12 Şubat 2012 Pazar

Bugün Pazar ve Ben... :)

***Elime süpürgeyi aldım ve tüm evi baştan aşağı çektim, sadece annemlerin yatakodası hariç, çünkü orada süpürgeyi hiç rahat hareket ettiremiyorum hep annemin başına kalıyor :P Zaten en sevmediğim ev işi, evi süpürgelemek, bakalım evlenince ne yapacağım, yoksa süpürge görevini bizim herife mi ihale etsem??? ;)

***Kardeşim sabah kahvaltısı için simit almaya çıktı, dedim ki "Gelirken gazete alır mısın?" o da alıp gelmiş. Kahvaltımız yapıldı misler gibi çok şükür, oturma odasına geçtim, elime gazeteyi alacağım ama br tuhaflık var, pazar eki yok, dedim ki "ya bizimki almayı unuttu ya da bu hafta pazar eki koymadılar, hmm, çok ilginç..." sonra gazetenin ilk sayfasına baktım, pazar eki ile ilgili birşey yazmıyor... Ben de hala ayılamamışım demek ki... Birden gazetenin tarihine bakmak geldi aklıma, ne göreyim?!!! 26 Ocak Perşembe günüüü :))) Hadi kardeşim raftan alırken dikkat etmedi desem, peki o gazetenin günlük rafta ne işi vardı?!!! Kaçımız gazete alırken gazetenin tarihine bakıyoruz ki :)))

***Şimdi kapı çaldı, komşu çocuklarını bize bıraktı, her haftasonu olduğu gibi... Biz seviyoruz sevmesine de, her pazar günü çocuklar bırakılmaz ki komşum, yarın işe gidecek bu zavallı insanlar, azıcık düşünce yaaa :(((

***Biliyorsunuz bu aralar "Anna Karenina" yı okuyorum, genelde hızlı okurum ama bu sefer hayal gücümü de kullanarak her karaktere ayrı bir vücut oluşturdum zihnimde... Hem zihnimde onları konuşturup hem de okuyorum bir yanda... Biraz yavaş gidiyor, sizce bu yeni huyumu bırakmalı mıyım? Su gibi okumaya devam mı etmeliyim? Yoksa sindire sindire okumaya devam mı etmeliyim :)

***Bir yandan blog yazısı yazıp bir yandan da eski bir alışkanlığım olan TV'de Türk filmi izliyorum... Kaç kere izlemiş olursam olayım tekrar tekrar izlemekten bıkmıyorum, evdekiler buna isyan etseler de dediğim dedik :) Şu an Türkan Şoray'ın bir filmi dönüyor... Bülbül Yuvası... Kalkıp bir de Nescafe hazırlayayım kendime, komşunun oğlu çizgifilm diye tutturmadan :)

Hepinize mutlu pazarlar :)

26 yorum:

  1. Ben de okurken zihnimde canlandırırım karakterleri, satırları yavaş yavaş yutarım, gülümsemelerini bile hayal ederim:) bence böyle daha lezzetli oluyo:) Süpürgeleme işlemini herife vereyim deme! İnan üzerinden tekrar tekrar geçmek zorunda kalırsın. Önce eğit, sonra ver eline bütün işleri. Cam, mutfak v.s :) Bizde şu an balkon yıkama aşamasındayız:) En sevmediğim iş ütüdür benim, her birine bi kulp bulmuşluğumda olur gerçi. Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ev temizliği yapmak iyi güzel hoşta bazen de insanoğlu bıkıyor hep aynı şeyleri yapmaktan ve sonuç hiç değişmiyor :(

    gazete olayıda güzelmiş ama :p bu arada sizin komşuda ama şanslıymış her pazar size bırakıyorsa yavrusunu az kalmış size taşınmasına :p

    YanıtlaSil
  3. Gazete olayı ilginçmiş bizimde evimizin yanında yöresinde hiç gazete satan bakkal yok illaaa yürüyüp tansaşa gitcem :( komşu olayına bir son verin ay çekilmez yani ben kendi kardeşime katlanamıyorum bide elin çocuğu..
    keyifli pazarlar benim için de kahvenden iç :)

    YanıtlaSil
  4. valla benim eşim süpürüyor arkadanda ben siliyorum mayacım sanada tavsiye edilir :)))napiim ikimizde çalışıyoruz hem hayat müşterek değil mi şekerim :))) Anna Karenina yı bence de sindire sindire okumalısın ama inşallah elindeki güzel bir çeviri ve tam metindir...

    YanıtlaSil
  5. :) kardeşin gazete almaya üşenip perşembe gününün gazetesinimi koydu önüne yoksa:) komşunun oğluna gerilim filmi koy korkudan uslucuk oturur :) şaka şaka okuyanlarda beni cani sanacak:)

    YanıtlaSil
  6. Bence sindire sindire okumak en iyisiii :)

    YanıtlaSil
  7. @Bugy, biliyor musun hayal ederek okumak beni bayaa bir sarmaya başlamış ben de böyle devam edeceğim sanırım :) ve dediğin gibi ev işlerini vermeden önce kısa bir staj evresi çok iyi olacak, gerçi kendi evini temizliyor ama o da benim içime sinmiyor, ne de olsa bizim bildiklerimiz daha farklı değil mi? ;) yorumun için çok teşekkürler, sevgiler canım :)

    @Sema'cım inan şu an hiç temizlik yapılmamış gibi duruyor ev, komşulardan sonra tabii :( komşumuz her gün çocuğunu birine bırakır, bir ara akşamları filan da bırakıyordu ama bir iki kere bunu istemediğimizi belli edince haftasonuna kaydırdı bırakma gününü :) ve babam da sürekli geleceklerse küçük odayı onlara verelim diyor, senin dediğin gibi ;) öpüyorum çok :)

    @Ne var ne yok?, kardeşime dedim bir de git değiştir diye ama o da gitmedi utandı mıdır nedir, oysa o herif utanmalı bence :( komşumuz diyorum ya biraz ilginç, ama ne yapalım minikler de pek sevimli, kızsak kızamıyoruz bişey de denmiyo, fazla yumuşak başlıyız ailece sanırım :) ve bu arada hala kahvemi içemediiim :) öpücükler :)

    @Fatma'cığım, maaşallah sen sistemi çok güzel oturtmuşsun, darısı benim başıma, ama önce bir güzel yapmasını öğretmem gerekli, ondan sonra gözüm kapalı veririm hehehe :) Anna Karenina'yı İş Bankası Kültür Yayınları'ndan aldım, şimdilik düzgün ilerliyorum, sonunu da çabuk getiririm inşallah, sevgiler çok :)

    @Siyahkuğu'm, vallahi bizim kardeşten o da beklenir, beklenmez değil ama, sabahki tepkisini görsen kıyamazdın :) bizim komşunun çocuğu tam belgesel hastası çıktı, cani vahşi hayvanları izliyor bana mısın demiyor :) seni cani sanmayız hem merak etme, kim küçük kardeşine korku filmi izletmemiştir ki? ;) sevgiler canım :)

    YanıtlaSil
  8. @Hayat İzlerim, teşekkür ederim güzel dileğin için, inşallah seninki de, herkesinki de güzel geçiyordur :) sevgiler :)

    @Kaybolmuş Bir Denizyıldızı, hemfikirim artık bu konuda sizinle, derin okumak çok güzelmiş :) sevgileeer :)

    YanıtlaSil
  9. Ev temizliği hoş değil ama evlenince biraz daha keyifle yapabiliyorsun. Çünkü düzenini kendin oluşturuyorsun. Deneyimimden biliyorum. :)))
    Anna Karenina "ömrümü yedi ömrümü" :))) Allah'ım okurken zaman hiç geçmedi. Kitap kalın birde küçük puntolu yazılar.... Bir süre hep sayfa sayısı az kitap okumuştum. Nasıl rahat hissediyorsan öyle oku Maya'cım, zamanla değişiyor zati. :)
    İyi pazarlar.

    YanıtlaSil
  10. Bencede canlandırarak sindire sindire okumak daha güzel :) daha kalıcı oluyor sankim :)
    Benimde şimdi canım kahve istedi :)

    YanıtlaSil
  11. hepsini bir arada nasıl yapıyorsun ki?
    ben de hızlı hareket edip, tez zamanda yaparım, ama tek tek.
    birazdan kahvemi alıp, yoğunluktan okuyamadığım gazetelere şöööle bir göz atıp ütü yapacağım.

    saat 21:30 da koşu bandına çıkıp 6 km koşacam.

    sonra...

    YanıtlaSil
  12. güzel günmüş. bi solukta oku o romanı. müthiştir.
    :)

    YanıtlaSil
  13. @Gülşah'cığım, yorumuna aynen katılıyorum, yani evlendikten sonra düzenini kendinin kurduğu bir evi temizlemek daha kolayına gelir insanın, inşallah ben de öyle hissederim :) Anna Karenina için teşekkür ederim, inşallah benim de hevesim kırılmaz :) şimdiden iyi haftalar :)

    @ Şehirler Arası Aşk, birazdan kettle'a kahve için su koyuyorum, bir fincan da senin için koyayım istersen :) sevgiler :)

    @Nar-ı Can, valla her şeyi aynı anda yapmaya çalışıyorum çoğu zaman da seviyorum bunu ama bazen ben de sıkılıyorum :) keşke biraz bende de sen gibi eli çabukluk olsa :) sen de birsürü şey yapmışsın, koşu bandı işine bayıldım ama ben de :) kolay gelsin :)

    @Deep, Anna'yı hareme koymandan belli zaten beğendiğin, ben henüz Karenina hanım ile tanışamadım kitapta :)

    YanıtlaSil
  14. Pazar pazar süperge mi yapılır yaw?
    Her pazar çocuk mu bırakılır yaw ?
    Tarihi geçmiş gazete nasıl satılır yaw ?
    Anna'yı sindirerek oku tabi ki ve o çocuk bırakanlarla, bayat gazete satanları bülbüller kovalasın inş. :D

    YanıtlaSil
  15. 26 Ocak gazetesi :) kötü olmuş :) temizlik öyle rutinki, insan bir süre sonra sıkılıyor aynı şeyleri yapmaktan.

    Anna Karenina iyidir, bende başlarda sıkılmıştım ama daha sonra nasıl bitti anlamadım.

    YanıtlaSil
  16. Çok hosun gercekten :)))) ben de severim Türkan sorayı ve turk filmlerini. Sevmeyen var mıdır. Türkan sorayı

    YanıtlaSil
  17. Evin süpürgesini yapmak hımmm artık bi tarafından da kızım tutuyor :)
    Türk filmini bende severim. Hülya Avşar-İbrahim Tatlıses :)
    Kitabı sindire sindire oku ki adı sanı konusu aklında kalsın tatlım.

    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  18. @Sevdiye'm, hahaha, çok güldüm yaaa :) çocuk bırakanları evet bülbüller kovalasın :) hatta kargalar da kovalayabilir yani, hiç fena olmaz :) akşam da mutfak robotunda ekmek içi çektirmeye geldiler bizim eve gene :P

    @Aslı'cığım, inan 26 Ocak tarihini görünce beynimden vurulmuşa döndüm :) Anna Karenina'yı sabah serviste elime alınca herkes bana uzaylıymışım gibi baktı bu arada yaaa :)

    @Mehtap'ım teşekkür ederim, o senin hoşluğun canım :) Türkan'ımızı sevmeyen olamaz, olmamalı, ondaki o duruş o bakış kimsede yok, bayılıyorum ben ona yaaa :)

    @Minik Kelebeğim, sen çok şanslı bir annesin maaşallah :) kızın gibi çok tatlı bir yardımcın var çünkü :) Türk filmi izleyenler için bir tutkudur diyorum :) ve şu anda da kitabıma devam ediyorum heheh :) benden de kocaman sevgiler :)

    YanıtlaSil
  19. selvi boylum al yazmalımı belki 20 kere izledim bende en sevdiğim türk filmi:)
    karakter konuşturma işini bende pek yaparım ama çok sakat bir düşünce sistemi zira kitabın çoğu yerini anlamam ben hayalet karakterlerimle yaşarken:))hemen bırak bence su gibi oku gitsin.

    YanıtlaSil
  20. Merhabalar,

    Bu günlüğünüzü büyük bir keyif alarak ve zevkle okudum. İnanın öyle güzel kurgulayıp, öyle güzel bir uslüpla döktürmüşünüz ki, bir an kendimi ben de bir pazar günü keyfinin içinde buldum.

    Günlüğünüzün en son kısmını da çok vurucu bir cümle ile bağlamışınız, bu da sizin kaleminizin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.

    Gerçekten günlük tadında bir günlüktü. Kaleminize ve yüreğinize sağlık. Daha şimdiden evin süpürge işini evin beyi olacak adaya ihale etmeniz de çok vurucu bir bölümdü diyebilirim. Hani hep derler ya "damardan olsun" diye, işte öyle bir dokunuştu.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  21. Kitabı sindirerek okumal en güzeli film izler gibi...

    Hayat müşterek paylaşarak yaparsınız temizliği...

    Eskiden ben de severdim eski filmleri şimdilerde izlemiyorum doydum sanırım...

    YanıtlaSil
  22. @Meyra'cım, Selvi Boylum'un üzerine bir film daha yoktur gözümde, o bakışlar bile yeter o filmi izlememe :) yalnız kitapta da karakterler öyle oturdu ki aklımda, şu an refleks olarak onları konuşturmadan edemiyorum sanırım :) sevgiler :)

    @Recep Bey, yorumunuz beni çok mutlu etti, eğer sizleri de yazılarımla hayatıma dahil edebiliyorsam, bu benim için en güzel mutluluklardan biri.. Samimi yorumunuz için çok teşekkür ederim, sevgiyle kalın, Allah'a emanet...

    @İlknur'um, adam da işine gelincecdiyor zaten hayat müşterek diye, ben ona müşterek hayatı bir bir öğreteceğim :P kitap aklımdaki karakterlerle çok güzel akmaya başladı, hadi bakalım diyorum ben de :) sevgilerimle :)

    @Sayınbayan'cıım, hemen cevaplıyorum, çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  23. sindire sindire okunmalı hatta bazı kitapları sadece okumakla kalmayıp yudum yudum içmeli bence

    YanıtlaSil
  24. @Ne dedim ben, inan sindirerek okumanın keyfindeyim şu an, bir an önce kitabıma dalmak için dört gözle işlerin sakinleşmesini bekliyorum :)

    YanıtlaSil