6 Ocak 2012 Cuma

Hayallerim, Balkonum ve Ben :)

Merhaba herkese :)

Bu aralar sınav zamanı ya; ben ders çalışmak yerine bu aralar bol bol hayal kurmaya başladım, ve bu post'ta sizi de hayallerime davet etmek istiyorum, birlikte güzel balkonlara bir gezintiye çıkalım, ne dersiniz?

Ama öncesinde ben biraz bu balkon sevgimin nereden kaynaklandığını anlatayım size :) Benim her zaman bir balkon tutkum olmuştur, ben küçükken bizim evimiz babaannemlere çok yakındı, her akşam yemeğimizi orada yer sonra evimize geçerdik ailemle. Havanın çok sıcak olduğu yaz akşamlarında da balkona kilim yolluk filan çıkarır, çay içer çekirdek çitlerdik, öyle tatlı muhabbetler olurdu ki; ben çocuktum ve en büyük zevkim de o muhabbetleri dinlerken annemin kucağında uyumaktı... :) İşte ben yaz akşamlarını ve balkon keyiflerini taaa o zamanlardan beri çokkk severim :) Hafif gün batımı da varsa değmeyin keyfime, o gün batımı tutkumu da ayrı bir yazıda anlatırım artık.

Nişanlandıktan sonra biz bir ev almaya karar verdik ailece, ben o zaman yine içimden geçiriyorum tabii "Allahım inşallah güzel bir ev buluruz, balkonu da güzel olur, ne olur yarabbim, lütfen lütfen" diye dua ediyorum :) Öyle çok ev baktık ki, hiçbirinde istediğimiz özellikler yoktu, balkonlar da güzel değildi. Bir gün tesadüfen bir satılık ev gördük mahallede, dışarıdan bakıyoruz, "hmm yeni görünüyor bina" dedi nişanlım, bu bizim için önde gelen kriterlerden biriydi, ben de birden "balkonu da genişmiş hem" dedim, geniş dediğim öyle hangar gibi değil, ama apartman köşebaşı zaten, balkon da tam köşe tarafta hani masa sandalye filan konulabilir dikdörtgen bir balkon :) nasıl mutluyum ama anlatamam :) daha ortada bişey de yok, ama ben hayal filan kuruyorum :) neyse.. biz emlakçıyı aradık, adamın işi varmış gelemedi, ertesi gün gene aradık gene göremedik evi, üçüncüde gittik gördük ve karar verdik :) nişanlım binanın diğer binalara göre daha genç olmasını sevdi, annemler orta kat ve güneydoğu cephe olmasını sevdi, ben ise en çok balkonunu sevdim :)

Yazın nasipse evleneceğim için de o tatlı balkonda bu tutkumu da doya doya yaşarım Allah nasip ederse...

Şimdi sizinle birkaç resim paylaşacağım :) öyle çok hayalci değilim, uygulayabileceğim fikirleri paylaşacağım sadece :)


mesela buradaki gibi, ufak bir masa ile katlanır birkaç sandalye ve canlı bir kilim :) Çiçeksiz de olmaz değil mi :) Ancak o çiçeklere dadanan kuşları nasıl kovalarız bilemem :)


bu balkon da yeşillikler içinde, sarmaşıklar filan, çok hoş :) ama onlarla her gün ilgilenmek gerekli :( o kadar vaktim olabilse keşke :(


bu sandalyede kitap okuması ne hoş olurdu değil mi? :)


burada da saksılar ve sandalyeler çok cezbetti beni doğrusu :)


buna en çok bayıldım amaaaa :) kırmızı, mavi, puantiyeler, galvaniz saksılı dekor... çok hoş, çokkk :)

şimdilik gözüme çarpan bunlar oldu,

belki bir gün siz de bana misafir gelirsiniz, biz de böyle bir balkon sefası yaparız :) ayy ne güzel olurdu :)))

sizi seviyorum, öpücükler :)




9 yorum:

  1. balkon detayı benim içinde önemlidir, çağırırsan geliriz :P:P sağlıkla mutlulukla oturun canım evinizde.

    YanıtlaSil
  2. Biz de evde hep balkonda otururuz hatta oturma odamız yok :)

    YanıtlaSil
  3. hepsi çok güzel bacımmm,ama birincisi favorimmm :)
    buarada hediyem var blogda burdan duyurayım:)
    http://balgozlukiz.blogspot.com/2012/01/hediyem-vaaaaaaar.html

    YanıtlaSil
  4. İnşallah gönlündeki gibi bi eve tez zamanda sahip olursun canım..nişanlıyken alma fikri gerçekten de çok mantıklı evliyken ev bakmaya bile doğru dürüst vakit bulunmuyo..rabbim hayırlı komşularla içinde musmutlu olacağın bi ev nasip etsin sana ve ev almak isteyen herkese...

    YanıtlaSil
  5. ben mersinde oturuyorum ve tüm yazı mecburen balkonda geçiriyoruz
    biri binanın önünde diğeri arkasında olmak üzere 2 kocaman balkonum var
    azcıkda olsa denizim dalgalarını görmek mümkün ön balkon günlük oturum arka ise yatış balkonumuz:)o esinti ile uyumak süper
    umarım sende çok güzel zamanlar geçirirsin balkonunda:)

    YanıtlaSil
  6. Bunlara benzer bir balkonun olsun var ya her Allah'ın günü sabah kahvesinde sendeyim Maya'cım :)))
    Şaka bir yana, inşallah herşey gönlünce olur :))

    YanıtlaSil
  7. pembe balkon benim olsun mümkünse :D

    YanıtlaSil
  8. @Yektacım, ne demek, kapım her zaman açık :)))

    @Renkli hayat'ım, ne güzel valla, keşke bizde de öyle olsa, balkon candır :)

    @Bacım'ın çekilişi var kızlar hayde bakalım :) şans kime gülersee, ben de kaydolmadım daha, şimdi damlıyorum :)

    @Pompişim, ne güzel dualar etmişsin, Allah razı olsun, herkesin evinin yuvasının mutluluğu huzuru sağlığı yerinde olsun inşallah :)

    @Dileğim çok şanslısın, valla iki blkon, ohh miss, hangisini istersen, e bir de manzara varmış daha ne olsun, Allah mutluluk versin size inşallah :)

    @Düş Kızı'm, sen hep gel, keşke gelsen de şööyle karşılıklı güzel vakitler geçirsek :) aaah ah :)

    @Sema'cım ne demek ;)))

    YanıtlaSil
  9. canım hayırlısıyla güle güle oturun.balkonda oturmaya bende bayılırım.annemlerin evinde balkonumuz yokki.şimdiki evimizdede karşı apartman çok yakında sanki dipdibeymişiz gibi oluyor.balkona bile çıkasım gelmiyor o yüzden.kayınvalidemlerin balkonu çok ferah.balokn hasretimi orda gideriyorum.her fırsatta balkona çıkarıyorum herkesi.:))
    Ankara oturuyordun değilmi.istanbul yolu üzerindeki koçtaşta çok güzel iki kişilik masalar var.mutfak masası gibiler ama blakonada süper olurlar.bir bak derim oraya.fiyatlarıda uygundu.ikeanınkilere benzeyenlerde var.hemde daha uyguna.

    YanıtlaSil