6 Şubat 2012 Pazartesi

Komşularımıza Her Gün Bayram!!!

Merhaba!!!

Umarım hepiniz keyifli ve mutlu bir haftasonu geçirmişsinizdir :) Şahsen benimki pek öyle olmadı... Nedenine birazdan değineceğim. Haftasonu yazı girmeye de pek vaktim olmuyor açıkçası, blog konusunda hafta içi daha üretken oluyorum, bunu keşfettim; haftasonu işleri biraz daha askıya alıyorum :))

Neyse, konuyu dolandırmayalım...

Sorunumuz, benim değil yalnız tüm binamızın ortak sorunu, apartmanda yeni evli bir çift olan sevgili komşularımız. En üst katta, bizim dairemizin hemen bitişiğindeki dairede oturuyorlar, banyo aydınlatmalarımız aynı yere bağlı, kısaca onlarda ne oluyorsa aynen bizim evin içinde...

Gerçi bu sorun tüm binayı ilgilendiriyor, çünkü sevgili yeni evli çiftimiz sabahtan akşama kadar ve akşamdan geceye kadar eşeklerinin düğün merasimi oluyormuş gibi müzik dinleyip etrafa rahatsızlık veriyorlar... Dün akşam da banyoya girmemle kulaklarımı çınlatan müzik sesiyle elektirk şoku verilmiş gibi oldum. Dün bütün aile efradı onlarda toplanmıştı, çünkü kapının önünde büyük bir ayakkabı dağı vardı; ciddiyim, bilmem kaç ç,ft ayakkabı... Son volümde, ama cidden son volümde İbrahim Tatlıses'in "vay vay vay vay toosunooo, ağzi burni yeeesin oo" şarkısını dinleyip alkış tutuyorlardı, zannımca oynuyorlardı ve arada da tiz tiz "lililililililiiii" diye zılgıt çekiyorlardı :))))))) Binanın çatısı bir inip bir kalkıyor olabilrdi eğer çizgifilmlerde geçiyor olsaydı bu olay :))))

Sizlerle, bu anımsatmanın flashback'iyle, komuşlarla aramızda geçen birkaç kısa olayı paylaşacağım...

*Binamıza yeni taşındıkları günler.. Yöneticimiz binanın kurallarını anlatmış, çöpler, temizlik vs vs. Ama yeni evli hanımefendi, çöpleri hep saatinden önce kapının önüne koyuyor, ve genelde de delik bir poşetle... Havalar sıcak, temmuz ayındayız, ve binamız böcekleniyor... :)

*Hanım kızımız, eşi evden çıkar çıkmaz, akabinde müziğin sesini sonuna kadar açıp, Ankara oyun havaları dinler, bu durum öyle rahatsız edicidir ki, en alt katta oturan hacı teyzemizi bile namazdan çıkaracak bir gücü vardır... Kapılarına tatlı bir dille uyarmaya gidilir, ama kapı "çaaat!!!" diye yüzümüze kapatılır...

*Ramazan'ın 17. günü dedem vefat etmişti biliyorsunuz, annem ve kardeşim köyde kaldı, biz de babamla Ankara'ya döndük... Yoldan döndük, evde dinlenmeye çalışıyorum, aynı zamanda oruçluyum... Yine yüksek volümlü bir ses duvarları inletmeye başladı, hemen yan dairemiz olduğu için ben daha şiddetli hissedebiliyorum, bütün bass notalar kulak zarlarımda. Dayanamadım, sinir krizi geçireceğim neredeyse... Dedim "ben polisi arayacağım." ve aradım da. Polis gelene kadar bu müzik dinlemekten vazgeçti... Bütün hayallerim suya düştü tabii...

*Bu sefer Bayramın ikinci günü akşamındayız... Balkonda mangal partisine girişmişler bunlar cümbür cemaat :))) Ve yine tabii ki, müziksiz olmaz... "mmmmegasiteeee"anonsları eşliğinde son ses oyun havası dinlerken bir taraftan da cızbız köfte yapıyor, löp löp kanatları ızgaralıyorlar. Mahalleye buram buram mangal kokusu yayılıyor... :))) Yönetici ve babam devreye girdi, ama daha önceden kapılarına gidip konuşmanın bir faydası olmadığı tescillenmişti :) Yine polis arandı... Bu sefer tam vaktinde geldi polisler.. Uyarı yapıldı, bir dahaki sefere yinelenirse para cezası veririz denildi, bizimkiler tüm şirinlikleriyle polislerimize et ikram ettiler ve olay çözümlendi...

Ev sahipleriyle de konuştuk ama ev sahipleri sanırım kiracılarından memnun, kirayı düzgün yatırıyorlar demek ki :))) Dün akşamdan sonra bu anılar kafamda canlandı da sizinle paylaşayım istedim...

Bu arada, "Kolera Günlerinde Aşk"ı bitirdim, "Anna Karenina" ve "Yazarlık Okulu"na başladım. Yani artık bana geleceğin yazarı olarak bakabilirsiniz :P Şaka yapıyorum tabii, ama kitap beni içerik olarak tatmin etti, umarım kendimi geliştirmemde faydalı bir kaynak olacaktır benim için :))) İki kitap bir arada fena da gitmiyor :) Ben seviyorum böyle atraksiyonları :)

Son olarak size dün akşamki mutfak keyif köşemi gösterip gideceğim.. Bir taraftan TV, bir taraftan kitaplar, bir yandan da örgü... Birinden sıkılınca diğerine atlıyorum :)))



Bu bir bebek battaniyesi.. Görümcemin bir oğlu olacak kısmetse, nisanın başında doğması bekleniyor... Müstakbel yengesinden bir el emeği hatırası olsun istedim, nasıl, beğendiniz mi??? :)

Kocaman sevgiler hepinize :)

Hamiş: Çekilişim yarın sona eriyor, hala katılmadıysanız, buraya tık tık :)

27 yorum:

  1. insanlarda görgü diye birşey kalmamış,

    YanıtlaSil
  2. ay bizim karşı binda mı otoruyorsun diye sormak istedim bi an ama şehirler farklı
    bizim karşı apartmanın son katındada var böyle bir çift sizin kinin zararı sizeymiş bizimkinin tüm mahalleye:d
    öyle böyle değiller
    ALLAH akıl fikir versin diyorum hepiciğine:)
    bu arada maşşallah ne güzel şeyler örüyorsun
    şiş işinde çok başarılı değilim
    dün oğluma bir atkı başladım
    bitince bu battaniyeden yapmak istiyorum inşallah
    belki benimde bir yeğenim olabilir:)

    YanıtlaSil
  3. Sabah canlı canlı dinledim ben bu yazıyı, zannediyorum her apartmanda böyle tipler var, sabır diliyorum. Battaniye gayet iyi gidiyor,ellerine sağlık canımın içi:))

    YanıtlaSil
  4. Allah kolaylık versin ve sabır tabi.

    YanıtlaSil
  5. Allah yardımcın olsun böyle komşular düşman başına bile değil

    YanıtlaSil
  6. müstakil bir evde oturmakla ne kadar şanslı olduğumu anlıyorum ,boşuna dememişler ev alma komşu al diye,bol sabırlar işiniz zor.

    YanıtlaSil
  7. Sanırım her yerde var böyle tiplerden. Bir insan nasıl bu kadar duyarsız ve saygısız olabiliyor hiçç anlamıyorum doğrusu. Buna bir çözüm bulmalısınız yoksa bir ömür nasıl geçer ki böyle, çok zor :( Allah yardımcınız olsun.
    Battaniye de güzel ayrıca, kitaplar daha güzel, yaşasın okuma kardeşliği :)

    YanıtlaSil
  8. Mayacım okuren acaba aynı kişiler mi dedim, bizim de yeni evli bi komşumuz vardı, adam uzun yol şoförüydü, kadın adam gider gitmez oyun havasını koyup bangır bangır müzikte göbek atıyordu, en sonunda polis çağırdık, bir hışım aşağı indi, neymiş bizim de köpeğimiz havlıyormuş, ben de hadi o köpek laftan anlamıyo, sen nesin dedim, o son oldu, bir haftaya ev buldum ve taşındım, o gün bugündür apartmanda oturmam, müstakil ev iyidir mantığı yaşam felsefemiz oldu:)

    YanıtlaSil
  9. Ne güzel bir komşu :)) hareket var :) ay yalnız oyun havası nasıl dinlenir ya :))))

    YanıtlaSil
  10. ne yazık ki toplu yaşama görgü kurallarından bi haber, özgürlüğü kafasına eseni yapmak zanneden bir sürü insan var güzel yurdumda.. bunlardan birkaçı da size denk gelmiş demek, üzüldüm canım :(
    bizim üst katta bekarlar oturuyor, onlarda arada tv sesi felan çok açıyor ama bu kadar değil doğrusu, yazdıklarını dehşetle okudum diyebilirim, iyi sabrediyorsunuz canım..

    YanıtlaSil
  11. İYİ SABIRLISIN.TERCİHİM MÜSTAKİL EV ..TOPLUMUN GENELİ HABER ANLAMIYOR,HANGİSİ İLE UĞRAŞACAKSIN..ALLAH KOLAYLIK VE SABIR VERSİN..SEVGİLER:)

    YanıtlaSil
  12. Allah sabır versin , şaka gibilermiş...

    Kolera Günlerinde Aşk ' ı okumuştum , çok güzel değil mi ? Marquez 'in üslubuna hayranım , mutlu , huzurlu bir hafta geçirmen dileğiyle canım , sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. İnsanın evinde huzur içinde yaşayamaması çok kötü:((
    Komşuluk da bir o kadar önemli, hassas denge yani:( Allah yardımcınız olsun.
    Bebek ne şanslı, sağ salim gelsin güle güle kullansın battaniyesini, sevgiler, sabırlar..

    YanıtlaSil
  14. son ses metal müzik aç, bir gün de o dayansın sizin kapıya :p

    YanıtlaSil
  15. Her yerde var bu tip kişilikler sanırım tatlım. Ben zamanında Jandarmayı çağırmıştım gürültüden :) Şimdi ki oturduğum yerde herkes daha usturuplu davranıyor :)
    Örgü işini çok seviyorum. Ellerine sağlık. Marifetlisin vallahi...

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  16. saygısız insanlardan nefret ediyorum aynı sorunu son günlerde ben de yaşıyorum malasef üst kattaki komşumun sesinden artık gına geldi. Çocukları amaçsız bir şekilde kapıyı açıyor ve apartmana doğru bağırıyor kimse de çocuklara müdahale etmiyor yada bunun yanlış olduğunu söylemiyor evin içinde de durum aynı çocuk çığlık çığlık bağırıyor sadece h.sonu evdeyim onda bile dinlenmemize izin vermiyorlar. En sonunda gittim sessiz olmalarını söyledim şimdi de her ses çıkardıklarında uyarıyorum. Ya adama olacaklar ya da olacaklar!
    Umarın sen de ben de atlatırız bu sorunu en kısa zamanda.. Sevgiler..

    http://trendsum.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  17. ay sevsinler seni tatlı yenge kıs sen ne becerikliymişsin on parmakta on marifet ..komşularına da gıcık oldum heleki müzik :) tosunoooo :) iğrenç ya..Allah yardımcınız olsun canım..boşuna demiyolar ev alma komşu al diye gerçekten çok doğru..insanı sinir eder böyleleri...

    YanıtlaSil
  18. Sinir oluyorum böyle düşüncesiz insanlara.
    Bende yüksek sesle müzik dinlemeyi severim ama dikkat etmek zorundayım ve ederim.
    Battaniye çok güzel olmuş ayrıca :)

    YanıtlaSil
  19. Allah yardım etsin, aynı bizim komşularımız gibi. En son konuşmaya gittigimizde, nerdeyse dövüceklerdi bizi :( bunun çözümü varmı bilmiyorum.

    Battaniye çok güzel görünüyor kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  20. Mayacım , sen bana dün yorum bırakmışsın ama sistem spam yorumlar arasına almış , başıma daha önce geldiği için arasıra spam 'e de bakıyorum , yorumunu yeni gördüm ve gecikmeli yayınladım , kusura bakma canım , sevgiler.

    YanıtlaSil
  21. bu çift temiz bi dayak istiyo galiba.
    :)

    YanıtlaSil
  22. @Yekta'm hiç sorma, bunlar tam görgüsüz ama!!! :(

    @Dileğim :) Görgüsüzler amip gibi çoğalıyorlar zaten, bunlara dikkat etmek lazım :P oyy, iltifat aldım ne güzel, hepimiz hamaratız ki biiz :) biraz üstüne düşsen şiş işini de seversin Dileğim :) bu model çok kolay, yoldaki yeğene güzel bir hazırlık bence, sen de başla :)

    @Pembedüşler, ablacığım daha sırada ayakkabı harekatı var, onu da gerçekleştirsem hallolacak bu iş bence :P

    @Fadiş'im, amin canım, amin, bu akşam da bangır bangır kavga sesleri geliyordu :(((

    @Mehtap'ım, bunlara komşu demek bile gelmiyor içimden, arkamızdan tonla laf söyleniyorlar bir de kulağımıza gelsin diye :(( ne ayıp :(

    YanıtlaSil
  23. @Siyahkuğu'cum ne büyük şans, cidden, maaşallah diyorum sana, bunları atsan atamazsın satsan satamazsın, işin kötüsü herkesi kendilerine adapte etmeye çalışıyorlar, kendileri uyum sağlayacakları yerde...

    @Liliputana'm, Allaha şükür kiracılar, sanırım birkaç sene daha başımızı ağrıtıp ondan sonra kendilerine kokutacak başka bir bina bulurlar, hatta bir an önce gitseler ne hoş olurdu :)) kitapları beğenmene çok sevindim, bence de, YAŞASIN OKUMA KARDEŞLİĞİ!!! :)))

    @Bahar ablacığım, verdiğin cevap ne kadar güzel olmuş, bayıldım "hadi o köpek de sen nesin?" tam uymuş yani. Öfff, insanları hayattan fena bezdiriyorlar, ama sen taşınmakla daha iyi yapmışsın, ben şu açıdan düşünüyorum; müstakil bir evin huzuru bir apartman dairesindekinden çok daha fazladır :))) maaşallah diyorum sana da :)

    @Ülkü ablam :)) bi gün ben de gidip onlarla oynamak, göbek atmak istiyorum :D hahaha :D

    @Turta'cığım, bazen hiç ummadığımız insanlar umduklarımızdan daha düzgün davranışlarda bulunabiliyorlar... Ne güzel, biz TV sesine razıyız, elektro saz sesinden gına geldi :)))

    YanıtlaSil
  24. @Birincisin, canım artık sabır diye diye sabırtaşı olduk :) Keşke müstakil gibi bir şansımız olsa, ama o zaman da bu şansla kesin deli bi komşu bulurdu bizi :P

    @Zeynep'çiğim, vallahi bunlar cidden şaka gibi yaaa... Marquez ilk başta çok karmaşık, kasvetli geliyor insana, ama sonra kendine has bir akıcılığa kavuşuyor :) Farklı bir dünyası var, ben de çok seviyorum :)))

    @İlknurundünyası, canım benim, sağol, Allah kurtarsın hayırlısıyla bunlardan :) Bebiş için de teşekkür ederim, inşallah hayırlısıyla doğar bebecik, battaniye de biraz daha ilerledi ama gittikçe ağırlaşıyor ne edeyim bilemiyorum :)

    @Sırrakalem, valla bunlar ona bile oynar, ses olsun yeter abi modundalar bence, geçen gün bi ara İnna sesi geldi çünkü :) oyun havasından İnna'ya transferi duyunca "ooo" dedik bi zaten :P

    @Minik Kelebeğim, keşke polisten jandarmadan anlasalar, bizimkiler gibiler anlamıyor da, uğraş dur.. Battaniyemi beğenmene çok sevindim, yapmaya çabalıyorum birazcık, bakalım sonucu nasıl olacak :) teşekkür ederim kelebekimmm :)

    YanıtlaSil
  25. @Trendsum, seninki benden betermiş canım ya, dur desen durmaz sus desen daha beter azar, sonuçta insan olan yerde bunlarla karşılaşmak doğal ama bazıları cidden çok çok abartıyorlar, tavrın çok iyi ama aynen devam, biz yıldık sen yılma sakın :)

    @Pompişiiim, kız ne güzel yazmışsın, yanaklarım kızardı :) teşekkür ederim, ilk defa yenge gibi düşündüm kendimi hem biliyo musun :) hihihi :) aaah ah bu arada, bir de taktıkları şarkıya hep takıyorlar, varsa yoksa tosuno, hay o tosun gelip sizin kapıya dayansın diyesim geliyo kuzum yaaa :)

    @Gece Yürüyüşüm, bir ara babam bunların kapısına kulaklık asmayı düşünmüştü "binamızdan düğün hediyesi" notuyla birlikte :) battaniye için teşekkür ederim çoook :)

    @Aslı'm, maalesef çamurlaşan insanlara karşı bizim gibi sakin yaradılışlı insanların kendilerini savunmak için pek bir silahı yok, çünkü hiçbirşey yapmasalar kuru gürültü çıkarıp ortalığı karıştırmayı çok iyi biliyorlar :( battaniyeyi beğenmene çok sevindim bu arada :) bakan gözler dert görmeye inşallah :)

    @Ah Zeynep'im, ne kadar incesin... Düşünceliliğin için çok teşekkürler, için rahat olsun, benim aklıma ters hiçbişey gelmez, seviyorum seni ben, olur mu öyle şey :)

    @Deeptone'cum, ne iyi olurdu, yer misin yemez misin, hadi bakalım :) ama sanırım o komşu kadının hepimizi paralayabilitesi mevcut, o yüzden bizim de onun dişie göre bir rakip ayarlamamız şart sanırım :P


    YORUM YAZAN ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN ARKADAŞLAR, HEPİNİZE AYRI AYRI SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUUM :)

    YanıtlaSil
  26. malesef her apartmanda var cins insanlar,onlarda yaşamımızın köttü renkleri diyorum,sizi izlemeye aldım bende beklerim

    YanıtlaSil
  27. battaniye çok güzel bloğun daha da bir güzel :) komşunla anıların sen anlatınca benim de gözümde canlandı, müzikler güzel olsaymış bari ;)

    YanıtlaSil