29 Şubat 2012 Çarşamba

Maya'yı Tanıma Serisi: Bu Çok Süper Mim Oldu ama :)))

Merhaba!!! :)

Nasıl zor şartlar altında işe geldim bilemezsiniz, çünkü yine ve bu kış alışmış olduğumuz üzere, KAR VAR!!! :((( Şikayet etmeyi bir kenara bırakıyorum zira farkettim ki ne kadar çok şikayet edersem kış biraz daha uzamaya karar veriyor, o yüzden bir-ki-üç tıp, bu konuda konuşmayı yasaklıyorum kendime!!! :)

Cuma günü Ofelya'm beni mimlemiş, hem de filmler ve müzikler hakkında... Ben biraz film özürlüyüm, güncel filmleri takip ettiğimi söyleyemem; ancak eski Türk filmleri üzerinden gideceğim, bu da benim bu mime farklı bir yorumum olsun :) Ofelya'ma teşekkür edip, soruları yanıtlamaya başlıyorum :)

1- Hayatınız filme çekilse adı ne olurdu ve soundtrack'inde hangi şarkılar yer alırdı?

Huuuh, ilk sorudan zorlanmaya başladım bile ben. Daha evvel hiç bu konuda düşünmemiştim, saksıyı çalıştırmam lazım....
Sanırım adı "Koza'dan Kelebeğe" olurdu. İçimde yaşadığım dönüşümleri, yıkılan önyargıları, yıllar geçtikçe içimde meydana gelen değişimleri en güzel bu iki kelime ifade ederdi...
Soundtrack listesi ise hepsi birbirinden alakasız parçalar ama olsun
Steppenwolf-Born to be wild (içimdeki özgür ruha)
Yeni Türkü-Fırtına (ruhsal çalkantılara)
Mustafa Ceceli-Karanfil (umudum için)
Ezginin Günlüğü (Sabahat Akkiraz yorumuyla)-Gemi (hırçınlığıma)
Yine Yeni Türkü-Başka Türlü Bir Şey (her seferinde yeniden kurduğum düşlerime)
Zülfü Livaneli-Karlı Kayın Ormanı (gençliğime...)
Ney ile Uyan Ey Gözlerim (Ruhuma...)
Zuhal Olcay-Pervane (bu da Sevdiğim Adama....)

2- Bir şeyleri değiştirme gücünüz olsa, neyi ya da neleri değiştirirdiniz?


Ah o fırsat bir elime geçse... Neleri değiştirmezdim ki... Ama dilek hakkımı üç ile sınırlıyorum, çünkü kimse burada metrelerce uzayan bir papirüs listesi görmek istemez :) (siz yine de hayal edin, eğlenceli oluyor :)))
i) ÖNYARGILARI ortadan kaldırmak isterdim, çünkü ben de sık sık önyargı handikapına düşerim.. Bunu kırmaya çalışıyorum bu aralar.. Çünkü aslında gördüklerimiz, aslında gerçek olan değil. O gördüğümüzün arkasında kimbilir neler yatıyor. Öyle sık düşman oluyoruz ki birbirimize bu yüzden...
ii) SAVAŞ kavramını insanların zihinlerinden silmek isterdim...
iii) SEVGİ olsun, aşk olsun... Değil mi ama? Kin, nefret insanların zihninden silinse... O zaman cidden hayat çok daha güzel olurdu :)

3- Sizi en çok etkileyen sinema sahnesi ya da sahneleri?
Öyle çok var ki... Kendimi tutamam, hemen etkilenirim :) Ağlarım, gülerim, etkilenmişliğim çoktur, ama yine burada da üç tane ile sınırlıyorum kendimi... Ve bunların hepsi nostalji tadında, eski Türk filmlerinden :)

Dönüş: Türkan Şoray ile Kadir İnanır'ın efsane filmlerinden biridir... Kadir İnanır Almanya'ya gider çalışmak için, geride karısı Türkan'ı ve oğlunu bırakır... İlk başlarda mektup gelir, hatta eli kolu dolu hediyelerle gelir... Ama sonrasında Kadir unutur Türkan'ı da oğlunu da.. Bu arada Türkan oğlunu kaybeder :(((  O esnada Kadir de yeni Alman eşi ve ondan olma çocuğu ile Türkiye'ye gelir... Tam köye giriş yaparken kaza geçirirler, Kadir ve Alman eşi ölür... Türkan da kazayı görür.. Oradan geçerken bebek sesi duyar, Kadir'in bebeği ölmemiştir... İşte o bebeği alıp bağrına bastığı sahne var ya, benim için unutulmazdır... Arkada da tabii ki o eşsiz şarkı... Seha Okuş'un sesinden, "Hasretinle Yandı Gönlüm"... Bak tüylerim diken diken oldu ya :(

Dila Hanım: Dila Hanım (Türkan Şoray)'ın kocasının maktülü Rıza Bey(Kadir İnanır)'a, onun kocasının katili olduğunu bilmeden bağlanması... Ve herşey açığa çıktıktan sonra da, duygularına karşı koyamayarak, Rıza ile kulüpte bir düğünde karşılaşması... Ve o son oyunları, zeybek misali mert bir dansı birbirlerinin gözlerinin içine baka baka, öleceklerini bile bile oynamaları... Offff ne fenaydı :(((

Kara Gözlüm: offf işte benim bomba filmim :) Bunu bilmeyeniniz yoktur, Balıkçı Kızı Azize ile Chopin Kenan'ın efsane aşkı... Her defasında izlerim, asla bıkmam, ne zaman mutsuz bir gün geçrisem açar bu filmi seyrederim. Her sahnesi etkileyici benim için...

Eveet, bu sahnelerden de anlaşılacağı üzere ben tam bir Türkan Şoray ve Kadir İnanır aşığıyım. :) ama onlarda öyle bir enerji var ki, filmler bile bu enerjiyi hala yansıtıyor. Belki de aşk budur? Sizce de aşk yaşamışlar mıdır? :)


Bir bakın şu sevgiye...



4- Yaşadığın şehir bir günlüğüne yalnızca sana tahsis edilmiş, senden başka hiç kimse yok... Ne yaparsın?


Hahahaaaa, aslında süper ama insanlar olmadan şehir bomboş olurdu.. Düşünsenize Metroya binicem makinist yok, otobüse binicem şoför yok, lokantaya gidicem yemek yok... Cık, sevmedim, evden dışarı çıkmazdım :)))

5- Şu sıralar ilgiyle takip ettiğiniz diziler?


Hahahaa, bir kahkaha da burada koptu :)
Şimdi, efendim, bizim evde yalnız bir TV var, onu da hep beraber izleriz. Ve genelde Annem Dizi izler, Babam da boş kalırsa belgesel... Bu durumda benim pek seçim özgürlüğüm yok, ama size tüm haftanın dizi programını anlatayım...

Pazartesi: Yer Gök Aşk, baygın bakışlı Havva ve korkunç kadın Hamiyet!!!
Salı: Öyle Bir Geçer Zaman Ki, geçen sezon ben bayılıyordum, bu sezon sevmedim, ama el mahkum...
Çarşamba: Muhteşem Yüzyıl, abi bunu seviyorum işte... En çok da Sümbül Ağa'nın tatlı triplerini :)
Perşembe: Fatmagül'ün Suçu Ne?, yine bir annem klasiği, Kerim'le ne zaman rahat bir nefes alacaklar merak içindeyim...
Cuma: Adını Feriha Koydum, bu da başka facia... O Seher yok mu, fena!!!
Cumartesi: Lale Devri, anneme ait.. Ve sevgili Dayatılanla Yaşamak'ın bununla ilgili bir analizi var, muhakkak okuyun demiş, ona tamamen katılıyorum :))) okumak için tık tık :)
Pazar: Araf Zamanı, o da annemin favorisi. Yalnız Saruhan Hünel hep aynı yai, adam hiç yaşlanmaz mı???

Ohhh, nihayet cevaplar bittiii :)
Mim bu sıra öyle çok dolaşıyor ki ortada, kim yapmış kim yapmamış takip edemiyorum, ondan ötürü, yapmayanlar varsa onlar bu mimi cevaplasın, ben de biraz blog okumaya gideyim :)))

Sevgiler herkese :) 

24 yorum:

  1. Hmm bir Türkan Soray hayrani daha? Ben ve annemde öyleyiz. Tek degilsin canim, yani. Esim "Dila Hanim a" benzetir birini. :-)))

    YanıtlaSil
  2. Dönüş filmi aklımdan çıkmıştı sayende hatırladım.. gerçekten güzeldi o sahne..
    lale devrini yazdığımda yeni tanışmıştım ve aynen senin ibi annem yüzünden syretmeye başlamıştım.. sonra çok eğlenmeye başladım dersen tam da doğruyu söylemiş olurum. Bence senarist de çok eğleniyor böylesine ti'ye alarak bazı olguları..

    YanıtlaSil
  3. Cevapların gerçekten çok güzel olmuş Maya'm.
    Eski Türk filmlerine bayılıyorum bende. Normalde bir kitabı ikinci defa okumayı ya da bir filmi ikinci defa izlemeyi hiç sevmem.
    Ama Türk filmleri yok mu.. Ne zaman çıksa izlerim :))

    YanıtlaSil
  4. bayaa detayli cevaplar, super :)

    http://stylishtimes.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. aayy Türkan Şoray a bayılırım!! çok güzel filmler seçmişsin!! :) bu mimi bugün ben de postlıycam , ve ardından bi yeni mimle geliyorum. hazır ol tatlım beklemede ol :))

    YanıtlaSil
  6. Mayaa,ayni film,ayni yerden yakalamis biiz..dönüs benimde hayatimin filmidir..ve anlattigin o sahne..bin kez izlerim,bin kez aglarim:)

    YanıtlaSil
  7. Zor bi mimmiş :)
    Ama sen her zamanki giibi keyifli cevaplar vermişsin :)
    ya bide bu yorum sayfaları değişmiş sevemedim :( kaç gündür içimde dert sana denk geldi :)

    YanıtlaSil
  8. Böyle ayrıntılı mim yapanlara bayılıyorum :) ben yapamıyorum ya :(

    Dönüş tv de kaç kez yayınlandıysa o kadar izlemişimdir inan. O şarkı, o sahne her seferinde ağlatır beni.

    YanıtlaSil
  9. galiba dün, blogger, yorum formunda bi değişiklik yapmış olmalı. bilmiyorum.
    :)
    ama, bazen oluyor, yani yorumlara abone olamıyoruz, onbeş gün kadar önce benim de başıma geldi, bir hafta yaptığım yorumlara gelen yanıtlar düşmedi gmaile ama sonra kendiliğinden düzeldi.
    geçer geçer senin de.
    :)

    YanıtlaSil
  10. süper cevaplar, Türkan ablayı sevmeyen varmı acep?

    YanıtlaSil
  11. Türkan Şoray ın filmlerini kaç kez izledim bilemiyorum :) yine olsa yine izlerim :)

    YanıtlaSil
  12. Canım süper olmuş cevaplar, eline sağlık.. Öperim çooook...

    YanıtlaSil
  13. canım cidden harika bir post olmuş süper cok zevkli cok tatlı.
    zevkle keyifle okudum.
    Bence sen kozadan kelebeğe kitabını yaz klasliklerden seçilsin ve ona film yapsınlar biz de hemokuyup hem izleyelim:)
    Trükan soray Kadir inanır filmleri benim de favorimdir.Eskiden harika oynuyorlardı cidden. Dönüş filminde en etkilendiğin sahne deseler ben de aynını anlatırdım seninle. ki hasretinle yandı gönlüm orda neşteri vuruyor kalbe resmen.okurken bile diken diken oldu tüylerim benim de..
    ellerine sağlık cidden cok hoş bir mim olmuş.
    öptüm canım sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. Film özürlüyüm diye bir şey mi yazıyordu orada ?? Ben yanlış okudum sanırım..
    Eski filmleri şimdiki filmlere her durumda tercih ederim! Candırlar can...
    Var mı onlar kadar samimisi ? :)) Çok hoşuma gitti :))

    Teşekkürler bu güzel cevaplar için..
    Büyük zevkti :))

    YanıtlaSil
  15. mimlendin canım :)) önyargıları yıkmak atomu parcalamaktan daha zor demıs Eınsteın :) masallah hergune bı dızı :) yalan dunyayı ızle tavsıyemdır bak cok guzel bı dızı:)

    YanıtlaSil
  16. Sorular, cevaplar hepsi çok güzel ama ben 1. soruyuda cevabıda çok beğendimm :) Soundtrack listen falan hepsi çok güzel okudumda okudum yani :)

    YanıtlaSil
  17. @Seyyah, ablam bence de eşin "birileri"ni Dila Hanım'a benzetmekte çok haklıymış, seni görünce insan daha iyi anlıyor :))) Maaşallah :)))

    @Dayatılanla Yaşayan, Lale Devri mağduru olmak böyle bişey sanıyorum. Son haftalarda işler iyice sarpa sarmaya başladı, hele o Toprak yok mu, ya bir insan bu kadar saf salak olamaz diyorum, o salaklığa rağmen bir de gurur yapıyor, ona da aklı erebiliyor demek :))) off, neyse, bu haftayı merak ettim yine de :P sevgiler :)

    @Gece Yürüyüşü'm, haklısın, bir kitabı bile ikini kez okumyuoruz ama o filmler kendini tekrar izlettiriyor. Belki de o zamanlar yapılan işlerde, insanların bu işin harcına sevgilerini katmasıdır onları hala böyle izlenir kılan, ne dersin? :)

    @Ayshe Rose, hoşgeldin :) teşekkür ederim :)

    @Kuulumsu'm, Türkan sevilmez mi hiç? O kaş o göz, kara kara off :) Değil mi yani, idolüm kadın resmen :))) Mimini aldım şekerim, en kısa zamanda cevaplıyorum :)

    YanıtlaSil
  18. @Zeliş'im, insanı gerçekten derinlerden etkileyen filmler yapmışlar, o dönemde kanayan bir toplumsal yaraya ancak böyle güzel bir filmle parmak basabilirlerdi.. Ama Kadir ve Türkan ikilisinin hakkını da yememek lazım :))) sevgiler canım :)

    @Şehirler Arası Aşk, ya o benim de sinirimi bozuyor biliyor musun? Çoğu bloga yorum yazdıktan sonra e posta ile abone ol kısmını göremiyorum, sinirliyim yaaa... Vallahi doğru dedin!!! Öpüyorum :)

    @Aslı'm bazen mimler kafamda konu toparlayamadığım zaman kurtarıcım oluyor ben de o yüzden uzattıkça uzatıyorum, ama yazarken de çok eğleniyorum :))) Ya öyle çok seven çıktı ki acaba bir Türk Filmi Sevenler Kulübü filan mı kursak? :) sevgiler :)

    @Deep, sağol canım, valla çok sinir oldum yukarıda da yazdım ya :((( Neyse bakalım geçmezse ona da bir çare buluruz ama yorumlarımı takip etmek hoşuma gidiyodu, şimdi bişeyler eksik kalmış gibi. Sırf e posta ile abone ol kısmı görünsün diye kendi yorum formumu değiştirdim :)))

    @Mehtap'ım sağol, bence Türkan'ı sevmeyen onu kıskandığından sevmiyodur :PpP

    YanıtlaSil
  19. @Kuulumsu'm kaptım mimi, bugün yarın cevaplayacağım inşallah :))))

    @Renklihayat'ım, bir de bunun Çirkin Sekreter olduğu bir filmi vardı ya, ismini hatırlayamadım, aklıma o geldi şimdi de, nasıl bir kadın ya her role uyum sağlıyor :))) öpüyorum seni :)))

    @Derya'm çok sağol, benden de sevgiler, öpücükler, ders çalış ders :)))

    @Bluestyle'ım, yaaa senin bu yorumlarını okudukça kendimi iyice yazar havasına sokmaya başladım :) ama artık bişiler yazmanın vakti geldi sanırım, desteklerinizle daha da heveslendim :) Dönüş dediğin gibi tam kalbe neşteri vuran bir film.. İnsan kıyamıyor Türkan'a, Kadir İnanır'ı öldüresi geliyo ama zaten bize gerek kalmıyor o noktada :) keşke bir gün toplaşıp izlesek :))) birlikte yorum yapmak da çok zevkli olurdu bak :) sevgiler canım, öpüyorum :)

    @Ofelya'm, evet başta öyle yazmışım ama ben sonradan açılanlardanım sanıyorum :))) güzel oldu ama beni mimlediğin, öyle sevdim ki bu yazıyı :) birdaha rastlarsan böyle bir mime yine bna yolla, severek yanıtlarım :) öpücükler :)

    @Biricitim, yuhuuu mim geldi gene :)) valla bu aralar mim piyasası çok hareketli :))) annemden TV'yi kapsam neler neler izlicem ama annem cuma da Feriha'ya takmış durumda, varsa yoksa o... Ben bu cuma mutfağa gideyim bari ordaki eski TV'de bulursam izlerim Yalan Dünya'yı, kaldı ki Gülse vsr yanii :) sevgiler :)

    @Yasemin'im güzel gönüllü kardeşim benim :) biliyor musun, en çok da o soru zorlamıştı beni, ince ince düşündüm, beğenmen de çok hoşuma gitti :))) kocaman sevgiler :)))

    YanıtlaSil
  20. yazıyı okuyunca içimden delü kız diyesim geldi:))) keyifle okudum sevgiler...

    YanıtlaSil
  21. Merhabalar,

    Gerçekten süper bir MİM olmuş; nerde var, nerde yok, bir yıllık hayat gibi...

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  22. Aaahhh filmler yüzünden öperim seni bi kere^^

    YanıtlaSil
  23. :) Çok keyiflisin ya.. Seni okurken hep bir gülümseme var dudağımda. Sen yaz. Ne yazarsan yaz, ben okurum herşeyi:)

    YanıtlaSil