26 Aralık 2011 Pazartesi

Huhhh!!! Soğuk burun sendromu... Ve önerilerinize ihtiyacım var!!!

Merhaba!!!
Pazartesi sendromunda mıyım bilemiyorum. Aslında pazartesileri hem seviyorum hem de sevmiyorum, ama bugün daha çok sevmediğim pazartesiler grubuna dahil gibi duruyor. Çünkü havalar birden soğudu!!! Ankara'da hava şu an itibariyle 0 derece ve hiç ısınmayan ellerim ve burnum sızım sızım sızlıyor :( Hadi ellerine çare bulabiliyor insan, eldiven kullanıyor, cebine sokuyor filan ama bu burun yok mu beni deli ediyor!

Konumuz buruna kaydı direk ama cidden burnumun ısınmaması çok zor bir durum. Bir kere burnum soğuksa, örneğin evdeyken bütün bir akşam boyunca kendimi ısınmış hissetmiyorum :( sanki evde kalorifer yanmıyormuş gibi bir moda giriyorum oysa ev sıcak, ayaklarım sıcak, ellerim bile sıcak ama burnum donmuş kadar soğuk :( dışarı çıkınca bu soğukluğa bir de sızlama ekleniyor ve kış günleri benim için ciddi anlamda eziyet oluyor, burnum için önerisi olan varsa samimiyetle dinleyeceğimdir efendim :)

Haftasonu da bloga hiç giremedim, cumartesi günü evde harala gürele bir temizlik maceramız vardı. Annem bana hızlandırımlış ev hanımlığı kursu veriyor bu aralar. Evin temizliği benden sorulacakmış evlenene dek. Bu işlere antrenman yapmam gerekiyormuş. Ama gelin görün ki ben bu konuda çok isteksizim. Özellikle şu elektirkli süpürge olayı beni delirtiyor. O nasıl bir çekim gücüdür ki ben oturma odasından başlamama rağmen odanın kapısından çıkarken benim bütün pilim bitmiş oluyor :( bir de bütün kol kuvvetimi süpürgeye odakladığımdan belden de eğildiğimden bütün kaslar feryat ediyor. Henüz kendi elektrikli süpürgemi almadık ama bu işi şöyle kolayından fazla kas kuvveti harcamadan halleden bir elektrikli süpürge markası varsa bana önerirseniz çok mutlu olacağım :)

görsellerde ararken buna rastladım, bizim de vardı bunun aynısı bir simtel'imiz, ne efsane makineydi, öyle çok aparat olmasına rağmen annem hiçbirini kullanmazdı, ya da diğer aparatlar işe yaramazdı bilemiyorum ama simtel başlı başına bir efsaneydi yine de :)

Ne çok öneri istedim sizden değil mi? Ama inanın tavsiyelerinize çok ihtiyacım var :)

Kocaman sevgiler hepinize :)

13 yorum:

  1. Cidden Ankara bi acaip soğuk bugün, ben de ellerimden muzdaribim, burnumu atkıyla kapatıyorum ama ellerime hiçbişey fayda etmiyo, uyuşuyo resmen:))

    YanıtlaSil
  2. Rowenta sılence force, kullanıyorum, memnunum, tavsiye ederim. Üstelik sessiz, istediğin vakit açarsın, işten geldiğinde vs. ;)

    YanıtlaSil
  3. ahh burun üşümesi konusundan bende çok muzdaribim, resmen buz kütlesi kondurmuşlar sanki yüzümün ortasına.. palyaçoların taktığı kırmızı burunluktan alacağım wallai sonunda, işe yarar mı acaba ;)

    süpürgeye gelince ben bosch un kaplumbağa tarzı süpürgelerinden kullanıyorum canım ve de memnunumm, aklında olsun..

    YanıtlaSil
  4. benimde burnum hiç ısınmıyor :))) iyi haftalar canım

    YanıtlaSil
  5. Aynen soguga hic dayanamam bende:(ve su burunlar icin bir care bulsunalr yaaa:)ne bilim söyle örgüden fln yuvarlak bi sey olsa burnumuzun ucuna yapistirsak:)burnumun ucu üsüyünce her yerim acikta kalmis gibi hissediyorum ben:)
    aman o simtelden bizimde vardi,hic hazetmedim halada sevmem,o günler geldi aklima simdi görünce:)
    benim süpürgede favorim MIELE canim..kesinlike baska tanimiyorum üstüne:)
    kolay gelsin canim;-)

    YanıtlaSil
  6. aman allahım bana üşümek-soğuk demeyin.cümle içinde geçtiğinde bile üşüme kapasitesine sahibim ben:)))hele o burnum her daim kırmızı:)))

    YanıtlaSil
  7. bacım bacım..burun üşümesine tam olarak ne iyi gelir bilmiyorum,ama ben iş yerinde hep boyunlukla oturur burnuma kadar çekerdim :))

    YanıtlaSil
  8. Bem philips kullanıyorum çok ama çok memmunum :) http://trendsum.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  9. Tıpkısının aynısı anneannemde var:) Ne dayanıklı şeymiş derim hala kullandığını gördükçe.
    Ben Arçelik kullanıyorum,tavsiye ederim ama daha iyilerini bulabileceğini düşünüyorum:)
    Kolay gelsin canım..

    YanıtlaSil
  10. Kızımın burnuda aynı durumda..
    Buz gibi oluyor buz..
    Sevgiler canım..
    Takibindeyim..

    YanıtlaSil
  11. benimde hep burnum üşürdü ve ısınmaz sayarım kendimi senin gibi.bende boğazlı kazak giyer burnumun üztüne gele kadar çekerdim:)ayy ben hala sevmiyorum ev süpürmeyi temizliği hemn yoruluyorum:)ama saatlerce gezeyim hiç yorulmam sevmiyorum işte.

    YanıtlaSil
  12. @Bahar006, canım valla benim de eller gitmeye başladı yavaş yavaş, bu kışın ucu zor görünecek gibi :) sevgiler :)

    @Sedo Kız'ım, bunu duymam iyi oldu, sessiz çalışan bir elektrikli süpürge, listeye eklendiii :) teşekkürler :)

    @Turta Tadında'm, o burunluk işe yararsa bana da haber uçur, kırmızı filan hiç önemli değil yeter ki burnumuz sıcak olsun :) bu arada annem de aynı senin süpürgeden kullanıyor, 1500W olmasına rağmen halıya yapışıyo resmen o da çok memnun, hatta bir ara kafaya koymuştu onu almayı baenim için de, ama sonra yeni arayışlara girdi :)

    @Yekta'm hepimize güzel ve sıcak burunlu bir hafta diliyorum :)

    @Zeliş'cim, Miele, hmm, hemen listeye ekliyorum bunu da, bu arada simtel bir kabustu değil mi, ben de dün o yeşil rengi görünce eskilere gidiverdimmm :)

    @Sevgili biraydamasalı, üşüme konusunu ben de bir daha açmamaya karar verdim, kelimesi bile soğukkkk :)))

    @Bacımmm, ben de öyle yapıyorum, ne bulursam boynumaaa :)))

    @Trendsum'hemen onu da aldım listeye çok teşekkürler :)))

    @Sevgili **Zel**, valla onlarda o gövde oldukça daha çok dayanır, çünkü annem de süpürgenin aparatlarını hala kendi süpürgesinde kullanıyor :)) Arçelik de listeye eklendi bu arada, sevgiler :)

    @Hayat CAfe Tarifleri, ziyaretin için çok tşekkürler, birazdan sendeyim :)))

    @Bigo'cum, ev temizliği bence de çok sevimsiz hiç sevmiyorum :((( ve yine aynı sen gibi, saatlerce sokakta fink atsam gıkım çıkmaz yoruldum bile demem :) ev işi ayrı bi sevimsiz, toz almak bile işkence :((( sevgiler çok :)))

    YanıtlaSil
  13. http://www.hepsiburada.com/Liste/rowenta-ro-3463-compacteo-1900-watt-toz-torbasiz-elektrikli-supurge/productDetails.aspx?productId=evrowro3463&categoryId=155123

    Bu benim miniğim çok memnunum :) burnunu öpim senin ısın :)

    YanıtlaSil