19 Ocak 2012 Perşembe

Kitap İzlenimim: "Küçük Mucizeler Dükkanı"

Merhaba! :)

Yine soğuk bir günden yazıyorum, ama artık "hava çok soğuk, bıktım, ayaklarım da kayıyor zaten, öfff!" diye sızlanmayı bıraktığım, soğuğu kabullendiğim, kendimi bir eskimo moduna soktuğum bir gün bugün benim :) Ne yapalım, madem şikayet etmekle daha sıcak bir havaya sahip olamıyoruz, biz de koşulları kendimize uyduralım değil mi? :)

Kaç gündür övmekten bitiremediğim kitabım "Küçük Mucizeler Dükkanı"nı en sonunda, ne kadar yavaş okusam da bitirdim :) Bu yazıda da sizlere izlenimlerimi aktarmak istiyorum, aynı zamanda ilk kitap izlenimi yazım olacak, kısmetse bu izlenim yazılarımı bitirdiğim her kitabın arkasından yayınlamak istiyorum :)

Doğrusunu söylemek gerekirse ilk başta kitabın kapağı beni çok etkilemişti. Hatta tüm bu merakımın sırf kapak tasarımından da kaynaklandığını söyleyebilirim. İyi tasarlanmış bir kapak, demek ki okur potansiyelinde çok önemli bir role sahip.
Sonrasında sınavlarım da bitmişken dedim, "ben bu kitabı bir okuyayım" zaten blogda okumaya başladığımı söylememden itibaren, çok çok güzel ve akıcı olduğu yolundaki görüşlerinizi benden esirgemediniz :) Herkes bu kadar güzel şey söylüyorsa kensin bir bildikleri vardır zaten dedim, ve sizlerin yorumlarının da boşa çıkmadığını gördüm :)

Kitabımız anlatıcı karakter Lydia Hoffmann'ın Blossom Sokağında "Bir Yumak Mutluluk" adlı tuhafiyesini açması ve bu kapsamda da bir örgü kursu başlatmasıyla başlıyor, ve Lydia'nın öğrencileri sosyetik Jacqueline, anne olmak hayattaki en büyük arzusu olan Carol ve marjinal Alix'in bu kursa katılımlarıyla başlayan bir arkadaşlığı konu alıyor. Bu değişik karakterdeki insanları bir araya getiren tek şey ise "örgü örmek" :) Bir hobi kitabı değil ama öyle bir izlenim uyandırmayalım :) Sadece başladıkları bir kursun, ve dolayısıyla gelişen arkadaşlık bağlarının hayatlarında meydana getirdiği değişimler üzerine bir roman.
Kimi yerlerinde üzüldüm, ama çoğu yerinde cidden gülümseyerek, hatta kıkırdayarak okudum bu romanı. İşyerinde okurken gülünce özellikle millet bakıyor, "neye gülüyor bu kız, komik bir durum mu var?" diye, hemen farkına varıp susuyorum, öyle tatlı sürprizler var ki ağzım kulaklarımda okumaktan kendimi alamadım ama çoğu yerde :)

Velhasılı kelam sürükleyici ve mutlulukla, hayatla, dostlukla ilgili bir solukta okuyabileceğiniz, sıcacik bir roman istiyorsanız, "Küçük Mucizeler Dükkanı" sizin için doğru adres :)

Sevgilerimle :)

22 yorum:

  1. Anammm benim dün elime ulaşan kitap cümbüşümün içinde bu da var :) D&R den 4 yeni kitap aldım daaa :)
    Biri de bu sen gibi kapağa vuruldum :)
    Akşam eşime 4 kitabı da sundum hangisini istersen okumaya başlayabilirsin diye çünküm elimde %100 İstanbul var. Bitirmeden başlayamam :) kendisi de hemen Küçük mucizeler dükkanını aldııı :)
    bakalım bana ne diyecek kitap için.

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. iyice meraklandım şimdi haftasonu ilk iş bu kitabı almak olacak ..

    YanıtlaSil
  3. merhaba maya kitabımı bir bitirebilsem başlicam küçük mucizeler kitabına da vakit bulamıyorum bu aralar,şimdi böyle anlatman iyi oldu daha çok merak ettim kitabı.bir an önce bitirip başlamam lazım :)

    YanıtlaSil
  4. ikinciyide oku ikinciyi 3 hafta önce çıktı :)

    YanıtlaSil
  5. bugün d&r'a uğradım ve benimde elim bu kitaba gitti.kapağı gerçekten çok ilgi çekici vede çok güzel.

    YanıtlaSil
  6. merak etmeye başladım bu kitabı. sanırım bende okuyacağım

    YanıtlaSil
  7. Mayacım o kitap benim de listemde, elimdekileri bitireyim, sıra onda:) Anlatımın için de ayrıca teşekkürler tatlım:)

    YanıtlaSil
  8. Bende bazen sadece kapak resminden yada isminden etkilendiğim için okuduğum olur.Bu kitabı çok merak ettimmm :)

    YanıtlaSil
  9. çok merak ettim bu kitabı.öyle güzel anlatmışsın ki.tarz olarak İtalyanca aşk başkadır,Aşk mutfakta pişer tarzı romanlar vardı bir ara.onlara benzettim.umarım öyledir.çok güzellerdi çünkü.temmuz ayından sonra full kapasite kitap okumayı düşünüyorum.Kpss bi geçsin.
    kitap tavsiyelerinide dikkate alacağım ozaman.

    YanıtlaSil
  10. Mayacığım ara vermeden ikinciyi de oku bence , kitabı beğenmene sevindim , şimdi şalı merak ediyorum tatlım ...

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. bende merak edıyorum okuyacağım bu kıtabı :)

    YanıtlaSil
  12. @Minik Kelebeğim :) kapak çok şahane olunca etkileniyor insan zaten :) bu arada ben de bitirir bitirmez hemen kapıldı elimden kitap, yeni okuyucular sırada :) sevgiler :)

    @Pompişim, bence de al, en azından renkli bir hikayeye tanıklık etmiş olursun, gülümsetir seni eminim :) sevgiler kuzum :)

    @Yeni Başlangıçlar, canım zamansızlık kötü şey, içimde kalıyor hep yapmak istediklerim o yüzden zaten :( inşallah kısa zamanda başlarsın, seveceğine eminim :) öpücükler :)

    @Fatmacığım, haftasonu hemen gidip alacağım zaten, bakalım sonrasında neler olacak :) öpüyorum çoook :)

    @Sema, eğer edindiysen kitabı çok iyi yapmışsın, kapağı görmem yetmişti bana :P sevgiler canım :)

    @Yekta'm, en azından kafam dinginleşsin, akıcı birşeyler okuyayım diyorsan çok iyi tercih bence de :) öpücükler inci tanem :)

    @Bahar ablacığım, teşekkür ederim :) dostluklara fazlasıyla ihtiyacımız olan bugünlerde, dostluk adına çok hoş bir hikayeyi okumak çok iyi geldi bana, umarım senin için de öyle olur :) sevgiler ablacığım :)

    @Şehirler Arası Aşk, o izlenimi oluşturmak çok önemli zaten, ben sadece Elif Şafak'ın İskender'inde kapağa gıcık olmuştum, ama okuyunca izlenimim değişti, şimdi iyi ki okumuşum diyorum mesela :) iyi okumalar şimdidennn :) öpücükler :)

    @Aslı'm, bence de okumalı ;) sevgiler :)

    @Zeyzey'iim, aynen o tarzda, ki ben Maeve Binchy'e de hayran kalmıştım. Sınava odaklanmak yüzünden kitap okumayı ertelemek bana da çok dokunuyordu, istediğim kadar zamanım kalmıyor çünkü, içim rahat edemiyor bir türlü :( seneye benim de KPSS telaşem olacak, ama o zamana iyi bir program yapıp bunu altetmeyi düşünüyorum :) sevgiler, tavsiyelerimi beğendiğin için ayrıca teşekkürler :) Küçük Asya'mızı öp benim için :)

    @Zeynep'ciğim, senin güzel yorumun zaten bende çok etkili oldu, ikinciyi de aynı hızla edinip okumak istiyorum, iyi ki varsın :) sevgiler çok :)

    @biricitcons'um, valla pişman olmazsın, iyi geliyor, güldürebilmesi gülümsetmesi de cabası ;) öpücükler :)

    YanıtlaSil
  13. Adını çok duyupta okuyamadıgım kitaplardan, listeye aldım ama ne zaman okucam bilemiyorum :)

    YanıtlaSil
  14. @Aslı'm ben de bazen listeye alırım, ama liste öyle kabarıktır ki kimisine hemen sıra gelir, bazılarına da çok zor... ama buna bir torpil geçebilirsin bence ;) sevgiler :)

    YanıtlaSil
  15. 2 günde falan bitirmiştim sanırım bu kitabı. şa-ha-ne! dün "Bir Yumak Mutluluk" diye gördüm bi'de sanırım 2.si çıkmış kitabın. Hemen alıcam, hemen okuyup bitir sen de bunu :))

    YanıtlaSil
  16. @Kuulumsu'm, haftasonu alacaktım "Bir Yumak Mutluluk"u bir türlü fırsat bulamadım tabuculardan :D inşallah o da şahanedir, gerçi ben yine şimdiden ona da tam not veriyorum, inşallah yüzümüzü kara çıkarmaz :)

    YanıtlaSil
  17. Ben de başladım ama hızlı ilerleyemiyorum maalesef :( Ben de kapağına vuruldum :)

    YanıtlaSil
  18. bende henüz okumadım.ama birbirine zıt bir sürü yorum .vardı.en kısa zamanda okuyacağım.ama şu an okuduğunuz "kış bahçesi "romanı müthiş.tam bir buçuk günde bitirdim elimden atamadım ki!kurgusu çok güzel ve etkileyici.salya sümük okudum ve uzun süre etkisinden kurtulamadım.yazarın diğer kitanını da tavsiye ederim "ateş böceği yolu"ondad da salya sümük oldum.:)okuyun derim.sevgiler..

    YanıtlaSil
  19. @Alanay'cığım, ateşböceği yolu'nu okumuştum, kış bahçesi yazım da biraz sonra geliyor :))) sevgiler :)

    YanıtlaSil
  20. Yeni başladımb bu kitaba.
    Yorumlarını okuyunca mutlu oldum doğru seçim demek ki yaşasın :)

    YanıtlaSil
  21. Küçük Mucizeler Kitabını okudum. Ben de ilk kapak tasarımına vurulmuştum. Tabi Amerikada milyonlar satması da beni hemen alıp okumaya itti, Küçük Mucizeler Kitabı yetmedi zaten arkasından da Bir Yumak Mutluluğu okudum, onda da yine yün kursuna katılan farklı kursiyerlerin hayatları anlatılıyor. Ve sonunda üçüncü kitap Bahçemde Yeşeren Umutlar'ı da aldım, henüz okuma fırsatı bulamadım ama:)

    Sevgiler,
    Benden Geçen Hikayeler

    YanıtlaSil