4 Ocak 2012 Çarşamba

Evde nerede ders çalışılır? :)

Merhaba herkese! :)

En son yolladığım posta o kadar güzel yorumlar yazdınız ki, her birinize ayrı ayrı, çok çok içten teşekkürlerimi ve sevgilerimi yolluyorum. O kadar iyi geldiniz ki bana, kendimi daha rahat hissetmeye başladım. Sonuç olarak aldığım ders şu ki; hayatta her günün değeri farklı, o yüzden her şeyin yeri de ayrı tadı da ayrı... :)

İş ve evden oluşan hayatım şu sıralar okul ve evden oluşuyor. Sabahları muntazaman uyanıp kütüphaneye yer kapmaya gidiyorum, öyle ki işe gittiğimde bile okula gittiğim zamanlardan daha geç uyanıyorum yahu! Araba da var güya ama, sabahları her yer buz tutuyor; hatta dün sabah kapılar donmuştu :D Yoldan geçen bir amca yardım etti bana, ben iki saat uğraştım açmak için, adam sadece kapıyı açmak için el attı ve açtı kapıyı ya! Ama benim uğraşlarımın gelip üzerine konduğunu düşünüyorum, yoksa ben kesin açardım!!! :P Gerçi ondan sonra da camdaki buzları kazımak için uğraştım o da ayrı bir dertti :D Buzlar çözüldükten sonra da camlar buğulandı, neyse ben bu konulara hiç girmesem daha iyi arabanın dertleri saymakla da bitmiyor çünkü :)))

Bugün de kütüphaneye gittim, fakat hiç de çalışasım gelmedi; ben de eve gelip çalışmaya karar verdim. Yalnız evde de süper konsantre bir ortamım yok öyle ders çalışmak için. Acayip ilginç mekanlarda ders çalışırım ben. Odaya kapanıp, düzenli çalışma masamda, düzgün gelen ışıkta çalışmak benim içini hiçbir zaman geçerli olmadı :) Bırakın odada çalışmayı, ben odada zaman bile geçiremem doğru düzgün, sevmiyorum öyle çalışmalı ortamları. (Kütüphane hariç tabii, sonuçta orası ev değil, ciddi bir kurum, ööhöh :)))

Ben ya mutfakta çalışırım ya da oturma odasında. Mutfakta çalışmak benim için ayrı bir aşk. Kedi gibiyim, mutfak görünce dadanıyorum. Öyle bildiğin oval masa, üstünde şekerlik, tuzluk filan, bir tarafta mutfak tezgahı, sandalyem kalorifere dayalı, ayaklarımı da tabureye uzatmışım, ohhh miss :) bundan daha güzel bir ortam olamaz, kesintisiz çalışırım artık, hele ki evdekiler de uyumuşlarsa :)

Bkz; mutfak çalışma masası, gerçi o gün benim yerimde Beggy oturuyordu (kardeşim)

Oturma odası daha alem benim için. Bir kere muhakkak televizyon açık olacak, ses gelmese bile o TV öyleee duracak. Hiç rahatsız da olmam. Ondan sonra ben yere minder koyup, kanepeye de kitap defter not yaymak suretiyle çalışmaya başlarım. Verim de alırım. İlkokuldayken de yerlerde yapardım ödevlerimi :)) O zamandan kalma bir alışkanlık olsa gerek benim için :)


Bu da daha yeni aldığım Kırmızı Ece Ajanda'm, hep istemişimdir bir tane de benim olsun diye, cuma gün internetten siparişini vermiştim, kargoda aksama yaşamasam dün elime geçmişti bile :) Umarım birbirinden güzel notlar tutabilirim :) kalemden de anlayacağınız gibi, mini mini bişey :)


Neyse, ben artık biraz da sizleri okuyayım, yorumlayayım, sonra da dersimin başına döneyim :) Yarın da annemi hastaneye kontrole götüreceğim, bir araba macerası daha yaşarım artık, neyse ki navigasyonum benim en büyük kurtarıcım :) Deneyimlerimi ayrı zamanda paylaşacağım :)

Sevgiler çoook :)))))

13 yorum:

  1. bana uymayan tam bir ders çalışma yöntemi :D odaya kapanıp dünyayla iletişimi kesen birisiyim :)

    YanıtlaSil
  2. Deneyimlerini merakla bekliyor olacağım :) Böyle okuyunca benim de çok fena ders çalışasım geldi. Aradığım motivasyon aracı meğer burdaymış :P

    YanıtlaSil
  3. bende hep televizyon açık çalışırdım canım.ama gerçektende anlardım.çok bana benzettim seni.yerde çalışman felan hep aynı.hadi kolay gelsin bakalım.öpüyorum çok.

    YanıtlaSil
  4. Annem hic bir zaman anlayamamistir bizim neden icerde ders calistigimizi...
    Sobanin yaninda yanaklarimiz kirmizi olurdu bir yandan...
    bak ögrencilik zamanlarimi hatirladim simdi :)

    YanıtlaSil
  5. Ben de bir ara mutfakta ders çalışıyordum. Salonda da çalıştığım olmuştur ama en çok kendi odamda çalışabiliyorum, fonda da ya klasik müzik ya da rebetiko olmak kaydıyla :) Ajandanın rengine bayıldım tatlım! :))

    YanıtlaSil
  6. ders çalışma konusunda birbirimize çok benziyoruz..bende oturma odasında çalışırdım..bide hep gece çalışırdım diziler bitince millet uyuyunca..ilkokuldayken de yerlerde ders yapardım :) annem çok kızardı..

    YanıtlaSil
  7. @Semacım, o benim için büyük başarı olurdu, hem de çok :)

    @LiLiPuTaNa'cım, ismine bayılıyorum bu arada :) deneyimler uzun bir sonraki postta ;) ama ders çalışma konusunda ilham vermek göğsümü kabarttı şimdi, hala aynı yerde ders çalışmaya devam ediyorum ;)

    @Sevda ablam, vallahi benzerlikler harika, bir de mutfakta sana benzesem daha ne isterim ki :) öpüyorum çok :)

    @Aslı'cım, annelerin akıl sır erdiremedikleri nelerimiz vardı daha :) benim silgi tozlarımı biriktirmeme de mana veremezdi mesela hep :) off, okul zamanlarımızı bir döksek neler çıkar ortaya değil mi :)

    @Düş Kızı'm, evet müzik olunca ayrı bir güzel, ama bazen müziğe kendimi kaptırıyorum ;) dur sana yazıcam ben şimdi :)

    @pompişCe'ciğim, off yerlerde ders yapmak neydi öyle, dirsekler acırdı bir yandan, karnım da üşürdü hem, ama ille de o yerlere serilirdim :D

    YanıtlaSil
  8. gece olup da herkes uyumadan, salonda halıya sereserpe uzanmadan, kollarında halının izi çıkmadan ders mi çalışılır ya =))

    YanıtlaSil
  9. heeeeeeeey :) sen bir hukukçusun :D hemen tanıdım oaradaki küçük kanunu ve kıymetli kitabını :D e algıda seçicilk bu olsa gerek :D

    YanıtlaSil
  10. @Tosbaa'cım evett, dirseklerde haı izi çıkacak illa kiii :)))

    @Renkli Hayat'cım, hoşgeldin, kikiki, ben hukukçu değilim ama doğru gördün seçmeli olarak hukuk dersi alıyorum, hatta bugün sınavım vardı ve saçımı başımı yoldurdu banaaa :)

    YanıtlaSil
  11. Algıda ultra seçici olmusum ben ya :) normalde de gözüm görmez bozuk :) hatta bugün tanımadıgım bir kıza selam verdim :) nasıl da gördüm :) hiç değilse sende yolacak saç baş var :) bide beni düşün :P

    YanıtlaSil
  12. mutfak benimde ders çalışma alanlarımdandı ama artık canım darlanıyor orda. tabii senin mutfak ferah bir yere benziyor benim i gibi apartman boşluğuna bakmıyor . haa bir de ben ders çalışırken çıt istemem zaten zar zor kendimi derse veriyorum tv sesi kuş sesi kadın sesi ama para sesinden rahatsız olmam şimdi düşündümdee :)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  13. @kibritçi kız'ım, para sesini duymak için önce hiçbir ses duymamak lazım senin için sanırsam, çok zekice ;) bizim mutfak da öyle göründüğü kadar ferah değil aslında ama ışıkla ferahlatıyoruz :) sevgiler :)

    YanıtlaSil