31 Ocak 2012 Salı

Kardan Adamın Hazin Sonu :)))

Merhaba :)

Bju aralar pek sık post giremiyorum, kendimi berbat hissediyorum aslında bu konuda. Her zaman daha sık yazmayı istemişimdir, ancak havaların soğukluğundan mıdır bilmiyorum ama fena halde bir tembellik var üzerimde. Görseniz sabah yataktan çıkmak için sarfettiğim çabayı, halime acırsınız :) Ama bunlar daha iyi günlerim sanıyorum, evlendiğimde halim nice olur artık bilemiyorum :P

Geçen hafta cuma günü, yine karlı bir Ankara'da geçiyor bu hazin olay... :) Nişanlımla aynı kurumda çalışıyorz biz. Cuma günü odasına çay içmeye uğramıştım akşam işim olmadığı bir vakit. Bir de ne görsem, oda arkadaşı Zeynep Abla, mini mini bir kardan adam yapmış, camın önüne kondurmuş, kalemden kolları, siyah siyah gözleri; bir de portakal kabuğundan somurtuk bir ağzı var :) Nasıl şirin anlatamam :) Dedim ki hemen "ben bu şirinin bir fotoğrafını çekeyim, karın çok kahrını çekiyoruz, bu bari güldürsün beni" :) Zeynep abla hemen somurtuk ağzı gülümseyen ifadeye dönüştürdü, "Fotoğrafta da gülsün" dedi, bakın işte nasıl olmuş :)


Sonracıma, dün yine onların odasına uğramıştım, bu sefer ise...


Zavallım ölmüş, erimiş, geriye gözleri, ağzı ve sadece tek bir kolu kalmış :))) Diğer kol nerede Allah bilir, bari iskeleti tam kalsaydı garibimin :)))

Çok güldüm ama, sizinle de paylaşmak istedim :)))

Beni çok mutlu eden başka bir olguyu daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz okumayı çok seviyorum, ama bunu sevmemin yanı sıra, uzun zamandır gönlümde yatan başka bir tutkum daha var, o da "yazmak". Çok büyük bir yazar olmak gibi bir hayalim yok, ama bilirsiniz işte, insan hayalleriyle vardır... Bu da benim hayalim... :) Kafamda türlü türlü konular var, yazmak da istiyorum, Yaratıcı yazarlık kursları var, ama zaman eksikliğinden ötürü katılamıyorum :( "bir planı nasıl oluştururum işe nasıl başlarım, ne yapmalıyım?" gibi sorularımı cevaplamak için, bir kılavuza ihtiyacım vardı. Kitapyurdu.com'da işte tam böyle bir kitap buldum, iç sayfalarına baktım, ve dedim ki "bu kitabı edinmeliyim hemen!!!" eeealmışken sadece onu alsam haksızlık ederim, yanına da yine uzun zamandır okumak istediğim "Anna Karenina"yı ekledim. Rus edebiyatını çok severim hem... Bayağı da okumuşluğum vardır, ancak Anna Karenina'yı atlamışım nasılsa. Eskileri okumak ayrı bir huzur benim için. Sanki o yüzyıla geri dönüyorum, masalların yaşandığı Çarlık Rusyası'na. Büyülü bir atmosferi var, karlı ve esrarlı, prensler, prensesler ve halk... Tezatlıklar, aşklar, yoksulluklar... Herneyse...

Bir de çekiliş planım vardı tabii, onun için de sepete bir de "2012 Yazarlar Ajandası"nı ekleyince ödememi yaptım ve kargomu sabırsızlıkla beklemeye başladım... Salı günü sipariş ettim, cuma elimdeydi, havanın karlı oluşundan dolayı "ya kargom haftasonu gelirse, ya dairede olmazsam" endişelerini yaşıyordum ama, çok şükür hiç lüzum kalmadı, cuma günü pıt diye geliverdi :)


Tomiş tombiş paketlemişler, ptırdak ambalaja sarmışlar, bişeycik olmasın diye kitaplarıma :)


Açılış anıııı :) Bu mutluluğa bayılıyorum :) Mücevher alsam bu kadar mutlu olmam :) Yok belki de olurum, bilemem, severim altını :D Eşdeğer mutluluk diyelim :P O zaman, ey nişanlım, eğer okuyorsan, mücevherin muadili kitaplar alabilirsin bana, seni daha az zarara sokmuş olurum :)


Kitaplarııım :)


Anna Karenina'm, 1068 sayfa, İş Bankası Yayınları, Hasan Ali Yücel Klasikler Serisi'nden... Biraz nostaljik bir hali var bu serinin, o yüzden bayılıyorum... Altında yatan tarih, 1940'lı yıllar esintisi de benim ayrıca ilgimi çekiyor. Bu konuya başka zaman değineceğim...


Yazarlık kılavuzum :)


Bunu tanıyorsunuz zaten :)



Bunlar da her kitap siparişimle gelen, olmazsa olmazlarım, yaldızlı kitap ayraçlarım :)

Şimdilik benden bu kadar :)

Çekilişim devam ediyor, buraya tık tık ederseniz, siz de katılabilirsiniz hala katılmadıysanız :)))

Sevgiler çoook :)

33 yorum:

  1. Ayraçlara ve gördüğüm en tatlı kardan adama bayıldım:)

    YanıtlaSil
  2. kardan adamı okurken paaaat diye kitaplara kaydı gözüm :) ama o tolstoy cuk çok kalın :) korktum :)

    YanıtlaSil
  3. çok güzeller, iyi zamanlarda okumanız dileğiyle.O kolyi beklemenin ve açmanın hazzı hiç bir şeyde yok gerçekten...

    YanıtlaSil
  4. Kardan adam çok tatlı ya :)
    O kitap ne zaman biter merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Kitap benim içinde mücevhere eş değerdir, keyifli okumalar...
    Umarım nişanlın evlenince sana da odalarının camında ki kardan adam gibi bakmaz :)))
    Ay eritip bitirmesin seni, bak kardancıkın iskeletine bile bakamamışlar, sen en iyisi tekrar düşün bu evlilik işini Mayaaa :))))

    YanıtlaSil
  6. Yazarlık yolunda bence kesinlikle ilerlemelisin canım.Anlatımın çok tatlı çok samimi.Kardan adamı çok sevdim ve sanki gerçekmiş gibi erimesine üzüldüm .Bu duygu yazdıklarınla oluşan bir duygu.
    Yazarlık daha doğrusu yazma isteği ben de de varolan ama bir türlü cesaret edemediğim bir iş.
    Belki ben de senden cesaret alarak ufak ufak başlarım.Hatta bu konuda paslaşırsak belki daha ciddi zaman ayırabiliriz ne dersin?


    Yzarlık okulu kitabını en kısa zamanda ben de alıcam.Kitap yurdunda birikmiş onlarca favorim var alınmayı bekleyen.Ben de senin gibi kitap kargosunu açtığımda mücevher almış kadar mutlu oluyorum.Okuyamasam bile hemen almak bile muhteşem bir güzellik:)

    İnşallah gün gelir senin kitaplarını da okuruz.E artık imzalarsın bizim için dimi:)

    YanıtlaSil
  7. Küçüklüğümden beri, hatta geçen gün bahsi geçti, etrafımdaki herkese aynı şeyi söylüyorum, ölmeden bi kitap yazmalıyım diye:) Hayal mı, olur mu bilmem ama ölçütüm film çekilmeye değecek kadar güzel olması,unutulmaması. Eee ben gerilim severim, cinayet severim (piskopat mıyım neyim) ne biliyim adli tıpla çok ilgiliyim, otopsi görmüşlüğüm de vardır, yani içinde bunların olacağı bir kitap hayalim. Mayacım ben şimdi kitabı okumam, içerim tabiri caizse ve çok beğendiğim kitapların yazarlarına hayranlık duymanın yanında acaip gıpta ederim, yani bu kitabı ben yazmalıydım derim falan. Senin de yazma hayalin çok hoşuma gitti, canı gönülden başarılar diliyorum tatlım, dayanamadım uzattım, kusura bakma:)
    Kardan adam da çok şekermiş ama sonu feci olmuş:)

    YanıtlaSil
  8. En sevdiğim şeylerden biri kitap almak.Hatrı sayılır bir kütüphanem var. Kitap kolisi açarken alınan hazzı çok iyi bilirim :)))Tolstoy harika bir yazar keyifle okuman dileği ile... Kardan adam-cık da çok güzelmiş bu arada :)))

    YanıtlaSil
  9. Kardan adamın hazin sonu gerçekten :) ama çok tatlıymış. Bir paketi açmanın heyecanı acaiptir, çok farklı bir duygu. Birde içinde ne oldugunu bilmezsen, iki katı heyecan :)

    Anna Karanina okumuştum. Sanırım sende çok severek okursun..

    YanıtlaSil
  10. o tolstoyun kitabını fotodan alıp hemen okumak istedim mayacım :) senle aynı şehirde yaşamamız lazım ikimizde kitabı çok sevenlerdeniz :D

    YanıtlaSil
  11. küresel ısınma kardan adamıda vurmuş Çok güzel fotoğraf :)

    YanıtlaSil
  12. Kardan adam çooookkkk şirinnn.
    Akşam bende yapacağım kardan adammm yaaaa :)
    Kitap okumak ruhuma nasıl iyi geliyor. Dünyamdan kopup konudaki dünyaya geçiren kitpların tadına doyamıyorum. Keyifle okuman dileğiyle...

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  13. Kardan adama çok üzüldüm :(( Ondan gerie iki kalem iki kare bir de portakal kabuğu kalmış, sizlere hatıra :((

    YanıtlaSil
  14. kardam adamın hazin sonu:( :)
    olsun yinede hiç yapayanalr var sen yapmışta eritmişsin bile maşşallah:)
    kitap okumayı bende çok severim ama ara verdim şu sıralar oğluşun en hareketli dönemi çünkü elimden çekip yırtmak istiyo :(
    bir de ricam olucaktı senden
    ördüğün şalın motif yapılışını anlatabilirmisin merak ettim :)

    YanıtlaSil
  15. selam blogunu yeni keşfettim çok güel ellerine sağlık,kitapları bende çok seviyorum. Ben de kitap yurdundan sipariş veriyorum ve aynen senin gibi paketten çıkacak şey belli ama ben merakla açıyorum. Kargoyu heyecanla bekliyorum. Okuduğum kitapları ben de yayınlıyorumBundan sonra kitap yorumlrına mutlaka göz atacam,
    Sağlıcakla kal

    YanıtlaSil
  16. Yaaa ben bu posttaki herşeye bayıldım amaa özellikle kardan adamaa.. :)

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  17. mayacım hayırlı olsun kitapcıkların ..rus edebiyatını bende çok severim..gerçekten okurken bende kendimi o dönemden biri gibi hissediyorum..tolstoy da iyi seçim..yazarlık okulu da iyiymiş..inş. birgün seninde kitapcıklarını alır okuruz..

    YanıtlaSil
  18. Hediyelerin en güzeli kitaplar , benim için de çoğu şeyden değerlidir . Anna Karenina çok güzel bir klasik , seveceğinden eminim , sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. çok keyifli yazmışsın.
    karenina çok iyi roman.
    kardan adam kalıntısı ne komik ama.
    yazarlık okulu duymamıştım.
    kitap ambalajı açmak evet çook zevkli.
    :)

    YanıtlaSil
  20. Tam bir kitap kurdusun yani! Ustelik hem okur, hem yazar olanindan;) Oyle bir anlatmissin ki bu kitaplara kavusma mutlulugunu, ben bile mutlu oldum burada;)

    YanıtlaSil
  21. kardan adama ben de güldüm okurken ben de kardeşimle öyle küçük kardanadam yapmıştım sonra evdeki buzdolabına koymuştuk erimesin diye :D

    bence de kitaplar mücevher kadar değerli.Ben de ünlü bir yazar olmak istemişimdir.ya da kitapların satıldıgı dükkanımın olmasını.

    anna karenina cok kalınmıs yahuu.ben bu sıralar cok tembelim 1 haftadır kitabı bitiremedim :(

    ben altın sevmem ama elmasa falan da hayır diyemem :D

    YanıtlaSil
  22. yorum cevaplarken bir yanlışlık yaptım ve kendi yorumu sildim :P

    @yokartıkyaa, Kardan adama bayılmana ben de bayıldım, çok sevimli değil mi? Kar yağsa yine yapardık :P sevgiler :)

    @Renklihayat'ım, kitapsever birinin gözünün kaymaması elde değil zaten :) ama korkma yaa, baksana nasıl şirin duruyor, "oku beni" der gibii :) öpüyorum Sümeyye'ciğim :)

    @kitap eylemcisi, çok teşekkür ederim, inşallah bu mutluluğu daha çoook kereler yaşarız, çünkü cidden çok büyük bir mutluluk veriyor yeni kitaplar :) sevgiler :)

    @Şehirler Arası Aşk, karın tek sevdiğim kısmı oldu bu kardan adam :) kitaba da iki hafta mühlet verdim kendime bitirmek için, ama daha o mühlet başlamadı :P sevgiler canım :)

    @Sevdiye'm, yaa o öyle bir baksın ona yapacağımı bilirim bennn :P yine de o kardanadamı kollayamasa da bana öyle bişey yapmaz, en azından öyle sanıyorum, dur biş düşüniyim ben hatta :D sevgiler :)

    YanıtlaSil
  23. @bluestyle, yorumunu okurken ağzım kulaklarıma vardı, söylediğin tüm o güzel cümleler için çok teşekkür ederim, beni yüreklendirdin ve mutlu ettin :) ama paslaşma konusu fikrin çok hoşuma gitti, cidden bu anlamda çalışmalar yapabiliriz, mesela bir tema üzerine kısa bir öykü yazıp sonra bunu birbirimize yollayabiliriz, hatta sonra bloga da koyabiliriz, dur bir sürü fikir oluştu kafamda, seninle bunu konuşalım ama olur mu? :) yazarlık okulu farklı bir kitap o manada, henüz başlamadım, nedense eşref saatimin gelmesini bekliyorum, ama şimdiden tavsiye edebilirim :) çok teşekkürler tekrardan :)

    @Bahar ablam, uzattım demişsin ama asıl uzun yorumun için teşekkür ederim, bu yorumlar sayesinde birbirimizin farklı özelliklerini tanıyoruz ve ortak noktalarımıza ulaşıyoruz. Sendeki "o kitabı ben yazmalıydım" deme fikri bende de var işte, ama dediğim gibi çok iddialı değilim, yine de gönlümden geçiriyorum böyle şeyler, bakalım yolumda ilerleyebilecek miyim? Desteklerinizle biraz yol katedersem bu bile benim için çok güzel bir gelişme olur :) sevgiler ablacığım :)

    @Nar Çiçeğim, hatırı sayılır bir kütüphanen varsa eğer, sen çok şanslı ve bilinçli bir insansın bence :) kitap sevdalısı insanların hayallerini süsler çok sayıda kitap sahibi olmak çünkü :) sarısı başıma diyelim inşallah :) sevgiler canım :)

    @Aslıcığım Anna Karenina'ya başlamak için sabırsızlanıyorum zaten :) Kardan Adamcık bir varmış bir yokmuş misali oldu zaten, bir tatlı masal :P çok şairane cümle kurdum yahu :) sevgiler canım :)

    @Sema'cığım, cidden aynı şehirde yaşasak aramızda yoğun ölçüde bir kitap trafiği yaşanabilirdi değil mi? :) veee sımsıcak kahveler de içerdik seninle :))) öpüyorum kuzum :)

    YanıtlaSil
  24. @Dönence, beğenmene sevindim, küresel ısınmaya da dikkatimizi çekmiş oldun :) teşekkürler yorumun için :)

    @Minik Kelebeğim, yaptın mı kardan adamını? :) Bizimki gibi olmasa ama keşke sonu :) O başka dünyalara yelken açtığın anlar, işte bütün stresi, gerginliği alıyor, kitap bazen en güzel sakinleştirici oluyor sevenler için :) öpücükler :)

    @Düş Kızı'm, evet aslında çok hüzünlü, bir hayatın özeti gibi bile bakılabilir değil mi? :( ondan geriye kalanlar var en azından, kimimizden geriye hiçbirşey kalmayabiliyor, nasıl acı :((( seviyorum seni :)

    @Dilek'çiğim, sana bol bol bol kar diliyorum, oğluşunla birlikte tadını çıkarın, mini mini kardan adamlar yapın siz de :) Bu arada isteğini not aldım akşam eve gidince adım adım fotoğraflayıp sana mail atacağım canım :))) öpüyorum :)

    @Mehtap'çığım hoşgeldin sefa getirdin :))) ben de sana uğradım, hem kitap sever, hem de aynı şehirde yaşıyormuşuz, ayrıca mutlu oldum :))) takip etmen bana mutluluk verir canım, ben de seni takip edeceğim çünkü, koskocaman sevgiler :)

    YanıtlaSil
  25. @Derya'cığım, o kardan adam hepimizin sevgilisi oldu zaten :))) Öpüyorum :)

    @Pompişim, bir ortak nokta dahaaa :) kimilerine Rus edebiyatı çok ağır gelir ama biz gibi severek okuyanları da hiç az değil :) Ayy keşke inşallah bak heveslendim, daha çok çalışmalıyım yazma konusunda :) sevgiler canım, öpüyorum :)

    @Zeynep'çiğim, bence de, en unutulmaz, en kıymeti eksilmeyen armağan kitaptır, tabii kıymetini bilene, sevgiler benden de :)

    @Deeptone, çok teşekkürler, böyle keyifli ve güzel yazdığımı duydukça daha güzellerini yapmak için uğraşıyorum, desteğiniz çok güzel yaaa :) sevgiler çok :)


    @Sevgi'm, seni görmek ne güzel, ahoy ahoy!!! :))) bak uzun zamandır nara atmamıştım iyi geldin bana :))) ben de senin resimlerini gördükçe mutlu oluyorum buralarda, bir kere de seni mutlu etmek nasip oldu işte ne güzel :))) öpüyorum çok, seviyorum seniii :)

    @Volante'm alemsiniz yaaa, valla buzdolabına kardan adam koymak çok süpermiş :)) bilsem ben de koyardım o miniği :) ömrü uzardı az daha :P geçen sen hayal kuruyordun bak bir de ben kurayım, seninle birlikte bir kitap kafe açsak nasıl olurdu? ama önce birlikte bir kitap kafe ye gitmemiz gerekli, bence unutmaaa :)) ben unutmadım :D sevgiler kuzucuğum :)

    YanıtlaSil
  26. keyifli yazman değil keyifli yaşaman önemli zaten. sen keyifli olunca keyifli anlatırsın ki. keyifli yazmışsın derken çok keyiflisin demek istiyorum yanee.
    :)

    YanıtlaSil
  27. Gördüğüm en şeker karadamlardan biri....

    YanıtlaSil
  28. ne mutlu iş yerine bir şeyler isteyip de gelince bende sanki içinden bilmediğim bir şey çıkacakmışcasına mutlu oluyor ve heyecanlanıyorum. Kitap ayraçları koleksiyonu yapan biri için nasıl cezbedici onlar öyle :) mutlu mutlu oku kitapları, yazarlık konusunda da umarım çok işine yarar kalemine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  29. Kardanadama bayıldım ben ama :)
    Ayraçlar da çok güzelmiş.

    YanıtlaSil
  30. @Deeptone, yazarlık sohbetleri oluştursak ne güzel olur aslında :)))

    @Yasmin, hoşgeldin, teşekkür ederim kuzum sağol :))) sevgiler :)

    @don kişot mu olmalı, evet işyeri ambiansı daha farklı oluyor değil mi? sıkıcı mesai saatlerine bir farklılık geliyor en azından :) ben değişik bulduklarımı senin için biriktireyim o zaman, koleksiyonuna katkım olur, dur hemen araştıralım :) sevgiler :)))

    @sevda s. ona bir isim bulsak aslında :))) teşekkür ederim çokk :))

    YanıtlaSil
  31. @Kitap Cumhuriyetim, sorma valla garibim eridi gitti :)

    YanıtlaSil