1 Ocak 2012 Pazar

Hüzünlüyüm yaaa! :(

Şu anda oturma odasının orta yerinde, kardeşimin güya ders çalışmak için getirdiği küçük masanın başında, oturmuş bu postu yazıyorum :)



Ama bir taraftan da hüzünlü düşüncelere dalıyorum aslında..
Merak etmeyin kötü bişey olduğu filan yok, Allah'a hamd olsun ağzımızın tadı yerinde...
Biliyorsunuz, kısmetse haziranda evleniyorum.
Ama evleneceğim, bunun için mutluyum çok ama bir taraftan da annemle, babamla, kardeşimle aynı evde olamayacağım için inceden inceye yüreğim sızlıyor. Başka bir şehre, başka bir semte de gitmiyorum, sadece birkaç sokak var aramızda... Ama ne bileyim, akşamları hep birlikte oturmak, sabahları onlarla kahvaltı yapmak, ailemle beraber olmak... Evlenince böyle olmayacak. Hiçbir zaman "evlensem de bir an önce gitsem" diye bir düşünceye sahip olmadım, aile düşkünü biriyim aksine. Kızsak da bağırsak da kavga da etsek yine de hiç kıyamam kimseye...

Evli arkadaşlarım, sizde de böyle hislenmeler olmuş muydu evlenmeden evvel???
Evliliği düşünenler/planlayanlar/isteyenler, peki siz hiç bunları düşünüyor musunuz?

Ay acayip duygusala bağladım bu konuda...

Herneyse,

Bu arada yarın yine benim o meşhur sınav dönemlerimden biri daha başlıyor. Bakalım bu sefer nasıl geçecek? Ama size hiç aksatmadan yazacağım, hem düzenli program yaptığım için, hem de size her gün yazacağıma söz verdiğim için :)

Sizleri çok seviyorum :)

25 yorum:

  1. canım benim, 1,5 yıllık evli biri olarak yazıyorum, bende aynı duygulara kapılmıştım.. eşimi çok sevmeme ve istememe rağmen nikah günü gelin almasına geldiklerinde çekilmiş bi fotoğraflarım var inanamazsın, sanki beni zorla alıp götürüyorlar, ağlamaktan gözlerim kızarmıştı.. bence hissetttiğin güzel bir duygu, biraz buruklukta olmalı, ohh nihayet evleniyorum havası yakışmıyor gelinlere.. hatta ben ilk zamanlarda annemlere gittiğimizde kalmak istiyordum hep orada ;)ama merak etme zaman içinde, kendi evinde yaşamaya başlayınca alışıp sahiplenince insan nereye giderse gitsin evine dönmek istiyor, buna anne evleri de dahil ;)

    YanıtlaSil
  2. Senin dediklerini daha nişanlanmadan kaybeden biri olarak diyorum ki ; bence öyle özleyebilceğin bi hayatın ve ailen olduğu için şanslısın :) Bunun tadını çıkar :)

    YanıtlaSil
  3. benim bazen geliyor aklıma ama çok düşünmek istemiyorum dahası bir gün onların hiç olmayacağını düşünmek daha da kötü oluyor,

    YanıtlaSil
  4. Ben 99' dan beri ailemden ayrıyım 9 saat uzak bir şehirde evliyim, kader bazen üzülüyorum ama..ALışıyor insan mecburen, seninki benimkinin yanında hiç:) Sınavlarda başarılar ve mutlu yılllar.

    YanıtlaSil
  5. bende öyle hissetmiştim ama yakın olunca sorun olmuyor inan :)

    YanıtlaSil
  6. öncelikle sınavında başarılar canım ALLAH zihin açıklığı versin.

    ben 4,5 yıldır evliyim 21 yaşında evlendim ve taaa 13 saat uzaklıktaki başka bir şehire taşındım evlenince
    anne baba ve kardeş özlemi zaten tarifsiz onu anlatamam da bende birde doğup büyüdüğüm şehrin özlemi var.
    eşim ben ve kız kardeşim gittik nikah salonuna.
    nikahımız kıyılıp çıktığımızda eşim heyecanla elindeki nikah cüzdanımıza ve bana bakıyordu
    bense geçtiğimiz yollara sokaklara detaylara:( yıllarca kaç kez bakmıştım o yollara ama bukadar anlamlı gelmemişti hiç doğup büyüdüğüm yerler
    ama sen en azından aynı şehirde olacaksın
    önceleri çok değişik gelecek evlilik hayatı, farklı bir ev, üstüne düşen görevler sorumluluklar falan ama inan sevdiğin insanla uyanmak gibisi de yok ben şimdi anneme gittiğim de evimi özlüyorum şimdi üzülmen çok doğal ama evlendiğinde hem kendi evinin tadını hemde ailenle geçirdiğin zamanın tadını çıkaracaksın hiççç üzülme birde bebiş oldumu ohhh değmesin kimse keyfine:D

    YanıtlaSil
  7. canım günaydın, sınavlarda başarılar diliyorum, diğer konuya gelince işe başlayınca yüzyüze konuşuruz, öptüm:))

    YanıtlaSil
  8. sen derslerine çalış gerisini düşünme, dünya dönüyor ve ne gerekiyorsa onu yaşıyoruz.. küçük ayrılıklara üzülme daha büyüklerinide yaşayacağımız günler gelecek! katı ve sert konuşuyorsun deme sakın! hayatı yaşamayı öğrendim ben, o yüzden bu küçük ayrılıklara kimse üzülsün istemiyorum!!!!!!!! her geçen güne şükredelim ve daha farklı birliktelikler yaşayacağımızı hayal eddelim.. mesela annenleri davet edeceğin evinde güzel güzel ağırlayacağın anları düşün! onlar hep yanında olacaklar duvarların bir önemi yok !

    YanıtlaSil
  9. ayyy kıyamam sana canım.evin ayrı olsada hep beraber olursunuz inşallah canım.yakın olmanda çok güzel senin için.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  10. ben de senin gibiydim,tipik yengeç tavrı(senin burcunu bilmiyorum gerçi ama ) ,çok iyi anlıyorum bu yüzden seni, bir süre sonra alışacaksın yeni hayatına,bu kez kendi evine bağımlılık başlayacak bence. ama yine de çok şanslısın ailenin bir iki sokak ileride olması çok büyük şans ben o kadar şanslı değildim mesela. sana yakınlar ve istediğinde gidip görebileceksin.mutlu bir evlilik ve harika bir hayat diliyorum ben şimdiden.iyi seneler ayrıca..sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. düşündüğün şeye bak, hep beraber yaşarsınız olur biter :)

    YanıtlaSil
  12. Hiç bişicik olmaz kuşum kendi evinde bir başka güzel ;) yaşarsın bu duyguları tabi hepimiz yaşadık ki sen çokta yakın olacakmışsın ailene ee daha ne :) ailen büyüyecek :)

    YanıtlaSil
  13. @Turta'cığım, ne zaman bir kınagecesine gitsem inan kına filan yakılırken gelin ağlar, ben ağlarım, nikah salonundan çıkarlarken de ha keza.. dediğin gibi, ne kadar sevsek de yine kendi duygularımıza hakim olamıyoruz sanırım, bakalım ne yapacağım ;)

    @Şehirler Arası Aşk'ım, bu dediğini hiç unutmayacağım, inan bana.. Tadını çıkaralım o zaman ne diyim :)

    @Yekta'cım evet, herşeyin hayırlısı diyelim o zaman, içimizi karartmayalım değil mi? :)))

    @Reyhane'cim, güzel dileklerin için teşekkürler.. :) Annem de öyle, ailesinden uzakta, aslında tüm teyzelerimin hepsi gurbet gelini ama hepsi de dediğin gibi "uzak filan ama ille de evim" diyorlar :)

    @Gülin'cim, evet yakın olmak güzel, güvende hissettiriyor, hatta bir ara sokağın sonundaki evi alalım demiştik ama yok o kadar da yakınlık bu sefer kötü komşuluğa yol açar diyip vazgeçtik :P

    @Dilek'ciğim, var ya tıpkı aynı hissettiklerimi yazmışsın, böyle resmen senin o an düşündüklerini ben şimdiden düşünüyorum, buruluyorum filan, annem bensiz ne yapar, babam çok özler çok üzülür filan diyorum.. aman neyse ne yapalım artık ama hayatın akışı böyle, inşallah hepimiz çok çok mutlu oluruz :)

    @Pembedüşler, ablacığım bilirsin senin bakış açına ben çok hayranım, bana terapi yap ne olur :) (bu arada evde barış ilan edildi, nasıl oldu ben de bilmiyorum, şekerler devreye girdi belki de :P)

    @Nilgün Abla, o kadar haklısın ki, bazen şımarıklık ettiğimi bile düşünüyorum, dediklerin çok doğru, yaşanması gereken şeyler bunlar. Bu dediklerin de kulağımın diğer küpesi olacak, yorumun için çok teşekkür ederim..

    @Sevda Ablacım, inşallah dediğin gibi olur, moral verdin :)

    @Romantikbutik, yengeç değilim, tam zıddı oğlak burcuyum, ama duygusallıkta yengeci aratmıyorum sanırım :) dileklerin için çok teşekkür ederim, yeni yıl hepimize güzel gelsin diliyorum ben de, sevgiler :)

    @Bay Tükancı, onu da düşünmedik değil :D komşu olma ihtimaline bile annem karşı çıktı ama :D

    @Ülkü ablaa, annem diyo ki "evlenince adımını attırmıcam evime, bi geçinmeyi öğren hele pislen pasaklan inşallah" :))) halim şimdiden harap sanırım :D

    hepinize ayrı ayrı sevgilerimi gönderiyorum, iyi ki varsınız :)

    YanıtlaSil
  14. Hello, Maya.
     Happy new year 2012.

     I was given many crops from your glorious works.
     We are far distantly each other, but this human interchange has cultural significance.

      Your time is yours, with your heart.
      The prayer for all peace.

    Close spring, ruma ❀

    YanıtlaSil
  15. Canımmm evden gidene kadar evin orası, evlenince kendi evin ayrı evin oluyor. Ama hele ki çalışıyorsan kürkçü dükkanına geri dönebiliyorsun. Bende 6 yıl ayrıydım. Bebek olunca eşim, bebek ve ben yani +2 katarak eve geri döndüm :)
    Şimdi annem, sakın işten ayrılayım demeyesin evinize dönmeyi düşünmeyin, biz çok alıştık bizi yalnız bırakmayın diyip duruyor :)

    YanıtlaSil
  16. Yasadik tabii.
    ama evlilikde cok güzelll...
    sonralari eskiden kaldigin evde misafir gibi hissediyorsun...
    zor oluyor ama kötü degil.

    YanıtlaSil
  17. nerelerdesin ya bugün resmen tesadüf eseri nbuldum seni:) yeni blogun hayırlı olsun bu arada canım :) Valla ne yalan söyleyeyim evlenene kadar evinden hiç ayrı kalmayan biri olarak ben evlendiğimde çok zorlanmıştım. her telefon konuşmasından sonra başlıyordum ağlamaya birde ben ailemden farklı bir şehre gelin geldim... Ama sonra alışıyorsun sürekli telefonla konuşuyorsun falan alışıyorsun yani çok da gözünde büyütme herşey yaşanacağı şekilde gelişiyor zaten... Sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. @Ruma, I'm so glad for your visit. Thanks for the good wishes, and I wish a good year for you :) Love from Ankara, Turkiye...

    @Ülkü ablaaa, sen de mi yaaa :)))

    @Minik Kelebeğim, ben zaten o kadar süre bekleyemem hemen eve gelirim zaten adamı da peşime takıp, zaten evlendikten sonra hemen Ramazan ayı geliyor, iftarlara muhakkak damlayacağım inşallah :D

    @Aslı'm, herşeyin tadı ayrıymış, sizin yorumlarınızdan ben bunu anladım, ve bana hepiniz ayrı ayrı inanlmaz destek oldunuz, minnettarım :)

    @Fatma'cıım, ya inan seni gördüğüme de çok mutlu oldum, iyi ki geldin yaaa :) teşekkür ederim :) ben de gözümde büyütmemeye karar verdim, baktım zaten üzül üzül olmuyor, ne yapalım, denge böyle zaten :) öpücükler canım benim :)

    YanıtlaSil
  19. evlenecğim içn sevinçten uyuyayamyan ben ilk gecede annemde ayrıyım deyip ağlayıp uyuyamamştım:)ne yaman çelişki:))
    sonra da ayrıldığın o evden zamnla misafir gibi gidilir ne kdar yakınsan da artık senin bir evin vardır ve nerde olursan ol evini özlersin.çok güzel günler bunlar maya tadını çıkar ahhhhhhhhhhhhhh ahhhh .bir yandan da çok şükür binlerce şükür sevdiğim adamla birlikteyim birde küçük adamla.:)

    YanıtlaSil
  20. söz verdik ama bak hüzünlenmek yok artık.her şey çok güzel olacak diyoruz... dimi maya :)) öpüldünn muckk

    YanıtlaSil
  21. 5 seneden beri ailemde ayrı bir şehirde okuyorum, dolayısıyla bu ayrılık faslını daha önceden yaşadım sanırım. her eve gittiğimde neden ailemle değilim diye düşünüp üzülüyorum, ve okul bitincede evlilik olcağı için tekrar bir ayrılık yaşayacağım. benim düşünceme göre yeni evimizdeki huzurla mutlulukla bu özlem duygusunu bastırabiliriz:)

    YanıtlaSil
  22. @Bigocum, vallahi senin çelişki bu gidişle bende de olacak gibi geliyor, illa ki anne kuzuluğu var bende yaaa :) ama sevdiğinle evlenecek olmak da ayrı güzellik değil mi :) yaşayalım görelim artık oyyyyy oy :) öpüyoore :)

    @Yeni başlangıçlar, evet canım, üzülmek yok artık, gülücükler gelsin :))) ben de öpüyorumm :))

    @Pempe'cim, evet, son cümlen çok güzel, dediğin gibi, huzur mutluluk olsun, özlem biraz da olsa bastırılır, dünyanın öbür ucu değil ya sonuçta :) sevgiler :)

    YanıtlaSil
  23. Rabbim hakkinizda hayirli olani versin..Üzülmeyin her dönemin kendine has güzellikleri var..Ayrica ailenizden cok uzak kalmiyacakmissiniz..buda bir teselli kaynagidir diye düsünüyorum :)
    Sevgiler ;)

    YanıtlaSil
  24. @Neşvünema'cığım, amin, inşallah hayırlısı olur, güzel yorumun için çok teşekkürler :) sevgiler :)

    YanıtlaSil