2 Şubat 2012 Perşembe

Hehe, Dırdırcı Maya'nın Zaferi Kutlu Olsun!!! :)))

Merhaba!!! :)))

Maaşallah diyerek başlıyorum, çünkü bugün diğer günlere nazaran biraz kısmetli geçen bir gün. Post başlığının niçin böyle olduğunun sebebi de o, ki birazdan bu konuya değineceğim..

Ama önce...

"Kitap Kurduyum Ben" adlı blogu bilirsiniz, bilmeyenler varsa da şimdi duyurmuş olalım, kitaplar üzerine kurulmuş bir blog. Ve her hafta pazartesi günleri kitap çekilişi yapıyor. Uzun bir zamandır bu çekilişlere katılıyorum, ve bu haftanın çekiliş sonucu bugün açıklandı... Bir baktım ki BEN KAZANMIŞIIIIMMM!!! Ne kadar mutlu oldum anlatamam :) Bu benim kazandığım ilk çekiliş aynı zamanda. Şimdiye kadar talih hiç bana gülmemişti, ama bugün kısmetli günüm ya, hem de en sevdiğim konulardan biri olan Tarih alanında kazandım. Oral Sander'in iki ciltlik "Siyasi Tarih" eseri.. Mutluluktan havalardayım şu anda :))) Buradan tekrar "Kitap Kurduyum Ben" adlı blogun tatlı sahibesine teşekkürlerimi ve sevgilerimi göndermek istiyorum. Kitaplara bakmak isterseniz, ve blogu incelemek isterseniz buraya bir tık alalım :)))

Vee şimdi başlığımızın sebebine dönelim :)

Ben bu aralar biraz fazla konuşuyorum sanırım. Yani sürekli bişeyler anlatma, paylaşma, sohbet etme, dır dır filan :) İlk üçünü çevremdeki herkese karşı yöneltirken dırdır bölümü yalnızca talihsiz nişanlımı hedef almış oluyor. Aslında tam olarak dırdır denebilir mi bilemem. Yine de kişisel bir itirafta bulunursam bazen gereğinden fazla şikayet ediyor ya da konuları büyütebiliyorum, her neyse, bu bizim aramızdaki ufak sır olsun blogdaşlarım, şimdi unutuyoruz... :))) Doğal olarak benim adam da bu dırdır oklarından bu sıralar fazlasıyla nasibini aldığı için haklı olarak o da şikayet ediyor :)

Öğle araları bizim etrafımızda yapacak fazla bir aktivitemiz olmadığı iin yemekten sonra "Ne yapsak, ne etsek?" diye düşünürken, yine her zamanki gibi tavla oynanmaya karar verildi. Diğer iki arkadaşımızın evvelsi günlerden kalma bir rövanş meselesi vardı, onlar kendi oyunlarını devam ettirdiler... Bizse "e bari biz de oynayalım.." dedik ve olaylar şu şekilde gelişmeye başladı...

Nişanlı: Hadi aşkım neyine oynuyoruz?
Ben: Bilmem ki, kazanırsam sen bana bişey al (ki bu tercihen kitap ya da kıyafet oluyor) kaybedersem de ben sana bişey alırım...
N: Yok yok, bak ne yapalım, kaybeden kazananın söylediği her şeyi bir gün boyunca yapsın tamam mı? Mesela ben kazanırsam senin bir gün boyunca dırdır etmemeni isteyeceğim, kafamı dinlerim ne güzel, sus derim filan, ha ne dersin?
(Hamiş: Nişanlı iyi oynar, ben bu konuda biraz daha gerideyim, ama ben de çok kötü oynamam yani; ilginçtir ki iddialı oyunlarda da genelde de kazanan hep ben olurum. Ama nişanlı bu hafta hep kazanan olmuştu...)
B: E iyi bakalım dediğin gibi olsun... (Bu arada ben nasıl tedirginim, hadi kazanamazsam eyvah, ne olacak, hehe, en fazla çamura yatarım biraz daha dırdır ederim, o vakit mecburen bu konu kapanır, daha da olmadı küserim diyorum içimden :)

İlk oyun başladı.. Bunda nasıl bir özgüven var, rahat rahat oynuyor.. Kapılar alınıyor, laflar atılıyor, "ben kazanıcam, görürsün, yarın bütün gün susucaksın" demeler... Bense sessiz sessiz oynuyorum, ama talih bu ya, bana da nasıl güzel zarlar geliyor anlatamam. Güzel zar geldikçe çaktırmadan herifin suratına bakıyorum, o da "Ne bakıyosun öyle? Yüzümde bişey mi var? Hadi dırdırcı oyununa bak" filan diyor... Neyse, ama ben o ana kadar görülmemiş şekilde öyle yerinde hamleler yapıyorum ki, adam şokta resmen!!! :))

İlk oyunu aldım böyle, ikinciyi de aldım, üç oyun üstünden oynuyoruz zaten...

N: evet, zamanı geldi...
B: Tabii, şimdi "sana avans verdim, artık ben başlayacağım" demek istiyosun değil mi? Yemezler hahaha :))) (İçimden de ama nasıl korkuyorum, buraya kadar gelmişken, şansım beni bırakmasın, ne olur ben kazanayım, ne olur ...)
N: Bu oyunda seni bi mars ediyim, sonra da bir oyun alırım, sen de yarın bütün gün susarsın :)))

Oyun başladı, ilk zarlarla kapıları kapatmaya başladı, ben kuleler dikiyorum, nasıl kötüyüm görseniz... Sus pus.. Dırdırcı Maya gitmiş, yerine yarınki çamura yatma taktiklerini geliştirmeye çalışan süt dökmüş kedi Maya'cık gelmiş... Ama şans bu ya... Bana öyle güzel zarlar gelmeye başladı ki, çifter çifter hem de... Benim kuyruk dikleşmeye başladı tabii, ama renk vermiyorum; çünkü daha önce öyle bir durum da yaşamıştım ve sonu kötü olmuştu. İçimden göbek atacağım neredeyse, ama dışarı yansımıyor...

Ve...

Nişanlımı mars ettim.. 4-0 ile oyun kapandı :)))

Bizimki tıssss :)

Yarın cuma vaktine kadar kraliçeler gibiyim anlayacağınız :))) Şimdi telefon açıp bir çay mı istesem yoksa bir iltifat listesi mi hazırlayıp yarına kadar o iltifatları mı sıralatsam kendime bilemedim :)))

Önerilerinizi bekliyorum!!!

Herkese kocaman sevgiler :)

Hamiş: Aşkım, ne kadar dırdırcı olsam da yine kıyamam sana bilirsin beni :P

21 yorum:

  1. süpermiş:)) tebrik ederim sizi.

    YanıtlaSil
  2. ahah cok güzel olmuş Maya'cım tebriklerr :)

    Ayy bence iltifat listesi hazırlat ya da istediğin yerlere götürsün falan bilemedimm şimdii :D

    YanıtlaSil
  3. Tebrikler canım, fakültedeyken siyasi tarih dersinde okumuştuk oral sanderi:)

    YanıtlaSil
  4. :D:D oncelikle çekiliş için tebrik ederim, güle güle oku.
    nişanlına da oh iyi olmuş valla ne o oyle dırdırcı fılan :P okurken ben bile heycanlandım sen kazan diye :D ben de buna benzer şeyler çok yasadıgımdan anlıyorum seni ama ben genelde senin kadar şanslı olamıyorum :D bu aralar şanslı zamanlarındasın anlaşılan, nazar degmesin :)

    YanıtlaSil
  5. şansın hep böyle devam etsin diyorum:))
    o nişanlıya "sen dırdırı evlenince göreceksin"demeli:P

    YanıtlaSil
  6. tebrik ederim canım.iki şans birden hııı.maşallah diyeyimde nazar değmesin.öpüyorum çok.

    YanıtlaSil
  7. canım güle güle oku kitabını
    tavlada ben hep yenilirim hiç oynamam onun için ama okeyde üstüme yoktur:)
    senin şansın yaver gitmiş demek ki
    bence nişanlın haketmiş hem iltifat hemde alışveriş listesi hazırla:D:D

    YanıtlaSil
  8. Tebrik ederim canım İltifat listesi güzel fikirmiş tuttum :)

    YanıtlaSil
  9. iltifat listesi yap şekerim.süpersin ya.anlatımına bayılıyorum.

    YanıtlaSil
  10. bence iksini de yaptır :) orada da tebrik etmiştim şimdi de edeyim :) güle güle kullan kitabını :)

    YanıtlaSil
  11. Sırrını hep saklayacağım:)Laf aramızda,ben de çok fena bir dırdırcı olabiliyorum, tabii bu da bir sır:))Ayrıca, tebrik ediyorum zaferin için:)

    YanıtlaSil
  12. haa haa süper demek talihli sendin
    bana bir şans gülmedi.

    YanıtlaSil
  13. Çok sevindim kitapları kazanmana, en güzel hediye dimi? :)

    Tavlada hemde 4-0, bravo diyorum :) iltifat listesi olsun bence. Hatta başka şeylerde düşün bu kadar kolay kurtulamasın :)

    YanıtlaSil
  14. ha ha ha aferin beee.
    :)
    sanderin kitabı çok önemli. siyasal bilgilerde yan ders kitabı.
    :)

    YanıtlaSil
  15. ay sen çok yaşa mayacım çok güldüm :) Her iki kazancınada tebrikler şekerim :)))

    YanıtlaSil
  16. @Sihirli Süpürge'ciğim, teşekkür ederim çok, sevgiler :)

    @Volante'm, süper oldu olmasına da keşke haftasonu kullansaymışım bu hakkımı, fırsatı çok iyi değerlendiremedim maalesef :P öpücükler :)

    @Bahar ablacığım teşekkür ederim, bize Oral Sander vermediler ama ek kaynak olarak genel kültürüme çok katkıda bulunacağından eminim :) sevgiler :)

    @Nerwen, kitap için teşekkür ederim canım benim :) ya dün ben de nasıl kazandım anlamadım, cidden şans faktörü çok etkiliydi ama, kaybetsem başıma neler gelirdi düşünmek istemiyorum, kesin rezil ederdi beni kesinnn :) sevgiler kuzum :))

    @Cepayna'm, dırdırın hasını yaparım vallahi, az daha üstüme gelse başına geleceklerden habersiz aslında, şimdilik mutlu mutlu yaşamaya devam etsin bari :P sevgiler sana :)

    YanıtlaSil
  17. @Sevda ablacığım, çok teşekkür ederim, inşallah hepimizin şansı bööyle daim olur, sevgimle öpüyorum seni :)

    @Dileğim, adam akıllı, maddi konuda istek isteyemiyormuşum :D iyi okeycisin demek, keşke seninle ortak olsak masada, kimse karşımızda duramazdı sanıyorum ;))) çayları götürürdük ;) sevgiler canım benim :)

    @Şehirler Arası Aşk'ım, yemedi onu maalesef adam, zamanım da az kaldı neredeyse bitti bitecek, bidaha mı tavlaya otursak ki :D öpüyorum :)))

    @Zeyzey'ciğim, düşünsene eline hani şu çizgifilmlerde metrelerce bir rulo liste olur ya, ondan tutuştursam kesin beyninden vurulmuşa dönerdi :))) anlatımımı beğendiğine çok sevindim, o senin gönlünün güzelliği canım :) sevgiler :)))

    @Renklihayat'ım, sert kayaya çarptım ama hemen yeni bişeyler bulmalıyım, bidaha mı çamura yatsam acaba :D kitap için bir de buradan teşekkür edyim, bidahaki de sana çıkar inşallah :))) öpüyorum Sümeyye'ciğim :)

    YanıtlaSil
  18. @yokartıkyaa, biz bunu kimselere anlatmayalım, bizi kötü bilmesinler o zaman ;)) ama onlar haketmeseler biz de bu kadar konuşmayız değil mi? suç onlarda, biz masumuz :))) sevgiler :)

    @Yıldız'cığım, ben de hiç beklemiyordum ismimi görünce çok mutlu oldum yaa, teşekkürler :))

    @Aslı'cığım, bence de en güzel en değerli hediye kesinlikle kitap benim gözümde de :) dün ben 4 ayak üstüne düştüm, ondan 4-0 oldu, iddiasız oynasak bu kadar olmazdı biliyor musun? :))) iltifat listesi benden size ilham olsun, aklınızda bulunsun :) sevgiler :)))

    @Deeptone, azmin zaferi, ne oldum demicek kimse işte, sonra hali böyle oluyor :P kitap gerçekten çok güzel, dört gözle bekliyorum şimdidennn :))) sevgiler :)

    @Fatma'm, aaah ah, mühür bende diye Sultan Süleyman gibi olacaktım da işte, nişanlı biraz inatçı çıktı ama dünden beri bir görseniz "sus, yapma,konuşma, iltifat et" liste işi pek tutmasa da gerisi güzeldi :)gülmene sevindim, sevgiler canım benim :)))

    YanıtlaSil
  19. ikisi bir arada nescafe gibi bir mutluluk olmuş :) tebrikler başarıların devamını dilerim):) sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. ayy çok güldüm..oh iyi olmuş..benim eşimde hep çenemden şikayet eder..oysa ben çok konuşmam :):)

    kadının fendi erkeği yendi bu olsa gerek.. başarılarının devamını bekliyoruz tatlım...

    YanıtlaSil
  21. :)) ona dır dır demeyelim de söyleceklerini içinde tutmama diyelim bence :)) içi dışı bir olmak iyidir, dırdırcı sıfatını alıyorum bende bazen :)kitap kazanmak da ne cici bir duygudur şansın bol olsun

    YanıtlaSil