konuştu, sesten anladım bişey var ama, bana belli etmiyor... "Anne" dedim, "doğru söylesene,aaa!!!" derken, o da "evet kitlem tekrarlamış" demesin mi? Bir an çok üzüldüm, ama sonra ne diyebilirim ki, ben üzülsem biliyorum o kendine üzülmeyecek, benim üzüldüğümü kafasına takacak. Hem bunda üzülecek ne var, daha ortada fol yok yumurta yok ama, işte insan endişelenmeden de edemiyor, hep bir "acaba?" taşıyor kafasında.

Akşam da evde şehirdışından kuzenimin kuzeni Nur misafirimizdi :) Güzel bir de akşamdı ancak, benim aklımı annem meşgul ediyor, sabahı zor ettim inanın...

Sabah oldu, hastaneye gittik işte, o sırada tüm bu telaşımın arasında da "ya ben bugün çekilişi halledecektim, öf şimdi bunu düşünmenin sırası mı, ama yine de bir bilgi notu bırakabilseydim," gibisinden düşünceler geçiyor aklımdan. Hem de sizlerle endişelerimi paylaşmak istiyorum, demek ki sizleri ne kadar yakın hissediyorsam artık... İyi ki varsınız arkadaşlar :)

Devam edeyim, annemin daha evvelden biyopsisini yapan doktorumuza gittik. Ben de annemle girdim, muayene etti annemi, ultrason sonucuna baktı, elle muayenesini yaptı, önceki patoloji sonucunu tekrar gözden geçirdi, sonra dedi ki, "Sevgili hastam, senin vücudun kistik bir yapıya sahip, bunu sürekli üretecek, biz de bunları alacağız, şu an endişelenecek bir durumumuz yok, bunlar çok minik oluşumlar, ameliyatınızda da detaylı görmüştüm, sen 2 ay sonra tekrar kontrole gelmelisin ama, takip edeceğiz sürekli" Doktorumuz da bu arada annemin hemşehrisi çıkmıştı zaten, "hemşerim, ablam" nasıl sempatik bir doktor anlatamam :) Allah selamet versin inşallah...

Allah kimseye dert verip derman aratmasın, tüm hastalarımıza şifa, dertlilerimize deva versin inşallah...

Öğlenleyin işimiz bitti, anne kız damat birer yemek yedik :) Sonra diğer işimize geçtik... :)

Diğer işimize gelinceee... Size söylemedim sanırım, annem babaannemle birlikte kısmetse martta Umre ziyaretine gidecek, hem kendisi arzu ediyordu hem de babaanneme refakat etmek can yoldaşı olmak için gidiyor. Umre öncesi aşı olmak gerekiyormuş, onların aşı işlerini hallettik, ordan da ver elini Ankamall :))) Birden karar verdik, annem ben nişanlım babaannem ve halam cümbür cemaat Ankamall'e gittik, büyükler grubu kendi ilgi alanlarına yöneldi, biz de adamla birlikte televizyon bakalım dedik, çeyize TV almaya karar verdik araştırma yapacağız, yani aslında biz Vestel almaya karar vermiştik... En alt katta teknoloji mağazaları, beyaz eşyacılar filan var ya, biz de Vestel bayii arıyoruz. Televizyonların nasıl göründüğüne ekranlarına filan bakacağız. Sonra nişanlım dedi ki "bir de Teknosa'ya baksak.." ben "Teknosa pahalı ama fikir almış oluruz" dedim, girdik ve ıradan bir 82 ekran Samsung TV alıp çıktık :) çok uyguna geldi ama :) "neye niyet, neye kısmet" sözü vardır ya bu durum için tabiri caizse cuk oturdu :)

Bugünlük raporum bu kadar sevgili arkadaşlarım :) Beni okuduğunuz için çoook teşekkür ederim :)

Çekilişimi yarın "bir aksilik terslik olmaz da Allah izin verirse" gerçekleştirip kazananı açıklayacağım inşallah :)

Hepinize sevgiler :)

36 yorum:

  1. bu hastalıkta ne çok çoğaldı bu aralar canım.hepimizin dikkatli olması lazım aslında.annenin iyi olduğuna çok sevindim.kontürollerinide ihmal emez inşallah.öpüyorum canım.

    YanıtlaSil
  2. merhaba maya annenin iyi olmasına çok sevindim geçmiş olsun,dikkat etsin kendine kontrollerini aksatmasın ikinizi de çok öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Soluksuz okudum ama nihayet tatlı haberlerle bitti. Çok çok geçmiş olsun annene canım. İnşallah sorunsuz atlatırsınız önünüzdeki süreçleri. Tv'nizde hayırlı olsun. Kendi evine birşeyler almak,çeyiz telaşı vs.. çok güzel anlar,tatlı telaşlar.Herşey gönlünce olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  4. çok şükür annende birşey çıkmamış ne kadar önemli şu sağlık.
    tv hayırlı olsun mayacım güzel günlerde seyredin diye klasik bir laftan başka birşey gelmiyor aklıma.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ÇOk cok gecmiş olsun.Allah beterlerinden korusun.Rutin kontrollerle kontrol ediliyorsa ne güzel.Bir daha o korkuyu yaşamazsın umarım.

    YanıtlaSil
  6. Ah tatlım benim de annemin kistik bir vucut yapısı var, vücudunda kist çıktıkça doktorlar alıyorlar, çıktıkça alıyorlar. Asla ve asla ihmale gelmez o yüzden. Çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun canım benim.
    Yeni TV'nizde keyifli seyirler dilerim sana "adamınla" :))

    YanıtlaSil
  7. geçmiş olsun diyeyim.. svindim sonuçta iyi olmasına ama heyecanı bile yeter.. Allah sağlık versin herkese.. gerisi hikaye..

    YanıtlaSil
  8. bana çıksınn ben istiyorum çekilişi bananeeee :))

    YanıtlaSil
  9. çok geçmişler olsun.
    Ankamall gitmeye korktuğum, düşündükçe aklımı oynattığım gereksiz kalabalıklar diyarı..

    YanıtlaSil
  10. Geçmiş olsun canım . Allah'tan kötü bişey çıkmamış çok sevindim.
    Öpüyorum..

    YanıtlaSil
  11. çok geçmiş olsun Maya çok şükür annenin ciddi bir şeyi yokmuş ama yine de rutin olarak kontrole gitmek çok önemli insanlar ihmalkar davranabiliyor bu gibi konularda. sevgiyle kal =)

    YanıtlaSil
  12. Önce çok geçmiş olsun, öyle sevindimki iyi olduguna. Allah onları başımızdan eksik etmesin.

    Samsung tv iyidir. Arkadaşım almıştı, çok memnun Sizde yeni evinizde inşallah mutlulukla kullanırsınız :)

    Blog alışkanlık yapıyor gerçekten, katılıyorum..

    YanıtlaSil
  13. çok yoğun bi günmüş ama sen bu pozitiflikle her şeyin üstesinden gelirsin merak etme tatlı maya :)

    YanıtlaSil
  14. Çok şükür anneciğinin birşeyi yokmuş. Senin telaşını okurken, kendi anneme olan düşkünlüğüm geldi aklıma. Bende ona üzüldüğümü belli etmemeye çalışırım ki bide beni dert etmesin kadıncağız. Allah bütün hastalara şifa versin. çok geçmiş olsun canım

    YanıtlaSil
  15. geçmiş gitmiş olsun.

    uzun yazılar için uyarıya gerek yok güzel güzel yazıyorsun misss gibi :)

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Uzun bir post ama su gibi akıp geçti:) anneciğine çok geçmiş olsun hep iyi olur inşallah,tvniz de hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
  17. Annene geçmiş olsun kontrollerine dikkat.TV hayırlı olsun:))SEVGİLER:)

    YanıtlaSil
  18. Allah şifa versin anneciğine , gözetim altında tutulması güzel bir olay, en azından -Allah korusun- ciddi bir durum da oluşsa göz önünde olmuş olacak.TVniz hayırlı olsun,güzel günlerde kullanın :)

    YanıtlaSil
  19. canım geçmişler olsun
    kötü birşey olmamasına çok sevindim
    siz yinede kontrolleri aksatmayın
    yeni tv de hayırlı olsun
    kocişinin dizinde izlemek nasip olsun:)

    YanıtlaSil
  20. Geçmiş olsun,merak etmeyin.Allah beterinden korusun.
    Hazırlıklar da ne zevklidir şimdi.
    Güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
  21. Allah acil şifa ve sabır versin.

    YanıtlaSil
  22. Öncelikle geçmiş olsun mayacım. Tv nizde hayırlı olsun okurken tam şu kıza yorum bırakayım vestel almasınlar diye düşünüyordum ki zaten samsung almışsınız :) Bizde evlenirken teknosa dan stok indiriminnden bir LG kapmıştık hemde nedeyse yarı fiyatına :D Şansımıza kocaman bir tv miz oldu valla yoksa o kadar para verip büyük tv alamazdık ne yalan söyliim... sevgiler...

    YanıtlaSil
  23. Annene cok cok cok gecmis olsun canim ya, sukur ki kotu bir sey cikmamis. Bu sira ne cok haberler aliyoruz bu hastalikla ilgili.@allah korusun hepimiz ins. Umre olayina da cok sevindim sag salim gidip gelsinler ins. Son olarak ehh arada gelir tv seyrederiz yeni evli ciftimizin evinde :p hayirli olsun.

    YanıtlaSil
  24. @Sevda ablacığım, çok doğru söyledin, son zamanlarda bu tip vakalar çoğalmaya başladı. İnsanları bu yönde bilinçlendirmek çok önemli aslında. Öpüyorum seni...

    @Yeni başlangıçlar, canım benim, çok şükür, kontrollerini aksatamaz çünkü başında ben gibi bir komutanı var ;))) biz de seni öpüyoruz balıım :)

    @Margazit, dediğin gibi, çok şükür sorunsuz bitti, ama önümüzdeki süreçlerde dediğin gibi dikkati elden bırakmamakta fayda var. Çeyiz işini kolayladık, halılarla perdeleri de bitirdiğimizde tamam olacak. Tatlı çekişmeler eksik olmuyor, tuzumuz biberimiz diyelim, sevgilerimi yolluyorum sana :)

    @Bigocum, herşeyin başı sağlık değil mi? Azıcık başımız ağrısa bile bu bizi ne kadar çok etkiliyor, kendimize iyi bakmamız lazım, hele de siz anneler özellikle kendinize daha iyi bakın :) TV için teşekkürler, sevgiler benden çok :)

    @Güzünkızı, çok teşekkür ederim, iyi ki annemle doktora girmişim, yoksa annemi sürekli taciz ederdim, "ne dedi, baba da söyle, tam ne dedi, böyle mi olmuş?" filan diye. Teşekkür ederim yorumun için, öpücükler :)

    YanıtlaSil
  25. Benim annemde de bi kitle var ama çok şükür şimdilik sorun yok. Kontroller çok önemli canım. İhmale gelmeyen sağlığımızı hep ötelediğimizden sonuçları ağır olabiliyor. Kişinin önce kendine önem vermesi ve düşünmesi gerek. İhmale gelmez.
    Size de çokkk geçmiş olsun. Hastalığın asdı bile çok üzücü :(

    Ankamall eşiminde Ankara gezilerinde mutlaka uğradığı bir yer :)
    TV olayını halletmiş olmanıza sevindim. Allah güle güle kullanmayı nasip etsin tatlım.

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  26. @Düş Kızım, anneme takılıyorum zaten dünden beri, "tavuk gibi senin göğsün, yumurtladıkça yumurtluyor nasıl bi kadınsın sen :)" diye :) Allah daha beterinden saklasın senin anneni, benim annemi, tüm anneleri... Onlar ne kadar kutsallar değil mi? Seyir keyfi dileğin için de çok teşekkürler, "adam"ın elinden kumandayı kaptığımda evin reisi ben olucam zaten :P sevgimle öpüyorum kuzum :)

    @Dayatılanla yaşamak, canım doğru söyledin, o hastane yolu bile git git bitmez gibi geldi ya dün :( inşallah herkesin sağlığı yerinde olur, korkutucu oluyor çünkü :( sevgiler sana :)

    @Yekta'cım çekiliş sonucu bugün saat 18:00'de yayında, bakalım ne olucak :P

    @Nar-ı Can, çok teşekkür ederim. Evet Ankamall çok kalabalık, biraz sıkıyor insanı ama Ankara'da gezmekten en keyif aldığım tek AVM de orası diyebilirim rahatlıkla :) öpüyorum :)

    @Şehirler Arası Aşk'ım çok teşekkür ederim, Allah tüm hastalarımıza acil şifalar versin inşallah, ben de öpüyorum seni :)

    YanıtlaSil
  27. @Tosbaa'm çok haklısın, demiştim zaten artık ben onun başında Demokles'in kılıcı gibi sallanırım, hadi hadi doktora diye söylenir dururum, bu tip durumlarda kontrollerin büyük önemi var çünkü, teşekkür ederim yorumun için, sevgiler canım benim :)

    @Aslı'cığım, hele ki şu ergenlik yıllarından sonra anlıyoruz aslında "anne"nin ne demek olduğunu bence... :) Tv'nin iyi seçim olduğunu bir de sizden duymak içimi rahatlattı :) Ve blog, ne önemli bir parçam olmuş meğer cidden, çok seviyorum sizi de burayı da :)

    @Mia'cığım, asıl senin bu pozitif yorumun beni şimdi daha bir pozitif yaptı, gülücük depoladııım :) Tatlı Maya sevgilerini gönderiyor sana :)

    @Bugy, annelik tam da böyle birşey değil mi? Biz onlara üzülürken, onlar kendi dertlerini unutup bizim üzülmemize üzülürler.. Hayatta en farklı ilişkilerden biri anne evlat ilişkisi... Dileklerin için teşekkürler, amin diyorum canım, sevgiler kocaman :)

    @Naneşekeri'm, bu güzel yorumdan sonra ben artık bu yazıları hep uzun tutarım ona göre ama :) zaten yorumları bile kısa tutamıyorum fazla baksana yazdıkça yazıyorum :) dileklerin için çok teşekkürler, Allah razı olsun, şifa versin inşallah tüm hastalarımıza... Öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  28. @Sibel Hanım çok sağolun, akıcı diyorsanız bu benim için en güzel mutluluk işte :) Annem adına teşekkür ediyor, TV için de ayrıca teşekkür ediyorum, size de sevgilerimi gönderiyoruuum :)

    @Birincisin, canım bir kontrolü aksatsın onu paralarım öyle diyim :) ben ki panik bir hatunum, hiç gelemem böyle şeylere ;) TV için teşekkür ederim çok, benden de SEVGİLER SANAAA :)

    @Ayamaya, zaten heryerde demezler mi "erken teşhis hayat kurtarır" gerçekten öyle.. Herşeyin erkenden farkına varılması daha iyi, grip olurken bile önlem alıyoruz ki yatağa düşmeyelim :)) güzel dileklerin için teşekkür ederim adaşııım :)

    @Dileğim, bizim adamın TV karşısında 2.80 yatmak gibi kötü bir huyu var, işte o zaman ne yaparım bilmiyorum, bir de dedim ya kumandayı kim kaparsa evin reisi o olacak gibi, kim kazanacak şimdiden çok merak ediyorum :) Annem için teşekkür ederim bebeğim, sağolasın, Allah kimseye dermansız dert vermesin :( sevgilerimle :)

    @Tülin'ciğim çok teşekkürler, dikkati elden bırakmayız artık. Tatlı telaşeler evet çok güzel oluyor, bakalım bu haftasonu kısmetse annem sandığı açacak :) onları da fotoğraflayıp sizinle paylaşayım istiyorum :) sevgiler :)

    YanıtlaSil
  29. annene çoook geçmiş olsun. sağlık çok önemli neyse ki yanında ona destek olacak, onu kollayan ve çok seven bi kızı var :)

    YanıtlaSil
  30. @Kardeşim, amin, Allah razı olsun senden de...

    @Fatma'cığı, öncelikle ben de annem adına teşekkür ederim. Çok haklısın, şu indirimler var ya nasıl işe yarıyormuş cidden. Dediğin gibi, öyle bir indirim oluyor ki alamam, sonraya kalsın, şimdi olmaz dediğin bir eşya bir bakmışsın senin oluyor :) Sizinki de cidden çok iyi olmuş, hele ki düğün arifesinde bir 100TL bile kimi zaman çok önemli olabiliyormuş :) Allah hepimize ağız tadı versin inşallah, öpüyorum seniiii :)

    @Çitlembik'im, bütün güzel dileklerin, ve özellikle umre dileğin için çok teşekkür ederim canım benim :) inşallah bir gün misafir ederim vallahi ne tatlı olurdu, ama bu sözünü unutma tamam mı :) sevgiler kocamannn :)

    YanıtlaSil
  31. @Nerwen'ım, çoook teşekkürler, ve çok çok özel bir yorum oldu bu benim için, ne güzel yazmışsın, kalbime dokundun resmen canım benim :))) ne diyim, sevgimle kucaklıyorum seni :)

    @Minik Kelebeğim, annene de çok geçmiş olsun, dediğin gibi adı bile bir soğuk, ürkütücü geliyor insana... Rabbim herkese acil şifalar versin, kimseyi hastalıkla imtihan etmesin ya :( Ankara'ya uğrarsan biz de seninle bir Ankamall turu yaparız belki, nasıl hoş olur :) TV için ayrıca teşekkürler, öpüyorum seni koskocaman :)

    YanıtlaSil
  32. Hımm tanışmak güzel olurrr.
    Bebek yokken daha rahattı, şimdi gelmek daha zor. ama kimbilir belki birgün tanışabiliriz :)

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  33. Annenin patoloji sonuçlarının iyi çıkmasını çoook sevindim. Onkoloji bölümüne gitmek psikolojik olarak bile hastayı-yakınını çok etkiliyor. Biliyorum çünkü annem 4.kür kemoterapi aldı. Bu yüzdende anneniz adına çook sevindim. Allah şifa versin.:)

    YanıtlaSil
  34. Sen nişanlı mısın? Allah tamamına erdirsin inşallah :)
    aynı dert benim annemde de var ve ısrarla doktor gel dediği halde gitmiyor. Bakalım nereye kadar kaçacak.

    YanıtlaSil
  35. öncelikle çok geçmiş olsun canım.Rabbim şifalar versin üzücü şeyler yaşatmasın inşallah.
    Tv de hayırlı olsun.sendne iki gün önce de ankamall teknısadan ben bakmak içi girip telefon alıp cıktım:)kısmetliler bu sıralar demekki:)

    blog konusunda ise aynen ben de senin gibiyim. hoşuma giden bişey olsa yazayım diyorum ya da yorum gelmiş mailden okumusum ama yanıtlayamamısım içim içimi yiyor. sanki küçük bir çocugumuz gibi bu blog.

    gelişerek büyütürüz mutlulukla inşallah.

    bu arada yazılarını okumak cok zevkli hiç uzun gelmiyor:)
    optum canım
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  36. annen için çok geçmiş olsun canım Allahtan kötü birşeyi yok çok sevindim :)
    tv nizi de güle güle kullanın :) hiç bozulmasın inş amin :)

    YanıtlaSil