18 Ocak 2012 Çarşamba

Donuyorummm!!!

Merhaba!!!
Şu karın yağması güzel şey hoş şey ama benim için buzdolabında yaşamakla da eşdeğer bişey! İlk günler "aaa ne güzel kar yağıyor, şuna bak, ne hoş manzara, ayy çam ağaçları çok romantik" diye başlayan cümlelerim, bir süre sonra "öff, kar yağdı her taraf buz, yaz gelse sıcağa da razıyım, ayaklarım dondu" gibi cümlelere evriliyor. O manzarası ne güzel dediğim çam ağaçlarını altından geçerken, bir kar yığını başımdan aşağı dökülüyor; mahalledeki çocuklar, yokuşları kayak pistine çevirdiği için yokuştaki evimize işten gelirken tırmanmak bir zulüm haline geliyr falan filan.. Dün güneş vardı Ankara'da, buzlanmayı daha felaket artırdı zaten, "neyse" dedim, "kar yağmaz artık inşallah" bir de baktım bu sabah serviste işe giderken resmen tipi şeklinde kar yağıyor :((( Bilgisayardaki hava durumu gadget'i şu an -10 dereceyi gösteriyor filan. Velhasıl-ı kelam ben donuyorum, ayaklarımı kaloriferle bütünleştirmek istiyorum, ellerim yarıldı soğuktan, Allah dışarıda kalanlara dirayet versin...

Okumaya başladığım "Küçük Mucizeler Dükkanı" adlı kitabım çokkk güzel. Zaten yorumlarda sevgili Zeynep ve sevgili Fatma, çok çok güzel olduğunu söylemişlerdi, hele ki örgü seviyorsanız... Ben de gündüzleri işyerinde boş zamanlarımda kitabımı okuyorum, akşamları evde de şalımı örmeye devam ediyorum.

Sizde de olur mu bilmem. Bazı kitapları okurken sanki o kitabın bir parçaası olursunuz, elinize aldığınız anda sayfaları çevirince o dünyanın içine girip o alemde yaşamaya başlarsınız, ta ki kitabı kapatana kadar. Bir sonraki boş anınızı dört gözle beklersiniz ki, o büyülü dünyaya tekrar girip, oranın bir ferdi olabilmek için. Şu an bende de tam böyle bir duygu var. Normalde hızlı kitap okurum, bazı kitapları bir günde bitirmişliğim vardır, amma velakin ben bile bile yavaş okuyorum ki aldığım haz bitmesin öyle hemencecik, ben de biraz daha keyfini sürebileyim bu duygunun... :)

Bu resimler de size örmeye başladığım şal için... Pazartesi akşamı eve dönerken mahallemizdeki sevimli bir ailenin işlettiği tuhafiyemize girdim, hemen aldım. Alize Angora Batik ip kullanıyorum, kahve ve hakinin değişimli yer aldığı bir yumak tercih ettim her zevke uysun diye :)

Pazartesi akşamı geldiğim durum,



Rengini umarım beğenmişsinizdir :)




Ve dün akşam bir taraftan "Öyle Bir Geçer Zaman Ki"yi izleyip, bir taraftan da örgüme devam ettiğim durum. İlk kısımları hızlı bitiyor zaten şalın, çiçek motiflerine gelince biraz uğraşıyoruz o kadar :)




Umarım sonucu beğenirsiniz. Bu akşam kaldığım yerden devam edeceğim :)

Benden şimdilik bu kadar,

Karlı Şehrimden herkese öpücükler, sevgiler :)

22 yorum:

  1. ben geldim.
    biz antalyada kara hasret
    siz oralarda zor tabi
    örgünü bekliyorum
    :)))
    bana da beklerim.

    YanıtlaSil
  2. bende donuyorum hele bizim iş yerinde kalorifer yanmıyor bugün arızalıymış, düşün halimi :(( ipin rengi çok güzelmiş bitmiş halini merakla bekliyorum, bakarsın senden tarifi alıp bende örerim :)

    YanıtlaSil
  3. ip çok hoş, şalını merakla bekliyorum:)))

    YanıtlaSil
  4. Mayacığım ; genelde kitap okurken bana da olur , hikayeyle bütünleşir ve olayı adeta yaşarım ...
    sen de örgüye başlamışsın , hikayenin içine girmişsin , ne güzel...
    bu arada ipliğinin rengini çok beğendim , bitince de görmek isterim , sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. ay canım burda -2 oldu kafayı yedik soğuktan istanbul -10 görmemiştir herhalde ..Allah yardımcınız olsun..Şalı da merakla bekliyoruz..Renk gayet güzelmiş..

    YanıtlaSil
  6. Banada olur okuduğum kitapla bütünleşirim.Bazen sanki bende içindeymişim , olayların geçtiği yerde bende varmışım izliyormuşum gibi gibi baya bi kaptırırım yani :)
    Şalın bitmiş halini merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  7. Kar konusunda tüm düşüncelerine katılıyorum aynen, dondum bugün resmen:)

    Kitapta da dediğin gibi içine girip orda yaşıyosun bitince üzülüyosun. Bazen eşim kitap okurken bana suratın niye asıldı, niye kaşlarını çattın falan diyo, meğer kitapta yazan bişeye çok üzülmüşüm ya da kızmışım:)

    Şal için kullandığın ipin simsiz olanından bir hırka örmüştü annem bana, o tonlar seviyorum. Kolay gelsin canım:)

    YanıtlaSil
  8. Çok soğuk evet ya.. Valla dediğin gibi Allah dışarda olanlara yardım etsin.. Bu arada yüne bayıldım renkler harika ve tebrik ederim tığ yapabiliyorsun.. Ben sadece örgü örebiliyorum :)

    YanıtlaSil
  9. ankara daha soğuk istanbuldan ben burda böyle üşüyorsam sizş düşünemiyorum bile:)
    şalın ipi ne güzelmiş bitince göstrirsin dimi?:)
    bu kitap alacaklarım arasında bakalım:)

    YanıtlaSil
  10. @Bir Kase Lezzet, vallahi burda ben de artık sıcaklığa hasret kaldım, gerçi herkes özlediğini ararmış değil mi :) örgüye tam gaz devam ediyorum paylaşacağım zaten :) hatta hediye edeceğim sizlerden birine artık hanginize kısmet olursa :)

    @Yekta'cım kışın başında bizim işyerinde de kalorifer sorunumuz olmuştu, klima da arızalıydı montlarla oturmuştum, akabinde de hasta oluvermiştim :( ben sana tarifi de veririm, ama önce buluşmamız gerekecek, sahafları talan edeceğiz biliyorsun ;))

    @Nilgün Ablacığım çok teşekkür ederim :)

    @Noblesse'cim, teşekkürler, ben de bitirmeyi inan dört gözle bekliyorum, hunharca örgü örüyorum eve gidince bitsin diye hemencecik :)

    @Zeynep'ciğim, inan öyle tatlı bir büyüsü var ki kitabın, dediğin kadar varmış, elimden bırakamıyorum; hatta bitince devamı olan kitabı da okumayı çok istiyorum :) iplik seçimi için de ayrıca teşekkür ederim, çok sevgiler :)

    @Pompişim, ayaz öyle şiddetli ki gözlerim yaşarıyor keskinliğinden, çok ciddiyim :( beğenin için teşekkür ederim, tuhafiyede ılımlı bir renk seçmek istemiştim, cidden iyi tercih yapmışım mutlu hissettirdiniz beni :) öpücükler :)

    @Şehirler Arası Aşk'ım, bu kitapta ben fazla kaptırdım kendimi, kimi bölümlerinde kıkırdamaktan kendimi alamadım, her köşede ayrı bir sürpriz, çok eğlendim çokkk :) şalı örerken de aynı zevkle devam ediyorum, bitmiş hali inşallah beğenirsiniz :) sevgiler :)

    @Bahar ablacığım, hayat felç, ana yollar akıyor ama bizim sokaktan arabayı çıkaramıyoruz, manzara güzel ama eziyet fena :) yukarıda da yazmıştım, kikirik oldum bu kitapta, hissederek okumak ayrı bir keyif cidden, yaşamayan bilmez değil mi? :) hırkan kimbilir ne kadar hoştur, annenin sabrına hayran kaldım ama, ben ince iple hırka örmeye kalksam halim nasıl olurdu kimbilir :) öpücükler çok çok :)

    @KızKardeşim Deryam :) tığa ben iyi alıştım, şişli örgülerde çok yavaş ilerleme özelliğim olduğundan tık tık tığlamak daha çok hoşuma gidiyor :))) serileştim iyice bir de :P sevgiler kocaman :)

    @Bigocum, kıpkırmızı bir burun düşün, işte o benim burnum :))) şalın ipi güzel, kendisi de güzel olur inşallah, çünkü sizlere hediye edeceğim, daha bir özenli örüyorum :) kitabı da muhakkak al, büyülü, apayrı geldi bana, içim sıcacık oldu :) sevgiler :)

    YanıtlaSil
  11. Karı, sogugu çok seviyorum ama çokta üşüyorum :)

    Bir kitabı okurken seni içiyorsa çekiyorsa, alıp başka diyarlara götürüyorsa, o senin kitabındır işte. Bende aynen öyle olurum, ara vermişsem o büyülü dünyaya hemen dönmek isterim :)

    Şal ipinin rengi çok güzel, bitincede minim çok güzel olucaktır ellerine saglık :)

    YanıtlaSil
  12. donan sadece ben değilmişim canım.acaip şekilde üşüyorum.yazı sevenlerdenip anlyacağın.bu arada şal için kolay gelsin.rengine bayıldım doğrusu.harika.öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
  13. dizi izlerken zevkli olmalı.
    küçük mucizelerin yazarının bi kitabı daa çıktı. a ben de okurken kitabın bi kahramanı olurum ki. :)

    YanıtlaSil
  14. maya'cım ben de sıkıntıdan bugün atkı örmeye başladım ve ilk kez bi şey örüyorum çok zevkli olacagını sanmıstım ama sıkıldım ya :(
    şimdi yarım bıraktım,zaten bazı yerleri bol örmüşüm annem gelince düzelticek :D
    rengini beğendim kolay gelsin =)

    YanıtlaSil
  15. o kitabi bende okucam en yakin zamanda :) cok guzel yorumlar okuyorum hep..
    Salin rengide cok hos :)

    Sevgiler!
    http://kucukseylerr.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  16. çok soğukkkk çokkkk
    uzun yıllardır ankara böyle bir soğuk yaşamamıştı

    YanıtlaSil
  17. Merhabalar;
    Bizde ankara'da donuyoruz inan
    İnanılmaz bir soğuk var
    Ayaz alıp buz satıyor resmen hava
    Soğuğu sevmiyorum ama kış mevsimi mecburen katlanıcaz. Üşüyenler hemen postlarına yansıtmışlar zaten soğuk havanın zor şartlarını :)
    şalının bitmiş halini merak ediyorum

    YanıtlaSil
  18. ben de örgü örmek istiyoruuuum :) hemen başlayayım bişey örmeye

    YanıtlaSil
  19. Rengi harika bu şalın itmiş halini bekliyorum.
    Kar bekledim, istedim, özledim ama izmit'te de dağın başındayız kaldık öleeeee :) Doğu' da napıyorlar nasıl alışıyorlar çok merak ediyorum...
    Ama izlemek harika manzarası süper :)

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  20. @Aslıcığım, bugün de aynen donmaya devam ediyorum brrr :((( evet dediğin gibi, o kitap tam da benim kitabımdı, ne kadar yavaş okumaya çalışsam da olmadı, dün bitti, bugün izlenimlerimi aktaracağım :) sevgiler :)

    @Sevda ablacığım, 4 milyon Ankaralı seninle aynı fikirdedir buna eminim, gündüz vakti hiç bu kadar eksiye düştüğünü hatırlamıyorum :( şal için teşekkürler ama bir aksilik var gibi, bakalım anlatacağım zaten, sevgiler ablacığım :)

    @Deeptone, hoşgeldin :) dizi izlerken aynı anda örgü örmek zaten ayrı bir keyif :) kitabın devamını okumak istiyorum bakalım, aynı güzellikte olacağına emin gibiyim :) meraklandım çok :) sevgiler :)

    @Volante'm, benim ilk örgülerimi görsen, gülmekten ölürsün, öyle çok hatam vardı ki, senin gibi hep anneme havale ederdim, sonra bi gün annem "başıma atı atıp gidiyosun bunları" diyince ondan da ümidi kestim, sabrettim yaptım :) kikiki, sevgiler :)

    @Küçük Şeyler, muhakkak tavsiye ediyorum, oku en kısa zamanda bence :) şal için de teşekkürler canım :)

    @Mavianne'ciğim, bence de, böylesini hiç görmedim ben :( iliklerime dek hissettim deyimini şimdi çok iyi anlıyorum :(

    @Destina, o vakit Ankara'lı blogger olduğumz hemen anlaşılıyor :P hihih, kar bu sabah yine vardı, birden korktum daha mı beter olacağız diye ama şükür güneş geldi, hatta ilk defa azıcık sıcaklık hissettim güneşte :) şalıma azimle devam ediyorum ya bakalım :) nasıl olacak :)

    @Okuryazar Naneşekeri, terapi gibi ciden, aynı kitaptaki gibi, süper deşarj yöntemi :)

    @Minik Kelebeğim, evet istemek farklı ama masalımızın güzel kısmı çok kısa zamanda sona eriyor ve acımasız soğuk gerçeklerle karşı karşıya kalıyoruz :) Doğu'dakiler normal şartlar altında kışı bizim kadar kötü geçirmiyorlarmış, biz pek alışık olmadığımzdan zor oluyor, orada iklimin bir parçası gibi yaşıyorlarmış, arkadaşlarım öyle diyor :) sevgiler kelebeğim :)

    YanıtlaSil
  21. Nasıl güzel ciciler bunlar ellerinize sağlık, acilen örgü örmeyi öğrenmek istiyorum sanırım:)

    YanıtlaSil